Deze 15 apps ondersteunen nu al Siri Shortcuts

Erwin Vogelaar
20 september 2018, 17:10
4 min leestijd
Deze 15 apps ondersteunen nu al Siri Shortcuts

Met iOS 12 voegt Apple aan te passen opdrachten toe aan Siri, zodat de spraakassistent een stuk slimmer en handiger wordt. iPhoned zet de beste apps die nu al Siri Shortcuts ondersteunen op een rij.

Lees verder na de advertentie.

De beste Siri Shortcuts apps op een rij

Een van de meest interessante toevoegingen aan iOS 12 zijn Siri Shortcuts. Met de Opdrachten-app van Apple maak je reeksen aan acties die je bestuurt via de spraakassistent. Dat kan met zinnen die je zelf verzint.

Lees ook: Siri Shortcuts in iOS 12: zo maak je Siri slimmer en nuttiger voor jou

Apps moeten Siri Shortcuts wel eerst ondersteunen voordat je er gebruik van kunt maken via de Opdrachten-app. Hieronder plaatsen we de beste apps die al een Siri Shortcuts-update hebben ontvangen. Download de Opdrachten-app via de knop hieronder en druk in de app op ‘Maak opdracht aan’, zoek en kijk bij het kopje ‘Apps’ om je geïnstalleerde apps te vinden. Staat je geïnstalleerde app hier niet tussen? Dan moet je in de instellingen van de app zelf kijken om Siri Shortcuts te gebruiken.

Opdrachten

Apple

Gratis via App Store

Siri Shortcuts met apps van Apple

1. Apple Music

Natuurlijk is het mogelijk om Apple Music te gebruiken via Siri Shortcuts. Met je zelfgekozen zinnen speel je muziek af, zoek je naar specifieke muziek, haal je details op van liedjes die je luistert, zet je liedjes in een afspeellijst enzovoort.

beste siri shortcuts apps

Apple Music

Apple

Gratis via App Store

3. Herinneringen

Gebruik je Apples Herinneringen-app om notities op te slaan? Dan is het makkelijk om met Siri Shortcuts een herinnering toe te voegen, te zoeken in je herinneringen, details van herinneringen op te vragen en meer.

Herinneringen

Apple

Gratis via App Store

4. Mail

Ook de Mail-app van Apple doet mee met Siri Shortcuts. Via Shortcuts is het mogelijk om een e-mail te sturen en verschillende acties met e-mailadressen te doen.

Mail

Apple

Gratis via App Store

2. Kaarten

De Kaarten-app wordt ook uitgebreid met Siri Shortcuts. Zo is het met zelf gekozen zinnetjes mogelijk om je afstand of reistijd te berekenen. Je kun bedrijven in de buurt zoeken of je adressen laten tonen.

beste siri shortcuts apps

Kaarten

Apple

Gratis via App Store

5. Gezondheid

Met de samenwerking tussen Siri Shortcuts en de Gezondheid-app leg je een work-out of een gezondheidswaarde vast, of je vraagt hoe het met je gezondheid gaat.

6. Foto’s

Gebruik Siri in de Apple Foto’s-app om foto’s te bewaren in je foto-album of om je nieuwste foto’s of schermfoto’s te vinden. Tevens kun je in je foto’s zoeken met de verbeterde fotozoekmachine van iOS 12.

beste siri shortcuts apps

7. Safari

Siri Shortcuts in combinatie met webbrowser Safari geeft je de mogelijkheid om linkjes te openen, javascript uit te voeren, iets in je leeslijst te zetten, te zoeken op het web of om een specifieke webpagina te openen.

Siri Shortcuts-apps van andere partijen

8. Overcast

Met de fijne podcast-app Overcast gebruik je Siri Shortcuts om een podcast te starten, te pauzeren of naar de volgende aflevering te gaan. Zoek je meer precisie, dan krijg je daar ook de mogelijkheid voor. Zo kun je stemmen helder laten klinken, de snelheid aanpassen en een stukje vooruit of achteruit spoelen.

beste siri shorcuts apps

Overcast

Overcast Radio, LLC

Gratis via App Store

9. Things 3

Als je Things 3 gebruikt voor de taken die je nog moet doen, dan kunnen de Siri Shortcuts je helpen. Zo vraag je aan Siri wat er vandaag gedaan moet worden, of voeg je makkelijk een nieuwe taak toe.

Things 3

Cultured Code GmbH & Co. KG

€ 11,99 via App Store

10. Halide

Halide is een van onze favoriete camera-apps in de App Store en nu heeft de app ook nog eens ondersteuning voor Siri Shortcuts. Je kunt namelijk aan Siri vragen om een foto te maken, wat super handig is als je camera op een tripod staat. Bijvoorbeeld als je een groepsfoto maakt.

Halide Mark II - Pro Camera

Lux Optics Incorporated

Gratis via App Store

11. Google Nieuws

Opvallend genoeg is Google er deze keer vroeg bij. Via Siri Shortcuts krijg je de mogelijkheid om onder andere de laatste nieuwskoppen of je overzicht te bekijken, of je favorieten te openen.

beste siri shortcuts apps

Google Nieuws

Google LLC

Gratis via App Store

12. Sky Guide

Met Sky Guide kun je de verschillende sterren en planeten in de ruimte identificeren. Via de nieuwe Siri Shortcut hoef je enkel nog je toestel naar een ster te wijzen en vragen wat voor ster het is. Siri gebruikt de app vervolgens om de ster te spotten.

Sky Guide

Fifth Star Labs LLC

Gratis via App Store

13. Streaks

Met de app Streaks houd je taken bij die je helpen om goede gewoontes aan te leren. Denk bijvoorbeeld aan het dagelijks uitlaten van de hond of het niet roken. Elke taak geef je met Siri Shortcuts een eigen zin, waardoor je enkel nog maar hoef te spreken als een actie is voltooid.

Streaks

Crunchy Bagel

€ 5,99 via App Store

14. Carrot Weather

Natuurlijk is Carrot Weather een van de eerste apps die Siri Shortcuts ondersteunt. Carrot Weather ondersteunt maar liefst achttien shortcuts die je instelt via het instellingenmenu van iOS. Op deze manier weet je altijd waar je aan toe bent als het om het weer in de komende dagen gaat.

siri shortcuts apps

CARROT Weather: Alerts & Radar

Grailr LLC

Gratis via App Store

15. Bear

Bear is een van onze favoriete notitie-apps voor iOS. Extra leuk dus dat de app als een van de eerste Siri Shortcuts aanbiedt. Via deze shortcuts maak je snel een nieuwe notitie of zoek je door je oude notities.

Bear - Markdown Notes

Shiny Frog Ltd.

Gratis via App Store

Meer iOS 12 vernieuwingen

iOS 12 zit vol met verbeteringen. Lees alles over de 14 nieuwe functies. Check ook onze uitgebreide iOS 12 review, of kijk de video-versie met de vijf beste verbeteringen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu