HomePod met scherm komt eraan (maar we moeten nog even wachten)

26 februari 2024, 15:00
2 min leestijd
HomePod met scherm komt eraan (maar we moeten nog even wachten)

Apple werkt aan een HomePod met scherm, maar de release van de vernieuwde speaker duurt vermoedelijk nog wel even. Dit is wanneer de nieuwe HomePod waarschijnlijk verschijnt!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe HomePod met scherm

Het was al duidelijk dat Apple werkt aan een nieuwe HomePod, die voor het eerst wordt voorzien van een display. De vernieuwde versie van de speaker moet ervoor zorgen dat de HomePod het middelpunt van jouw (slimme) huis wordt. Via het scherm van de HomePod kun je dan video’s op YouTube kijken of naar muziek luisteren op Apple Music, maar ook al je slimme apparaten aansturen.

Lees ook: Gelekte foto toont prototype HomePod met display

De HomePod krijgt vermoedelijk een scherm met een soortgelijk formaat als de iPad mini. Eerder dook er in tvOS 17.4 al een nieuw apparaat op, dat draait op de A15 Bionic-chip. De iPad mini draait nu al op die processor, waardoor het goed mogelijk is dat de volgende HomePod een 8,3-inch display krijgt. Apple draait daar inmiddels tests voor, maar de release laat vermoedelijk nog wel even op zich wachten.

HomePod 2024

Volgende generatie HomePod komt pas 2025

De doorgaans betrouwbare Apple-analist Mark Gurman bevestigt dat Apple plannen heeft om een HomePod met scherm uit te brengen. Volgens hem hoeven we de vernieuwde speaker voorlopig niet te verwachten, want de volgende HomePod verschijnt waarschijnlijk pas in 2025. Dat is dan ook voor het eerst dat de speaker op tvOS draait en voorzien is van een Bionic-chip.

Heel verrassend is het niet dat de HomePod met scherm pas volgend jaar verschijnt, want in 2023 bracht Apple nog een ‘nieuwe’ HomePod uit. Het leek erop dat Apple was gestopt met de productie van de speaker, maar er verscheen dus tóch een nieuwe generatie. Die had verbeterd geluid, maar het design bleef onveranderd. Het grootste verschil tussen de twee generaties is dat de HomePod 2023 wel in Nederland werd uitgebracht. Dat is bij de eerste generatie nooit gebeurd.

homeOS

Mogelijke tussenstap: kleiner scherm

Apple werkt volgens geruchten aan twee nieuwe HomePods, waarvan één dus is voorzien van een scherm dat lijkt op een iPad mini. De andere versie heeft een klein lcd-scherm aan de bovenzijde, waar nu nog de volumeknoppen zitten. Waar de HomePod met volwaardig scherm nog even op zich laat wachten, komt de versie met het lcd-schermpje mogelijk wel al snel.

Lees ook: Apple komt met refurbished HomePod (en die is véél goedkoper)

Apple zou die HomePod dan als tussenstap kunnen gebruiken, voordat de HomePod met 8,3-inch scherm verschijnt. Met het kleine lcd-scherm kun je in ieder geval het volume aanpassen, meer functies zijn vooralsnog onbekend. Het is goed mogelijk dat Apple de nieuwe HomePod volgende maand onthuld, als ook de nieuwe iPads en MacBook Air komen. Wil je meer weten over een mogelijk Apple-event in maart? Lees dan hier wat je kunt verwachten!

Apple HomePod mini prijzen vergelijken

Nieuw

€ 99,-

Bekijk prijzen

Apple HomePod 2023 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 324,95

Bekijk prijzen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod 2023
Apple HomePod 2023

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu