Zo start je een livestream in Facebook

6 april 2016, 19:00
2 min leestijd
Zo start je een livestream in Facebook
Facebook

Facebook

Gratis

Reviewscore

7,5

Niet alleen kun je nu een livestream starten vanuit de Facebook-app, maar het bedrijf werkt ook aan verschillende manieren om het livestreamen groot te maken.

Lees verder na de advertentie.

Facebook livestream

Als je voortaan een bericht op Facebook plaatst via de Facebook-app, kun je ook een livestream starten. Dit doe je door op de livestream-knop te drukken, die eruit ziet als een hoofdje met twee cirkels eromheen. Als je hier op drukt, kun je de stream een naam geven en aangeven wie de livevideo mag zien. Je kunt de video starten vanuit de camera aan de achterkant van je toestel of via de selfiecamera. Facebook gaat hiermee de strijd aan met Twitters Periscope. Het bedrijf werkt aan een aantal ideeën om die strijd te winnen.

Facebook livestream

Facebook gaat bijvoorbeeld livestreams een aparte tab geven. Waar nu nog ‘Messenger’ staat in het midden van de tabbladen, komt straks een knop om livevideo’s en gearchiveerde streams te zien. Hier zul je ook een kaart kunnen bekijken met actuele livestreams, zoals in Periscope ook het geval is. Aanvankelijk zal deze tab maar naar een kleine hoeveelheid gebruikers uitrollen, maar dat worden er later meer. Daarnaast gaat Facebook, net als bij Periscope, kijkers toestaan om tijdens de stream likes te blijven sturen. Tevens gaat Facebook zorgen voor content, door uitgevers te betalen voor het livestreamen op het sociale netwerk.

Facebook loopt wat achter met livestreamen, maar met de grote groep gebruikers en de juiste implementatie kan het ongetwijfeld flink groeien. Wil je ook livestreamen? Mogelijk is de livestream-optie nog niet voor iedereen uitgerold. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebt.

Facebook downloaden

Facebook kun je gratis in de App Store downloaden via onderstaande link. De app vraagt om 120MB vrije ruimte op je toestel. Daarnaast moet je minimaal iOS 7 draaien op je iOS-apparaat.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu