De 5 beste iOS-games van oktober: Stardew Valley, Game of Thrones en meer

Erwin Vogelaar
26 oktober 2018, 19:36
3 min leestijd
De 5 beste iOS-games van oktober: Stardew Valley, Game of Thrones en meer

We duiken in het enorme aanbod van nieuwe games in de App Store en plukken de pareltjes eruit. Dit zijn de beste iOS-games van oktober 2018.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games oktober 2018

Oktober was weer een mooie maand voor gameliefhebbers. Zo kun je aan de slag met boerderijgame Stardew Valley, want de volledige game is te spelen op je iPhone. Tevens hebben de makers van Old Man’s Journey een nieuwe muzikale puzzelgame, mag je naar buiten om spoken te vangen en swipen in Westeros. Wat ga jij spelen?

1. Stardew Valley

De populaire game Stardew Valley heeft zijn weg naar iOS gevonden. In deze game erf jij als speler de boerderij van je opa. Omdat je toe bent aan verandering, besluit je naar die boerderij te reizen en daar aan de slag te gaan. Er moet een hoop gebeuren, zoals opruimen, gewassen planten, water geven en meer om de boerderij weer in oude glorie te herstellen.

Maar de game gaat verder dan dat. De boerderij ligt namelijk vlakbij een dorpje met allerlei personages. Je kunt alle dorpelingen leren kennen, helpen en wellicht zelfs een relatie met iemand aangaan. Deze twee kanten gecombineerd leveren een heerlijke game op.

Stardew Valley

ConcernedApe

€ 5,99 via App Store

2. ELOH

De makers van Old Man’s Journey zijn terug met een nieuwe game, niet te vergelijken met het emotionele verhaal van de vorige. Toch ligt de kwaliteit weer erg hoog. ELOH is een ontspannende puzzelgame die draait om muziek. In elk level moet je audiostralen naar een eindpunt leiden door de stralen via blokjes een andere kant op te sturen. Elk blokje dat je plaatst maakt een geluid. Zelfs al staan alle blokjes fout en gaat de straal dus compleet de verkeerde kant op, klinkt het resultaat nog prettig.

In de loop van de game worden er nieuwe elementen toegevoegd, zoals andere kleuren blokjes die de audiostraal aanpassen. Het resultaat is een fijne game om mee tot rust te komen.

ELOH

Broken Rules

€ 1,19 via App Store

3. Ghostbusters World

Heb je genoeg Pokémon verzameld? Dan kun je nu naar buiten om spoken te vangen met Ghostbusters World. Je plaatst een proton pack op je rug en gebruikt de straal die daaruit komt om allerlei spoken te vangen. Gevangen spoken zijn te trainen om mee te vechten in de spookdimensie. Ook kun je tegen andere spelers vechten. Ghostbusters World is dus direct een behoorlijk complete game. Ga jij er weer op uit?

Ghostbusters World

Four Thirty Three

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. Black

Gamemaker Bart Bonte is na Yellow en Red terug met een nieuwe puzzelgame: Black. Net als de voorgangers is het in de nieuwe reeks levels de bedoeling om het hele scherm egaal te krijgen. In dit geval moet alles dus zwart worden. Elke puzzel vraagt daarvoor om een andere oplossing. Ben je slim genoeg om het einde te bereiken?

black (game)

Bart BONTE

Gratis via App Store

5. Reigns: Game of Thrones

Ken je de Reigns-games nog? Hierin maak je beslissingen voor je koninkrijk door kaarten naar links of rechts te swipen. Deze keuzes kunnen flinke gevolgen hebben. In Reigns: Game of Thrones wordt dit idee gebruikt, maar speel je als een heerser in Westeros van Game of Thrones. Je start als Daenarys en ontgrendelt later andere personages met eigen verhalen. Winter is coming, dus tijd om te swipen.

Reigns: Game of Thrones

Devolver

€ 4,99 via App Store

Meer games

Is dit nog niet genoeg? We duiken elke maand in de App Store om weer vijf nieuwe games uit te zoeken. Lees de beste iOS-games van september. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om volgende maand vijf nieuwe games in je mailbox te ontvangen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu