Weer-app WeatherPro krijgt update voor iPad

Rutger Otto
19 november 2015, 12:20
2 min leestijd
Weer-app WeatherPro krijgt update voor iPad
WeatherPro voor iPad

WeatherPro voor iPad

€ 0,99

Reviewscore

7,5

De goed beoordeelde weer-app WeatherPro heeft een update gekregen voor de iPad. De app is nu helemaal geschikt voor iOS 9 met nieuwe mogelijkheden.

Lees verder na de advertentie.

WeatherPro voor de iPad

WeatherPro is de weer-app van MeteoGroup, waarmee gebruikers uitgebreide weersverwachtingen voor de komende dagen kunnen bekijken. Deze worden weergegeven in meerdere venstertjes en grafieken, zodat je een compleet overzicht krijgt. Ook kun je een regenrader en satellietbeelden bekijken, die geanimeerd worden weergegeven.

De app voor iPad heeft nu een update gekregen met verschillende veranderingen. Zo werkt WeatherPro nu met Slide Over en Split View. Daarmee kun je het weerbericht bekijken op de ene kant van het scherm, terwijl je daarnaast een andere app hebt geopend. Je hoeft dus geen app te verlaten om even het weer te checken. Handig als je een vakantie plant en je wil even checken wat voor weer het wordt.

Ook wordt WeatherPro nu meegenomen in de Spotlight-functie van iOS. Dat betekent dat je vanaf het homescherm van de iPad via de zoekfunctie kunt bekijken wat de specifieke plaatsverwachting is in de app.

weatherpro

Favorieten staan vast

Verder is het overzicht van favoriete locaties verplaatst naar de linkerkant van de app. Dit menu blijft altijd in beeld, gebruikers kunnen dus direct naar verschillende plaatsen switchen. Het actuele weerbericht blijft in het overzicht altijd bovenin beeld staan, het maakt daarbij niet uit of je de iPad in landschap- of portretmodus houdt.

Overigens zijn de eerste recensies van gebruikers niet heel positief. Vooral de favorietenlijst die vast in beeld blijft staan, is een probleem. Daardoor zeggen gebruikers dat er ruimte verloren gaat aan informatie die relevanter is.

WeatherPro downloaden

WeatherPro voor de iPad kost 2,99 euro in de App Store. Om de installatie te kunnen voltooien is minimaal iOS 8 vereist. Ook moet je 38,2MB aan vrije opslagruimte beschikbaar hebben op de tablet. De app is ook beschikbaar voor de iPhone, voor dezelfde prijs.

WeatherPro voor iPad

DTN Germany GmbH.

€ 0,99 via App Store

WeatherPro voor iPad
WeatherPro voor iPad
WeatherPro voor iPad
WeatherPro voor iPad
WeatherPro voor iPad
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu