Mos Speedrun 2: een van de leukste platformers op iOS

Rutger Otto
3 oktober 2015, 17:11
2 min leestijd
Mos Speedrun 2: een van de leukste platformers op iOS
Mos Speedrun 2

Mos Speedrun 2

€ 0,99

Reviewscore

8

Enkele jaren geleden verscheen de aandoenlijke platformgame Mos Speedrun. Het tweede deel is in alle opzichten een goed vervolg: mooier, moeilijker en bouwt voort op het eerste deel.

Lees verder na de advertentie.

Mos Speedrun 2

Mos Speedrun is een spelletje op iOS dat door velen over het hoofd is gezien toen het in 2011 uitkwam. Ten onrechte, want het was één van de leukere iPhone-games. De platformer blonk uit door zijn pixelgraphics en lekker snelle besturing en gameplay.

Nu is Mos Speedrun 2 er. Het spelletje is wederom geïnspireerd op retrogames. Werelden zijn kleurrijk en gemaakt in pixelstijl. Het ziet er allemaal iets mooier uit dan het eerste deel, maar je speelt wederom met een koddig mannetje dat zombies en bijen moet ontwijken.

Dat doe je door drie knoppen te gebruiken. Met twee daarvan ren je links of rechts en met de derde knop kun je springen. Over het algemeen reageert de game goed en lekker snel. Het heet niet voor niets Mos Speedrun.

Zo snel mogelijk

Speedrunnen (een level zo snel mogelijk en binnen een bepaalde tijd halen) is een van de onderdelen van Mos Speedrun. Alle levels, 30 in totaal, kun je op verschillende manieren halen. Zo moet je alle munten verzamelen, een level op tijd halen of gewoon uitspelen. Verder is in elk level een gouden schedel verstopt, die je meestal vindt door een geheime doorgang in een ogenschijnlijk dichte muur te lopen. Het vergt soms behoorlijk wat tijd om werelden te verkennen.

Dertig levels lijkt misschien weinig, maar voordat je ze (helemaal) heb uitgespeeld, ben je wel even bezig. Raak je een vijand, dan ben je namelijk direct dood. Je kunt dan één keer bij het laatste checkpoint opnieuw beginnen, daarna begin je weer van voor af aan. Ook kun je nog de Prestige-modus spelen, daarbij krijg je maar één leven om het hele level mee te halen.

Mos Speedrun 2 downloaden

Des te meer je speelt, des te meer je ontgrendelt. Met verschillende kledingstukken kun je het poppetje inrichten zoals jij het wil. Er valt in al zijn eenvoud dus genoeg te doen in Mos Speedrun 2.

Mos Speedrun 2

Physmo

€ 0,99 via App Store

Mos Speedrun 2
Mos Speedrun 2
Mos Speedrun 2
Mos Speedrun 2
Mos Speedrun 2
Mos Speedrun 2
Mos Speedrun 2
Mos Speedrun 2
Mos Speedrun 2
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu