Zo gaat Apple de App Store veranderen
Erwin Vogelaar

WWDC 2016 begint maandag pas, maar Apple geeft ons nu al details over de veranderingen voor de App Store. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

App Store veranderingen

De App Store gaat veranderen, met kleine en grote aanpassingen. WWDC gaat maandag pas van start, maar Phil Schiller heeft al met The Verge over de details rond de veranderingen van de App Store gesproken. Het gaat deze keer niet om een nieuw design, maar om nieuwe features in de abonnementen, voor adverteerders en meer.

Zo is de snelheid waarmee apps toegelaten worden in de App Store een stuk sneller geworden. Vijftig procent van de ingestuurde apps worden nu binnen 24 uur goed- of afgekeurd. Negentig procent van de apps wordt binnen 48 uur gekeurd. Er zijn echter ook enkele veranderingen die voor de gebruikers meer zichtbaar zijn.

Abonnementen

Apple start namelijk met automatisch vernieuwende abonnementen voor alle app-categorieën, zoals games. Met een abonnement op een game betaal je niet éénmalig een bedrag voor het gebruik van de app, maar blijf je betalen zolang je de app wil gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld werken voor apps waar constant nieuwe content aan toegevoegd wordt. Nu is het voor app-makers nog vaak slimmer om een volledig nieuwe app te maken, zodat gebruikers weer geld geven.

app store veranderingen
Zijn mensen na een jaar nog steeds abonnee van een app, dan vraagt Apple nu om een minder groot deel van de inkomsten uit dat abonnement. Normaal krijgt Apple dertig procent van de inkomsten, maar na een jaar vraagt Apple nog maar vijftien procent.

Advertenties

In de App Store worden ‘Search Ads’ toegevoegd. Dit betekent dat je tussen de zoekresultaten advertenties kunt verwachten. Een bèta voor deze functie start voor adverteerders komende zomer. Apple stelt dat er voor Search Ads is gekozen, omdat dit de meest consumentvriendelijke optie was van hetgeen waar ontwikkelaars om hebben gevraagd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.