4 redenen om Old School RuneScape te spelen op je iPhone

Erwin Vogelaar
1 november 2018, 13:01
3 min leestijd
4 redenen om Old School RuneScape te spelen op je iPhone
Old School RuneScape

Old School RuneScape

Gratis

Reviewscore

9

Old School RuneScape is nu te spelen op je iPhone of iPad. Deze ouderwetse online multiplayer RPG doet ook in 2018 nog deftig mee.

Lees verder na de advertentie.

Old School RuneScape voor iOS

Maak een personage, grijp een zwaard en ga op pad in de wereld van RuneScape. Deze game is nu volledig onderweg of in het kleinste kamertje te spelen. Duik in een land vol andere spelers. Voor pure nostalgie, of om voor het eerst deze game te beleven.

1. Het is een MMORPG op je smartphone

De MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) is nooit echt groot geworden op smartphones. Dit genre bestaat uit enorme online rollengames waarin duizenden spelers tegelijk in één wereld avonturen beleven. RuneScape was in 2001 een van de eerste grote games in dit genre en volledig speelbaar via een webbrowser. Daardoor kon de game makkelijk op schoolcomputers worden gespeeld.

De game is de jaren na de release flink veranderd en niet alle spelers waren blij met deze aanpassingen. Daarom ontstond begin 2013 Old School RuneScape, om weer terug te gaan naar hoe RuneScape ooit was. Spelers kunnen in deze versie stemmen over veranderingen.

old school runescape

Met de smartphoneversie is deze game ook gewoon onderweg te spelen. Fijn is dat Old School RuneScape een flexibele game is. Dat betekent dat je even in de wereld kunt springen, wat dingen kunt doen en je daarna zonder problemen de app weer kunt sluiten. Start je de game later weer op, dan sta je gewoon op dezelfde plek.

2. De game is extreem uitgebreid

De game start met een uitgebreide tutorial op een apart eiland, waar de kneepjes van het vak worden uitgelegd. Daarna word je in een open wereld gedumpt om te gaan en staan waar je wil. Hier volg je quests om zo sterker te worden.

Vergeleken met de games van tegenwoordig ziet Old School RuneScape er behoorlijk verouderd uit. Als je daar echter langs kunt kijken, duik je in een enorm uitgebreide game. RuneScape is zo uitgebreid, dat je in theorie de komende jaren geen andere games meer nodig hebt. Zoek je dus een iPhone-game met diepte, dan ben je bij Old School RuneScape aan het juiste adres.

Mooi is dat Old School RuneScape voor smartphones dezelfde game is als op de pc. Daardoor kun je makkelijk wisselen tussen de twee versies, maar ook samen met pc-gamers spelen.

3. Laat zich prima besturen

Old School RuneScape heeft een uitgebreide interface vol knopjes die niet geoptimaliseerd zijn voor smartphones. De game werkt echter verrassend prima, maar het kan soms wel wat priegelig zijn.

We hebben Old School RuneScape bijvoorbeeld op een iPhone 8 gespeeld. Dat werkt, maar kleiner moet je scherm echt niet zijn. Speel je op een iPad, dan hoef je jezelf nergens zorgen over te maken. Sowieso is dit niet een game waarin je reactievermogen op de proef wordt gesteld. Tik je dus fout, dan maakt dat niet zoveel uit.

old school runescape

4. Gratis te spelen?

In theorie is Old School RuneScape gratis te spelen. Zonder abonnement is er heel wat te doen in de game. Betaal je echter een maandelijks abonnement, dan kun je naar meer plekken op de kaart, krijg je meer quests en skills en andere activiteiten om te doen.

Dat betekent dat je de game eerst een tijdje gratis kunt spelen en pas hoeft te betalen als je er aan verslingerd bent en door wil gaan. Old School RuneScape download je via onderstaande knop.

Old School RuneScape

Jagex

Gratis via App Store

Meer games

Wil je toch wat anders spelen? Dan heb je geluk, want we hebben de vijf beste nieuwe games uit de App Store voor je uitgekozen. Dit zijn de beste iOS-games van oktober.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen