De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

iOS 12 CarPlay: deze belangrijke verbeteringen komen naar je auto

Lars Paijmans
22 juni 2018, 11:06
2 min leestijd
iOS 12 CarPlay: deze belangrijke verbeteringen komen naar je auto

Apple geeft met iOS 12 CarPlay een flinke opknapbeurt. De autosoftware van Apple krijgt een aantal nieuwe functies waar gebruikers al jaren om vragen. In dit overzicht zetten we ze op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Alle iOS 12 CarPlay-verbeteringen op een rij

Met CarPlay slaat Apple een brug tussen je auto en de iPhone. Auto’s die CarPlay ondersteunen kunnen gemakkelijk muziek van je iPhone afspelen, routebeschrijvingen opvragen en praten met Siri. Met iOS 12 gaat Apple een flinke stap verder door een aantal grote verbeteringen door te voeren.

Ondersteuning voor navigatie-apps van derden

Gebruikers vragen er al jaren om, en dit jaar is het zover: CarPlay gaat apps van derden ondersteunen. Dat betekent dat je niet langer verplicht Apple Maps hoeft te gebruiken als navigatie-app, en je nu gewoon naar Google Maps of Flitsmeister kunt overstappen.

iOS 12 CarPlay

Apple zegt het relatief gemakkelijk te hebben gemaakt voor ontwikkelaars om apps geschikt te maken voor CarPlay. Ook muziek- en podcasts-apps kunnen hier een belangrijke rol in gaan spelen.

Focus op vier verbeteringen

Daarnaast richt Apple zich met iOS 12 op vier gebieden, zo legt Apples Albert Wan uit. Wan is onderdeel van het iOS Car Experience Team en werkt continu aan manieren om de relatie tussen iOS en auto’s te verbeteren.

Het team heeft zich voor dit jaar vooral gefocust op het verbeteren van de prestaties van CarPlay, het versnellen van de opstartprocedure, het toevoegen van versoepelde animaties en het tot stand brengen van een betere communicatie met de app die je gebruikt. Door deze vier verbeteringen samen te voegen, levert het een nieuwe versie van CarPlay op die een stuk beter reageert en sneller werkt.

De opgepoetste versie van CarPlay komt dit najaar beschikbaar als iOS 12 ook verschijnt. De nieuwe update verschijnt binnenkort ook als publieke bèta. Om je iPhone en iPad hier goed op voor te bereiden, lees je onderstaande gids.

Lees ook: Bereid je iPhone en iPad voor op de iOS 12-bèta in 3 stappen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen