Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Laat je inspireren voor Siri Shortcuts met deze 6 voorbeelden

9 november 2018, 15:06
3 min leestijd

Met Siri Shortcuts worden de mogelijkheden van Apples spraakassistent enorm uitgebreid. Maar wat zijn de opties? We zetten enkele Siri Shortcuts voorbeelden voor je op een rij als inspiratie.

Lees verder na de advertentie.

6 Siri Shortcuts voorbeelden

Met iOS 12 introduceert Apple Siri Shortcuts. Hoewel Apples spraakassistent best achterloopt op de concurrentie, is dit een manier om zelf de mogelijkheden uit te breiden.

Het idee achter Siri Shortcuts is dat je via de Opdrachten-app een reeks aan taken bedenkt, die Siri met een enkele spraakopdracht uitvoert. Hiervoor heb je wel enige creativiteit nodig, want hoe ga je deze functie daadwerkelijk gebruiken? Daarom geven we zes voorbeelden die je direct zelf kunt toepassen.

Handig is dat je voor deze voorbeelden enkel de apps van Apple nodig hebt. Steeds meer apps van derde partijen ondersteunen nu ook Siri Shortcuts, dus de mogelijkheden zijn eindeloos. Zie dit artikel dus als inspiratie en startpunt voor je eigen Siri Shortcuts. Download eerst de app Opdrachten via onderstaande knop.

Opdrachten

Apple

Gratis via App Store

1. Slaap lekker

Wil je zeker weten dat je ‘s nachts niet wordt gestoord, gebruik dan deze opdrachtenreeks. Zeg in de door ons gemaakte Siri Shortcut ‘trusten’ tegen Siri, om de vliegtuigmodus en de Niet Storen-modus aan te zetten. Voor extra zekerheid zet deze reeks ook nog eens het volume helemaal zacht.

Vind deze Siri Shortcut

2. Goedemorgen

Laat Siri de helderheid van je scherm omhoog krikken, een muziekje opzetten en je vertellen welke afspraken er vandaag op je agenda staan. Als bonus krijg je ook nog te horen wat het weer is. Je hoeft daarvoor enkel ‘goedemorgen’ te zeggen. Natuurlijk kun je deze routine ook uitbreiden, zodat bijvoorbeeld je lichten aan gaan, via een slimme stekker je koffiezetapparaat inschakelt en een app het nieuws vertelt.

Vind deze Siri Shortcut

3. Hulp nodig

Bovenstaande voorbeelden zijn nog relatief simpel. Het kan natuurlijk ook complexer. Met onderstaande reeks kun je met de woorden “ik heb hulp nodig” een bericht uitsturen naar iemand die je vertrouwt, met een tekst dat je hulp nodig hebt, wat je huidige locatie is en hoeveel stroom je iPhone-batterij nog heeft. Tevens wordt het volume van je toestel uitgezet, mocht je in gevaar zijn.

Vind deze Siri Shortcut

siri shortcuts voorbeelden

4. Ik ga rennen

Ga je sporten? Dan is het ook makkelijk om een reeks acties achter elkaar te laten uitvoeren. In dit voorbeeld hoef je enkel “ik ga rennen’ zeggen, om een hardloop-workout te starten, muziek te laten spelen en je smartphone op Niet Storen te zetten.

Vind deze Siri Shortcut

5. Open iPhoned

Je kunt ook zoiets simpels als een website openen via Siri. Met deze Siri Shortcut hoef je enkel “Open iPhoned” te zeggen, om Safari naar onze website te laten gaan.

Vind deze Siri Shortcut

6. Tweet nieuwste foto of muziek die je luistert

Zet tegen Siri dat de foto die je als laatst hebt gemaakt of de muziek die je nu luistert getweet moet worden. Deze shortcuts laten zien dat er ook veel mogelijkheden zijn in combinatie met sociale media. Deze twee shortcuts zijn door Apple zelf bedacht.

Vind deze Siri Shortcut (foto)

Vind deze Siri Shortcut (muziek)

Bekijk ook de iOS 12 videoreview

Benieuwd naar de overige nieuwe functies van Apples laatste update. Dan moet je bij onze iOS 12 review zijn. Of kijk onze video met de vijf grootste verbeteringen.

Lees het laatste nieuws over Siri

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu