Facebook Messenger voegt deelknop toe aan iOS-app

25 februari 2015, 8:56
2 min leestijd
Facebook Messenger voegt deelknop toe aan iOS-app

De Messenger-app van Facebook heeft een update gekregen die een belangrijke toevoeging voor iOS-gebruikers met zich meebrengt. Na de update wordt het mogelijk om bestanden via Facebook Messenger vanuit een andere app te delen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger delen

In deze versie 22 van de app krijgen gebruikers toegang tot een extensie, waarmee via Facebook Messenger delen mogelijk wordt. Deze deelknop is beschikbaar voor iedereen die iOS 8 of nieuwer gebruikt en ken je wellicht al van andere apps.

  1. Voordat je ermee aan de slag gaat, moet je de extensie wel inschakelen. Dat kan snel door bijvoorbeeld een foto in de Foto’s-app te selecteren. Volg dan de onderstaande stappen:
  2. Selecteer een willekeurige foto in de Foto’s-app
  3. Tik op de deelknop linksonder in beeld
  4. Veeg in de eennalaatste rij naar links totdat je een blokje met ‘Meer’ tegenkomt en tik daarop
  5. Je krijgt een lijst met apps te zien die de deelfunctie ondersteunen, zet het schuifje achter Messenger op groen

Facebook Messenger heeft nu een eigen deelknop.

facebook messenger delen

Deelknop gebruiken

Met de Facebook Messenger deelknop kun je foto’s, video’s en links delen via Messenger, zonder dat je een andere app hoeft te verlaten. Dat is bijvoorbeeld handig in het bovenstaande geval met de Foto’s-app, maar kan ook gebruikt worden om tekstbestanden of andere data te delen. Het scheelt in elk geval dat je tussen apps moet schakelen en moet kopiëren plakken.

Facebook Messenger

Facebook Messenger is de zeer populaire chatfunctie van Facebook, waarmee je gemakkelijk en snel met Facebookvrienden kunt praten. De dienst heeft maar liefst 500 miljoen actieve gebruikers per maand. Facebook updatet de chat-app regelmatig, zo werd laatst een functie toegevoegd waarmee je gesproken berichten in tekst kan omzetten en waarmee je foto’s en video’s kan opslaan in de camerarol.

Lees meer over Facebook Messenger

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu