Portretfoto’s maak je met elke iPhone dankzij Facebook Messenger-update

Florence Peeters
18 december 2018, 13:01
2 min leestijd
Portretfoto’s maak je met elke iPhone dankzij Facebook Messenger-update
Messenger

Messenger

Gratis

Reviewscore

7,5

Als je geen iPhone met dubbele camera hebt (of de iPhone XR), zit een portretfoto met bokeh-effect er voor jou niet in. Tot nu, want de nieuwe update voor Facebook Messenger voegt een modus toe waardoor dit met iedere iPhone kan. Zo werkt de portretmodus van Messenger.

Lees verder na de advertentie.

Messenger voegt ‘neppe’ portretmodus toe

Een foto maken met een mooie scherptediepte-effect is met de standaard Camera-app alleen mogelijk met de Plus-modellen zoals de iPhone 7 Plus en de iPhone X, iPhone XS. De iPhone XR kan ook portretfoto’s maken, maar alleen van personen en niet van dieren of objecten. Facebook heeft goed gekeken naar hoe Apple het met de enkele camera van de iPhone XR ook laat lukken om een portretfoto te maken.

In de nieuwste update voegt het software toe die diepte-informatie verzameld en de personen in een foto herkent, en op basis daarvan een blur toevoegt. De iPhone XR doet dit op een vergelijkbare manier. Door de nieuwe Messenger-portretmodus kun je met iedere iPhone een selfie met bokeh-effect maken.

Facebook Messenger World Effects

Naast de portretmodus ontdekte The Verge dat ook Boomerang-video’s – bekend van en razend populair op Instagram – de overstap maken naar Messenger. Verder kun je voortaan ook stickers plaatsen in foto’s en video’s, met behulp van augmented reality.

De update is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar, maar deze wordt de komende dagen geleidelijk uitgerold. In oktober heeft Messenger al een flinke update gehad naar het nieuwe Messenger 4. Hierdoor is met name de navigatie van de app een stuk simpeler en handiger.

Zelfde trucje in nieuw jasje

Messenger is echter niet de eerste app uit de renstal van Facebook die een portretmodus biedt voor iedere iPhone. Eerder dit jaar werd aan Instagram al de Focus-functie toegevoegd. Dit doet als het ware hetzelfde als de Messenger-variant, al lijkt de blur in Instagram op het eerste gezicht wat heftiger te zijn.

Daarnaast is het mogelijk om een foto te voorzien van een scherptediepte-effect door deze te bewerken in Google Foto’s. Het nadeel hiervan is dat deze functie alleen achteraf toe te passen is, en niet op iedere foto even goed werkt. Ook kan je deze minder snel delen op sociale media.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Lees meer over Facebook Messenger

Bron afbeelding: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen