Met deze 8 festival-apps ga je een geweldige Pinkpop tegemoet
Lars Paymans

De zon schijnt bijna, veel bands hebben nieuwe album uitgebracht en je korte broek kan weer uit de kast. Pinkpop staat te trappelen om te beginnen en met deze apps maak je er een feestje van!

Festival apps voor je iPhone: Pinkpop-editie

De festival apps in dit lijstje zijn in allerlei situaties toepasbaar, maar komen allemaal tot hun recht op een festival. Zo kun je gemakkelijk je tent terugvinden, voorkom je een nat pak met Buienalarm en weet je precies hoe lang je in de zon kunt blijven met de Zonnen-app. Onderaan dit artikel hebben we ook nog een aantal officiële apps van grote muziekfestivals in Nederland en het buitenland gezet.

1. Tent Finder

Als je dit jaar een paar dagen kampeert op een festivalcamping ga je gegarandeerd een keer je tent kwijtraken. Gelukkig maar dat je met Tent Finder altijd weet waar jouw tijdelijke slaapplek zich bevindt. In de app kun je een pin zetten op de plek waar je tent staat, zodat je op ieder moment in de app kunt zien waar hij is. Ook handig: Tent Finder werkt ook op de Apple Watch, zodat je met een blik op je pols precies weet waar je in het donker naartoe moet wandelen.

Tent Finder - V Festival, Camping & Car Locator

Swipe and Tap

0,0 (0 reviews)
€1,09 via App Store

periscope downloaden

2. Periscope

Een goed concert wil je natuurlijk delen met je vrienden, zeker als ze er om de een of andere reden niet bij konden zijn. Met Periscope begin je in een handomdraai een livestream, waar iedereen op kan inschakelen. Houd er wel rekening mee dat een dergelijke stream je databundel relatief hard leeg kan trekken, zeker als je een tijdelijke bundel voor een buitenlands festival aangeschaft hebt. Periscope is natuurlijk ook een goeie tip voor mensen die niet naar een festival gaan maar wel een optreden willen bekijken alsof ze zelf op het veld staan. Schakel simpelweg op het juiste moment in en er zijn gegarandeerd mensen die er een livestream beginnen.

Periscope

Twitter, Inc.

6,0 (2 reviews)
Gratis via App Store

3. Zoek mijn vrienden

De iPhone heeft met Zoek Mijn Vrienden een handige ingebouwde app als je wilt weten waar je mede-festivalgangers uithangen. Voor je het weet ben je elkaar kwijt, en met deze app bespaar je jezelf het ongemak om via WhatsApp of een telefoongesprek elkaar weer terug te vinden. Met Zoek Mijn Vrienden kijk je op een kaartje en zie je precies waar iemand is. Vervolgens hoef je er alleen maar zelf naartoe te lopen om weer herenigd te worden met je vriendengroep. Zoek Mijn Vrienden staat standaard op iedere iPhone geïnstalleerd, wat het een van de meer toegankelijke festival apps maakt om te gebruiken.

4. Buienalarm

Hoe goed de line up ook is op een festival, het weer bepaalt voor een groot deel de sfeer. Daarom kun je maar beter op tijd op de hoogte zijn als er een flinke regenbui op komst is. Buienalarm is hier de ideale app voor, omdat je er handige notificaties mee kunt ontvangen als het bijna gaat regenen. Zo weet je precies wanneer je terug kunt rennen naar je tent voor een regencape, of je een afdakje op kunt zoeken voordat de rest van het festivalterrein hetzelfde idee krijgt. Buienalarm is wat ons betreft dan ook een van de meest onmisbare festival apps in dit rijtje.

Buienalarm

Franklin van Velthuizen

6,0 (156 reviews)
Gratis via App Store

5. Aansteker

Een beetje sfeer tijdens emotionele nummers kan geen kwaad, maar als je niet rookt heb je waarschijnlijk ook geen aansteker op zak. Gelukkig maar dat je het scherm van je iPhone prima tot sfeerlicht om kunt toveren met deze Aansteker-app. Nuttig? Niet echt, maar het ziet er ongetwijfeld beter uit dan een felle flitser van je iPhone die je op de maat van de muziek heen en weer beweegt. Leuke bonus: de vlam van de aansteker beweegt daadwerkelijk mee als jij met je toestel heen en weer zwaait.

Virtual Aansteker

iHandy

0,0 (0 reviews)
Gratis via App Store

6. Pinkpop 2018

Uiteraard heeft Pinkpop zelf ook een iPhone-app gemaakt. Deze staat vol met de volledige line-up, zodat je precies weet welke artiest waar staat. Daarnaast heeft Pinkpop wat praktische tips verzameld en kom je meer te weten over het festival zelf. De plattegronden komen ook goed van pas, want het festivalterrein en omliggende tenten zijn bepaald niet klein. De sociale netwerken van Pinkpop zijn ook goed vertegenwoordigd in de app, zodat je vanuit de app kunt zien wat er het laatst gedeeld is.

De officiële Pinkpop 2018 app

Mojo Concerts BV

9,0 (5 reviews)
Gratis via App Store

7. Dataman Next

Als je in het buitenland naar een festival gaat heb je waarschijnlijk een buitenlandse databundel aangeschaft. Deze is altijd sneller op dan je op voorhand gedacht had, zodat je ineens zonder MB’s zit op een moment dat je ze wel nodig hebt. Met Dataman weet je precies hoeveel data je al gebruikt hebt, op een overzichtelijke en snelle manier. De app heeft zelfs een widget voor in het Berichtencentrum, zodat je op ieder moment kunt kijken hoeveel van je buitenlandbundel er al doorheen gejaagd is. Zo kun je op ieder moment beslissen of het slim is om dat leuke filmpje wel of niet op Twitter te posten als je met mobiel internet verbonden bent.

DataMan Next

Johnny Ixe

9,0 (43 reviews)
€1,09 via App Store

shazam waarde

8. Shazam

Natuurlijk weet je ongeveer welke bands en artiesten er op het festival staan waar je heen gaat, maar er komt ongetwijfeld een moment waarbij je geen idee hebt wie dat ene toffe nummer aan het spelen is. Shazam is op dit moment je beste vriend, zeker als er geen live band speelt maar je ergens op een afterparty een nieuw nummer hoort dat je later als je thuis bent nog eens wilt luisteren. Steek simpelweg je iPhone in de lucht met Shazam erop en de app zoekt na een paar seconde naar het bijbehorende lied. Zo wordt het nagenieten van het festival wel erg makkelijk.

Shazam

Shazam Entertainment Ltd.

10,0 (235 reviews)
Gratis via App Store

Natuurlijk hebben alle grote Nederlandse en internationale-apps ook hun eigen iOS-apps. Hieronder hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet, van Pinkpop tot Lowlands en van Glastonbury tot Rock Werchter.

Ken jij nog meer onmisbare festival apps? Laat het aan andere lezers weten in een reactie!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.