Met WeatherScout fotografeer je altijd in perfect weer

Florence Peeters
30 augustus 2018, 13:07
2 min leestijd
Met WeatherScout fotografeer je altijd in perfect weer
WeatherScout : Photo

WeatherScout : Photo

€ 4,49

Reviewscore

7

Met WeatherScout fotografeer je precies de zonsondergang of natuurfoto die jij wil hebben. De app helpt je het uitgelezen moment voor de perfecte buitenfoto te vinden.

Lees verder na de advertentie.

WeatherScout zoekt jouw ideale fotomoment

De app WeatherScout is onlangs in de App Store gezet en zoekt jouw ideale fotomoment voor buiten. Je stelt in wat voor weersomstandigheden je wil om in te fotograferen, en de app stuurt je een notificatie wanneer het zover is. Dit kan je voor meerdere locaties instellen, waar je naast de alert ook het huidige weer van ziet.

Ook is het altijd mogelijk om te zien wat het weer en de fotocondities op je huidige locatie zijn. Zo zie je in een oogopslag per locatie het weer, de temperatuur en windsnelheid. Kies tussen weersomstandigheden als zonnig, bewolkt of regenachtig. Of kies dat je een melding wil vlak voordat de zonsopkomst, ‘golden hour’ of ‘blue hour’ begint.

WeatherScout

Het fijne aan WeatherScout is dat het je alleen een melding geeft als de weersomstandigheden ook echt zijn zoals je wil. Blijkt de zonsopkomst niet meer dan een grijze lucht vol wolken te zijn, krijg je ook geen notificatie. Kun je je mooi nog eens omdraaien, in plaats van voor dag en dauw op te staan.

Personaliseer zoveel als je wil

Daarnaast kies je gemakkelijk hoeveel tijd voorafgaand aan het perfecte weermoment je een notificatie wil krijgen. Handig als je bijvoorbeeld een favoriete plek hebt, maar je hiervoor nog wel 30 minuten moet reizen. De app is geschikt om zowel foto- als videosessies te plannen. Ook voor het plannen van de perfecte dronevlucht biedt de app uitkomst. Je kan namelijk ook instellen wat de maximale windsnelheid mag zijn.

Wanneer je een fotomoment gepland hebt, krijg je al een schatting van wanneer dat waarschijnlijk staat te gebeuren. Zo kun je je er enigszins op voorbereiden, en laat je WeatherScout de rest van het werk doen. Hierdoor hoef je namelijk niet meer continu verschillende weer-apps in de gaten te houden of teleurgesteld te worden door tegenvallende uitzichten.

Voor WeatherScout betaal je eenmalig een klein bedrag. De app is vooral het overwegen waard als je regelmatig buiten fotografeert en van meerdere goede fotospots de omstandigheden in de gaten wil houden.

WeatherScout : Photo

Creaktif

€ 4,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu