Makers van Vine lanceren nieuwe video-app: Byte
Michel van 't Klaphek
byte app

byte app

Gratis

Onze score

8

Denk jij nog weleens nostalgisch terug aan Vine? De makers van deze app zijn terug met iets nieuws: Byte. Net als in Vine draait het hier om het kijken (en maken) van korte filmpjes, die maximaal zes seconden duren.

Vine heeft een opvolger: Byte

Het werkt zoals je mag verwachten. Open de app, gebruik je camera om een filmpje te maken en bewerken, en plaats je video online. Momenteel is de ingebouwde bewerker nog ietwat karig qua mogelijkheden, maar de makers voegen binnenkort meer effecten en filters toe.

byte app screens

Ben je meer van het kijken? Dat kan ook, natuurlijk. Byte lijkt qua indeling op veel andere social media-apps. Via het Ontdekken-tabblad kun je nieuwe filmpjes ontdekken, makers hebben een eigen profielpagina (die je kunt volgen) en daarnaast houdt de redactie van Byte een lijst bij van makers die je volgens hen in de gaten moet houden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Byte wil zich van concurrenten gaan onderscheiden door filmpjesmakers beter te belonen. Het bedrijf achter de app kijkt momenteel naar hoe dit verdienmodel eruit gaat zien. “We gaan makers in ieder geval betalen vanuit de omzet. Ook boren we eigen financiën aan”, zegt Byte-oprichter Dom Hoffman in gesprek met TechCrunch.


Tot nog toe hebben onder meer voormalige Vine-sterren als Chris Melberger, Joshdarnit en Lance Stewart hebben zich al aangesloten bij de video-app. Naast meer verdienmogelijkheden voor makers wil de Vine-opvolger ook uitblinken in het betrekken van de makers. “Byte viert creativiteit en gemeenschap. Makers belonen is hier een belangrijk onderdeel van”, schrijft het bedrijf in een tweet.

byte app

Byte Inc.

8,2 (100 reviews)
Gratis via App Store

De opkomst van TikTok

Vine werd in 2012 gelanceerd, waarna Twitter de app in 2013 opkocht. In de jaren die daarop volgden wist de video-app een actieve gebruikersbasis van 200 miljoen personen op te bouwen. Twitter raakte echter in geldproblemen, waardoor het de app eind 2016 in de ban deed. In de tussentijd is TikTok een populaire app geworden voor het maken en kijken van creatieve, vaak komische filmpjes.

Lees verder: 6 redenen waarom je video-app TikTok niet moet negeren

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.