Zo luister je naar je favoriete radiozender met Siri

Michel van 't Klaphek
14 oktober 2018, 10:26
1 min leestijd
Zo luister je naar je favoriete radiozender met Siri
Radio Shorties

Radio Shorties

Gratis

Reviewscore

7

Met Radio Shorties luister je naar meer dan 20,000 radiostations zonder je iPhone te hoeven aanraken. Je bedient de muziek-app namelijk met Siri.

Lees verder na de advertentie.

Radio Shorties: radio luisteren met Siri

Radio Shorties is een nieuwe muziek-app die de mogelijkheden van Siri uitbreidt. Het idee is simpel. Je maakt een Siri-shortcut (snelkoppeling) door een willekeurig radiostation te selecteren en op de knop te drukken.

Vervolgens speel je de muziek af via Siri: “Hey Siri, speel Radio538”. Je kunt de muziek pauzeren door wederom een commando via de spraakassistent te geven. Dankzij AirPlay kun je het geluid streamen naar bijvoorbeeld een HomePod.

Zonder Radio Shorties kun je ook radio aanzetten via Siri, maar is je keuze beperkt tot Beats1. In totaal valt er te kiezen uit 20,000 radiostations wereldwijd. Indien je vaker naar een bepaalde zender luistert kun je deze gemakkelijk toevoegen aan je favorieten.

Daarnaast adviseert Radio Shorties bepaalde stations op basis van je luistergeschiedenis, net zoals Spotify bijvoorbeeld doet. De zenders zijn onderverdeeld op basis van hun karakter: draait het vooral om de muziek, of wordt er ook veel door dj’s gekletst? Zodra je een zender hebt aangezet wordt op je scherm getoond wie de artiest is, welk station je luistert en wat voor nummer.

Lees ook: Siri Shortcuts in iOS 12: zo maak je Siri slimmer en nuttiger voor jou

Downloaden

Radio Shorties is gratis te gebruiken en kent een proefperiode van 7 dagen. Dit wordt automatisch omgezet in een betaald abonnement waar je minstens 1,99 euro per maand voor kwijt bent. Als gratis gebruiker kun je slechts naar één zender luisteren: Radio Kiss Kiss, een Italiaans station. Al met al is Radio Shorties een leuke app, maar het is de vraag hoelang het duurt voordat Apple de functionaliteit zelf in Siri gaat bouwen.

Radio Shorties

2peaches GmbH

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu