De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Met deze 8 festival-apps ga je een geweldige Lowlands tegemoet

Lars Paijmans
16 augustus 2019, 11:10
5 min leestijd
Met deze 8 festival-apps ga je een geweldige Lowlands tegemoet

De zon schijnt bijna, veel bands hebben nieuwe albums uitgebracht en je festival-outfit kan weer uit de kast. Lowlands staat te trappelen om te beginnen en met deze apps maak je er een feestje van!

Lees verder na de advertentie.

Festival-apps voor je iPhone: Lowlands-editie

De festival apps in dit lijstje zijn in allerlei situaties toepasbaar, maar komen allemaal tot hun recht op een festival. Zo kun je gemakkelijk je tent terugvinden, voorkom je een nat pak met Buienalarm en weet je precies hoe lang je in de zon kunt blijven met de Zonnen-app. Onderaan dit artikel hebben we ook nog een aantal officiële apps van grote muziekfestivals in Nederland en het buitenland gezet.

1. Tent Finder

Als je dit jaar een paar dagen kampeert op een festivalcamping ga je gegarandeerd een keer je tent kwijtraken. Gelukkig maar dat je met Tent Finder altijd weet waar jouw tijdelijke slaapplek zich bevindt. In de app kun je een pin zetten op de plek waar je tent staat, zodat je op ieder moment in de app kunt zien waar hij is. Ook handig: Tent Finder werkt ook op de Apple Watch, zodat je met een blik op je pols precies weet waar je in het donker naartoe moet wandelen.

Tent Finder - V Festival, Camping & Car Locator

Aaron Wardle

€ 1,09 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

2. Periscope

Een goed concert wil je natuurlijk delen met je vrienden, zeker als ze er om de een of andere reden niet bij konden zijn. Met Periscope begin je in een handomdraai een livestream, waar iedereen op kan inschakelen. Houd er wel rekening mee dat een dergelijke stream je databundel relatief hard leeg kan trekken, zeker als je een tijdelijke bundel voor een buitenlands festival aangeschaft hebt. Periscope is natuurlijk ook een goeie tip voor mensen die niet naar een festival gaan maar wel een optreden willen bekijken alsof ze zelf op het veld staan. Schakel simpelweg op het juiste moment in en er zijn gegarandeerd mensen die er een livestream beginnen.

Periscope

Twitter, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Zoek mijn vrienden

De iPhone heeft met Zoek Mijn Vrienden een handige ingebouwde app als je wilt weten waar je mede-festivalgangers uithangen. Voor je het weet ben je elkaar kwijt, en met deze app bespaar je jezelf het ongemak om via WhatsApp of een telefoongesprek elkaar weer terug te vinden. Met Zoek Mijn Vrienden kijk je op een kaartje en zie je precies waar iemand is. Vervolgens hoef je er alleen maar zelf naartoe te lopen om weer herenigd te worden met je vriendengroep. Zoek Mijn Vrienden staat standaard op iedere iPhone geïnstalleerd, wat het een van de meer toegankelijke festival apps maakt om te gebruiken.

4. Buienalarm

Hoe goed de line up ook is op een festival, het weer bepaalt voor een groot deel de sfeer. Daarom kun je maar beter op tijd op de hoogte zijn als er een flinke regenbui op komst is. Buienalarm is hier de ideale app voor, omdat je er handige notificaties mee kunt ontvangen als het bijna gaat regenen. Zo weet je precies wanneer je terug kunt rennen naar je tent voor een regencape, of je een afdakje op kunt zoeken voordat de rest van het festivalterrein hetzelfde idee krijgt. Buienalarm is wat ons betreft dan ook een van de meest onmisbare festival apps in dit rijtje.

Buienalarm

Infoplaza BV

Gratis via App Store

5. Aansteker

Een beetje sfeer tijdens emotionele nummers kan geen kwaad, maar als je niet rookt heb je waarschijnlijk ook geen aansteker op zak. Gelukkig maar dat je het scherm van je iPhone prima tot sfeerlicht om kunt toveren met deze Aansteker-app. Nuttig? Niet echt, maar het ziet er ongetwijfeld beter uit dan een felle flitser van je iPhone die je op de maat van de muziek heen en weer beweegt. Leuke bonus: de vlam van de aansteker beweegt daadwerkelijk mee als jij met je toestel heen en weer zwaait.

Virtual Aansteker

iHandy

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

6. Lowlands 2019

Lowlands heeft natuurlijk ook zijn eigen app, waar je de complete line up in kunt bekijken. Zo weet je precies welke artiest er op welk moment op welk podium staat. Daarnaast bevat de app informatie over wat je kunt eten en drinken op het terrein en krijg je er antwoord op veelgestelde vragen. Door je eigen programma samen te stellen in de app krijg je een notificatie wanneer een act begint. Handig als je nog uit je tentje moet komen en zo niet die ene artiest mist waar je eigenlijk voor naar het festival ging.

Lowlands Festival 2022

Mojo Concerts BV

Gratis via App Store

7. IkStaHier

De dienst ‘IkStaHier’ wordt steeds populairder, en dat is niet zo gek. Via de website tik je het festival aan waar je heen gaat, om vervolgens de plattegrondjes van ieder podium te downloaden. Dat maakt het daarna heel makkelijk om aan je vrienden te laten weten waar je precies staat. Achter de meest rechtse paal van de tent bijvoorbeeld, of links van het voorste vak bij het mainstage. Door de kaart met je vrienden te delen spreek je gemakkelijk af. Er is geen aparte app voor deze dienst beschikbaar, je klikt simpelweg op de website en krijgt toegang tot alle kaarten.

IkStaHier.nu

8. Shazam

Natuurlijk weet je ongeveer welke bands en artiesten er op het festival staan waar je heen gaat, maar er komt ongetwijfeld een moment waarbij je geen idee hebt wie dat ene toffe nummer aan het spelen is. Shazam is op dit moment je beste vriend, zeker als er geen live band speelt maar je ergens op een afterparty een nieuw nummer hoort dat je later als je thuis bent nog eens wilt luisteren. Steek simpelweg je iPhone in de lucht met Shazam erop en de app zoekt na een paar seconde naar het bijbehorende lied. Zo wordt het nagenieten van het festival wel erg makkelijk.

Shazam

Apple

Gratis via App Store

Andere festival-apps

Natuurlijk hebben alle grote Nederlandse en internationale-apps ook hun eigen iOS-apps. Hieronder hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet, van Pinkpop tot Lowlands en van Glastonbury tot Rock Werchter.

Ken jij nog meer onmisbare festival-apps? Laat het aan andere lezers weten in een reactie!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu