Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

SimCity BuildIt: word burgemeester van je eigen stad

Rutger Otto
21 december 2014, 11:58
2 min leestijd
SimCity BuildIt: word burgemeester van je eigen stad

Iedereen die SimCity een warm hart toedraagt, zou een goede versie op iOS toejuichen. Maar is BuildIt dat ook?

Lees verder na de advertentie.

SimCity BuildIt

SimCity is een spelserie die veel gamers met weemoed doet terugdenken aan vroeger, toen het één van de leukste en beste simgames was op de computer. In SimCity is het de bedoeling dat jij als burgemeester een hele stad opzet. Je begint met een paar huisjes en een klein budget, maar uiteindelijk moet je een gezond metropool uit de grond weten te stampen. Dat is lastig, want burgers moeten tevreden blijven en je hebt soms met onvoorziene omstandigheden te maken, zoals rampen.

Een game als SimCity zou het in potentie erg goed doen met touch-besturing. In BuildIt blijkt dat ook wel. Net als vroeger is het nog steeds leuk om een stad vanuit het niets helemaal op te bouwen, waarbij je begint met een simpele weg en een woonwijk. Al snel moet je voorzieningen plaatsen, zoals een supermarkt, een centrale voor stroom en een fabriek om mensen werk te geven. Met materialen die daar vandaan komen, kun je meer of mooiere huizen bouwen en mensen tevreden houden.

simcity buildit-2

Freemium

Al snel loop je echter tegen het freemium-model van SimCity BuildIt aan. Om gebouwen te plaatsen heb je staal en spijkers nodig, die je in een fabriek kan laten maken of kan kopen met echt geld. In het begin is dat niet zo erg, want de stad is dan nog klein. Hoe groter de stad, hoe meer je nodig hebt om het mensen naar hun zin te houden. Mensen gaan ook vragen om voorzieningen als parken, maar die zijn enorm duur, waardoor je dagenlang bezig bent om te sparen als je geen echt geld wil uitgeven. Hoe snel de groei in het begin gaat, des te langzamer gaat het daarna, waardoor je eerder een kleine gezonde stad houdt met groei in de lucht met flats dan groei in de breete.

simcity buildit

SimCity BuildIt

Heb je daar geen problemen mee, dan kun je in-game cash aanschaffen. Dat kan in bundels kopen van 4,49 euro voor 250 Simgeld. Voor maar liefst 89,99 euro koop je een bundel van 8500 Simgeld. SimCity BuildIt is niet veel anders dan andere freemium-games van uitgever EA. Om te genieten van dit spel heb je dus veel geduld of een dikke portemonnee nodig. De app zelf is gratis te downloaden voor iOS 7 of nieuwer.

SimCity BuildIt

Electronic Arts

Gratis via App Store

SimCity BuildIt
SimCity BuildIt
SimCity BuildIt
SimCity BuildIt
SimCity BuildIt
SimCity BuildIt
SimCity BuildIt
SimCity BuildIt
SimCity BuildIt
SimCity BuildIt
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu