Plak nu ook stickers onder Facebook berichten in de iOS-app

Rutger Otto
14 oktober 2014, 14:08
2 min leestijd
Plak nu ook stickers onder Facebook berichten in de iOS-app

Een jaar nadat Facebook stickers introduceerde in Messenger zijn de grote varianten van emoji ook te gebruiken in reacties op de tijdlijn. Dat is vanaf nu mogelijk in de iOS-app.

Lees verder na de advertentie.

Facebook heeft het gebruik van stickers in het afgelopen jaar uitgerold. Eerst verschenen ze in de chat-functie van het sociale medium op de mobiel en later ook op desktop. Nu zijn de stickers te gebruiken buiten de chat in reacties op de tijdlijn, bij evenementen en binnen andere groepen.

Facebook stickers

facebook stickers

Emoji waren al langer te gebruiken op Facebook in de chat én in reacties. Stickers zijn grotere varianten van emoji, die soms zelfs kunnen bewegen. In de stickerwinkel van Facebook worden regelmatig nieuwe pakketten toegevoegd die gebruikers gratis kunnen downloaden.

Het idee om stickers op Facebook te integreren begon als een Hackathon project in New York en werd door een team van Facebook-ontwikkelaars gemaakt. Tijdens hackathons krijgen ontwikkelaars de kans om binnen een bepaalde tijd aan nieuwe ideeën in de vorm van software te werken. De webversie van stickers op Facebook werd in een nacht opgezet, ondersteuning voor mobiele apparaten volgde later.

Facebook stickers gebruiken

Het gebruiken van stickers in reacties op Facebook is heel simpel. Nadat je op de ‘Reageren’-knop hebt gedrukt, zie je rechts in het tekstvak een smiley staan. Tik daarop om het sticker-venster te openen. In het standaardpakket staan grotere versies van de bekende, gele emoji, maar druk je op het winkelmandje linksonder in beeld, dan kun je meer pakketten downloaden. Momenteel kun je uit zo’n 80 verschillende pakketten kiezen, dus je hebt flink de keuze om het juiste gevoel uit te kunnen drukken.

De stickers kun je gebruiken voor reacties op personen, evenementen en in groepen. Het lijkt niet te werken bij reacties op pagina’s, zoals die van media-bedrijven of nieuwspublicaties.

Lees meer Facebook nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu