De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Google Maps toont nu ook of je trein op tijd rijdt

Rutger Otto
2 juni 2015, 14:16
2 min leestijd
Google Maps toont nu ook of je trein op tijd rijdt
Google Maps

Google Maps

Gratis

Reviewscore

7,5

Een Nederlandse Google Maps-primeur: vanaf vandaag tonen de apps en website ook actuele reisinformatie voor het openbaar vervoer.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps openbaar vervoer

Nederland is het eerste land ter wereld waar van deze nieuwe functionaliteit gebruikgemaakt kan worden. Dat maakte Google dinsdag bekend. Later wordt het pas naar andere landen uitgerold.

Google Maps toont in Nederland al sinds 2010 reistijden van treinen, bussen, metro’s en trams, maar dat waren altijd standaard vertrektijden. De nieuwe functionaliteit is actueel en houdt rekening met vertraging of uitval van vervoerders, die je live wordt bijgewerkt in Google Maps. Zo ben je dus altijd op de hoogte van eventuele verstoringen tijdens je reis.

Actuele reisinformatiegoogle maps openbaar vervoer k

Zowel de apps als de website van Google Maps tonen sinds dinsdag actuele reisinformatie. Het is voor gebruikers mogelijk om per station te kijken welk vervoer en op welke tijd rijdt, maar je kunt ook een traject invullen en op die manier de informatie op maat bekijken.

Google zegt dat heel Nederland van de nieuwe functionaliteit gebruik kan maken. Niet alleen van grote bedrijven zoals NS is informatie beschikbaar, ook regionale vervoerders moeten met actuele tijden in beeld komen. Volgens Google is Nederland gekozen voor de primeur, omdat Nederlanders zo veel van het openbaar vervoer gebruikmaken.

Google Maps met openbaar vervoer gebruiken

Als je een reis wil plannen via Google Maps met het ov, volg je de onderstaande stappen:

  1. Open de Google Maps-app op je iOS-apparaat;
  2. Tik in de zoekbalk het adres of station van je bestemming;
  3. Onderin beeld wordt een reis voorgesteld, staat deze niet op openbaar vervoer, tik dan op het blauwe icoon om dat te veranderen;
  4. Via het blauwe icoon zie je alle reis-opties voor het openbaar vervoer, hier kun je ook het vertrekpunt wijzigen (standaard is dat jouw locatie);
  5. Bij de reizen wordt aangegeven wanneer er vertraging is en wanneer de vervoerder op tijd is;
  6. Kies een optie en plan je reis.

Lees meer over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu