‘Hé Siri, maak vijf euro over via de ING Bankieren-app!’

Lars Paijmans
17 januari 2017, 10:00
1 min leestijd
‘Hé Siri, maak vijf euro over via de ING Bankieren-app!’
ING Bankieren

ING Bankieren

Gratis

Reviewscore

8

Siri een mop laten vertellen is leuk, maar klanten van ING kunnen de virtuele assistent vanaf vandaag ook gebruiken om geld over te maken of geld te ontvangen.

Lees verder na de advertentie.

ING Bankieren Siri ondersteuning nu beschikbaar

Zodra je de nieuwste versie van de ING Bankieren-app installeert en iOS 10 of hoger draait, kun je voortaan aan de app vragen om geld over te maken. Wel moet je eerst je iPhone ontgrendelen met Touch ID of de toegangscode. Zodra het toestel ontgrendeld is, kun je volledig met je stem een overschrijving of betalingsverzoek voltooien. Apple staat het sinds iOS 10 toe voor externe ontwikkelaars om Siri-ondersteuning in apps in te bouwen. Ook Tikkie van ABN AMRO deed dit vorig jaar al.

ING Bankieren Siri

Als je de Siri-functie wilt gebruiken, moet je de optie wel handmatig aanzetten in de app. Dit doe je door in te loggen, de instellingen te openen en vervolgens de schakelaar achter Siri op groen te zetten. Is de optie eenmaal geactiveerd, dan kun je de assistent activeren door ‘Hé Siri ik wil geld overmaken’ of ‘Hé Siri ik wil geld ontvangen’ te zeggen.

Alleen met mensen in je adresboek

Vervolgens kun je een contact uit je ING-adresboek opnoemen om de betaling of het betalingsverzoek te versturen. Vooralsnog is het alleen mogelijk om ING Bankieren Siri te gebruiken met mensen die je al in het adresboek gezet hebt. ING is de eerste Nederlandse bank die ondersteuning voor de spraakassistent inbouwt in de algemene app. Hoe vaak ga jij Siri oproepen om geld over te maken of een betalingsverzoek in te dienen?

ING Bankieren

ING

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu