Rayman Adventures: gratis platformgame is regelrechte aanrader
Gijs Ettes
Rayman Adventures

Rayman Adventures

Gratis

Onze score

8,5

Rayman Adventures, het laatste avontuur van het mannetje zonder ledematen, is sinds vandaag beschikbaar voor de iPhone en iPad. De vermakelijke platformgame is gratis te downloaden.

Rennen, springen, vallen en weer opstaan

In tegenstelling tot eerdere games in de serie hoef je voor Rayman Adventures niet de portemonnee te trekken. De game is gratis beschikbaar, maar bevat wel in-app aankopen. Zo kun je met echt geld zogenoemde gems aanschaffen, waarmee je kostuums vrijspeelt en het spelverloop kunt versnellen. Het is echter niet verplicht om geld te spenderen om plezier te beleven aan Rayman Adventures.

De opzet van de game is vergelijkbaar met eerdere Rayman-delen. Ook in Adventures is het de bedoeling levels te voltooien door ongeschonden de eindstreep te halen, terwijl je ondertussen muntjes verzamelt, Teensies bevrijdt en geheimen ontdekt. Ook moet je simpele omgevingspuzzels oplossen, vijanden verslaan en goed getimed springen voor een optimale score. Na elke reeks levels krijg je een eitje met een zogeheten Incrediball, die je kunt laten uitkomen en die helpt met het herstellen van het magische woud. Het groene bolletje kan daarnaast geheime plekken in levels tonen.

Rayman Adventures is een ideale game om tussendoor te spelen. Dat is enerzijds te danken aan het feit dat levels maar een paar minuten duren en anderzijds aan de simpele besturing. Door te tikken laat je Rayman springen en door te vegen laat je hem aanvallen of omdraaien. Dat werkt na wat oefening best intuïtief.

Het grootste pluspunt van Rayman Adventures is de uitstekende presentatie. Alles – van de menu’s tot de spelwerelden en personages – is met veel detail en liefde vormgegeven en ook de muziek en geluidseffecten geven de game veel persoonlijkheid. Ondanks de in-app aankopen stelt deze Rayman-game daarom niet teleur.

Rayman Adventures downloaden

Via onderstaande link kun je Rayman Adventures downloaden in de App Store. De download is een kleine 90MB groot en vereist iOS 8+.

Rayman Adventures

Ubisoft

9 (35 reviews)
Gratis via App Store

Rayman Adventures
Rayman Adventures
Rayman Adventures
Rayman Adventures

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.