Vernieuwde Facebook Messenger-app rolt nu uit: chat-app is sneller en kleiner

3 maart 2020, 11:02
1 min leestijd
Vernieuwde Facebook Messenger-app rolt nu uit: chat-app is sneller en kleiner
Messenger

Messenger

Gratis

Facebook kondigde een aantal dagen geleden een redesign voor de Messenger-app aan, en nu wordt de vernieuwde applicatie uitgerold. De Messenger-app is sneller dan voorheen en bovendien een stuk kleiner.

Facebook Messenger-app voor iOS

Facebook laat weten dat de vernieuwde Messenger-app allerlei verbeteringen doorvoert. Zo is de populaire chat-app voortaan twee keer zo snel en ook een stuk kleiner. Dat laatste zorgt ervoor dat de app sneller opstart en ook het updaten vlotter gaat. Vooral voor gebruikers met een kleinere databundel is dat een uitkomst.

Facebook Messenger redesign

De vernieuwde app introduceert daarnaast een compleet nieuw design, dat overzichtelijker oogt dan voorheen. De applicatie is nu onderverdeeld in twee tabbladen: Chats en Personen. Bij ‘Personen’ staan de Stories van je vrienden meer centraal, doordat bijvoorbeeld grotere afbeeldingen worden gebruikt. Op de plaatjes hierboven zie je hoe de nieuwe app de Stories toont.

Het ‘Ontdekken’-tabblad van de oude versie, waar games, chatbots en bedrijven te vinden waren, verdwijnt volledig. Deze functies zitten nog wel in Facebook Messenger, maar kun je nu vinden via de zoekfunctie van de app.

Download de vernieuwde Facebook Messenger-app

De nieuwste versie van de Facebook Messenger wordt vanaf nu uitgerold naar alle gebruikers. Via de knop hieronder check je in de App Store of je de update kunt downloaden. Omdat het om een geleidelijke uitrol gaat, kan het even duren totdat jij de nieuwe app ook ziet.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Bron: Facebook
Bron afbeelding: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu