Motiveer wandelaars met geheime boodschappen dankzij Trace

Trace is een app waarmee je een tekening maakt en opstuurt naar iemand anders. De enige manier waarop de ander ‘m kan zien, is door te gaan wandelen.

Trace

Er zijn creatievelingen die een rondje gaan hardlopen of fietsen en op die manier een route ‘uittekenen’. Ze leggen bijvoorbeeld een route af die precies op een hartje lijkt. Na afloop van de training, kunnen ze het eindresultaat dankzij gps helemaal zien.

De app Trace gaat uit van dat idee, maar dan precies andersom. Op een leeg scherm krabbel je in één lijn een tekening, die je vervolgens opstuurt naar iemand anders. Pas al de ander de route helemaal heeft afgelegd, zien ze wat jij voor ze hebt gemaakt. Gebruikers ontcijferen als het ware elkaars geheime boodschappen door actief bezig te zijn. Een stukje extra motivatie.

Lopen en tekenen

De app is simpel in opzet. Je kan kiezen om te tekenen of om te lopen. Een tekening maak je in één lijn. Da’s nodig omdat wandelaars in één lijn lopen. Op bepaalde punten in de route kun je annotaties maken met extra berichten of motivatie. Vervolgens stuur je de tekening op naar vrienden of naar jezelf.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De ander gaat lopen via stap-voor-stap routebeschrijving. Op die manier hoop je de gemaakte tekening zo goed mogelijk te maken met straten in de buurt. Het werkt overigens het beste in buurten waar huizen in duidelijke, rechthoekige blokken staan, anders wordt het al snel een onduidelijke lijnenbrei. Daar valt dus nog wel een en ander aan te verbeteren.


Wat dat betreft is Trace duidelijk een app die zijn origine in Amerika vindt, waar dat soort wijken in grote steden veel vaker voorkomen. De maker, Daniela Rosner, heeft een duidelijk idee achter de app: “Trace is gefocust op de reis. De app motiveert niet om te gaan lopen zodat je genoeg stappen zet op een dag, maar laat je juist sociale relaties uitdiepen door actief te zijn.”

Trace downloaden

Hij mag dan niet perfect zijn, de app is gratis te downloaden, dus proberen kan geen kwaad. De installatie kost 4.1MB aan vrije opslagruimte en je hebt minimaal iOS 7.1 nodig.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.