De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Facebook en Instagram lanceren abonnement: zoveel ga je betalen *update*

Yannick Chalkiopoulos
7 november 2023, 9:30
3 min leestijd
Facebook en Instagram lanceren abonnement: zoveel ga je betalen *update*

Vanaf nu is het mogelijk om op Facebook en Instagram een abonnement af te sluiten, zodat je geen advertenties meer ziet. Zoveel kost dat!

Lees verder na de advertentie.

Update 7-11-2023: Vanaf vandaag is het mogelijk om een betaald abonnement af te sluiten op Facebook en Instagram. Je betaalt via de website van Facebook 9,99 euro per maand voor een abonnement, via de app is dat 12,99 euro. Wil je Instagram ook reclamevrij gebruiken? Dan betaal je daar vanaf 1 maart maandelijks nog eens 6 euro meer voor. De gratis versie van Facebook en Instagram blijft daarnaast ook beschikbaar.

Meta introduceert abonnementen

Ben je klaar met alle advertenties op Instagram en Facebook? Dan hebben we goed nieuws, want vanaf nu heb je de optie om reclames te verbergen in deze apps. Helaas is dat niet gratis, om de advertenties uit te schakelen moet je namelijk een betaald abonnement afsluiten bij Facebook of Instagram. Tegen een bepaald maandelijks bedrag krijg je dan geen reclame meer te zien op je tijdlijn.

Lees ook: Vervelende spamberichten op Instagram – zo stop je dat

Door deze nieuwe abonnementen te introduceren, probeert Meta te voldoen aan de Europese richtlijnen op het gebied van privacy. Volgens de Europese privacywetgeving mag Meta, het moederbedrijf achter Facebook en Instagram, enkel met toestemming persoonlijke informatie van gebruikers verzamelen. Geef je geen toestemming? Dan is het afsluiten van een abonnement op Facebook en Instagram dus het alternatief.

instagram meta verified

Zoveel kost een abonnement op Facebook en Instagram

Meta voert voor een abonnement op Facebook een beginprijs van 9,99 euro in. Je moet het abonnement dan wel via de website afsluiten, want via de app betaal je iets meer. Als je via de app van Facebook of Instagram het abonnement afsluit leg je maandelijks 12,99 euro neer. Dat heeft te maken met commissies die Apple doorvoert in de App Store.

Ben je van plan om een abonnement af te sluiten? Dan is het dus slimmer om dat te doen via de website van Facebook of Instagram. Instagram krijg je voor nu gratis bij het reclamevrije abonnement, maar daar betaal je vanaf 1 maart een extra toeslag voor. Je moet dan 6 euro meer neerleggen per maand om op beide platforms geen advertenties meer te zien. In totaal ben je dan 15,99 euro (of 18,99 euro via de app) per maand kwijt.

meta verified Facebook abonnement

Abonnement vanaf nu beschikbaar

De abonnementen van Meta zijn vanaf nu beschikbaar. Wil je een abonnement afsluiten? Hier legt Meta uit hoe je dat doet. Omdat de abonnementen een reactie zijn op de Europese privacywetgeving, komen ze vooralsnog alleen beschikbaar in de landen die zijn aangesloten bij de Europese Unie. Om een abonnement af te sluiten moet je achttien jaar of ouder zijn.

Lees ook: Handig: Instagram voegt ‘meestgevraagde functie ooit’ toe

Wil je niet betalen voor een abonnement op Facebook of Instagram? Dan moet je toestemming geven dat Meta jouw persoonlijke data verzamelt. Het bedrijf heeft al aangegeven dat de gratis variant van Facebook en Instagram gewoon beschikbaar blijft. In de praktijk is het platform natuurlijk niet gratis, want je betaalt in principe met je persoonlijke gegevens. Maar vanaf deze maand wordt dat wel je eigen keuze.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple nieuws? Meld je dan aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu