6 redenen waarom je video-app TikTok niet moet negeren

Erwin Vogelaar
21 januari 2019, 11:01
3 min leestijd
6 redenen waarom je video-app TikTok niet moet negeren
TikTok

TikTok

Gratis

Reviewscore

8

Jongeren weten niet beter, maar oudere generaties vragen zich nog steeds af: wat is een TikTok? Deze video-app is een sensatie en mag je niet langer negeren.

Lees verder na de advertentie.

Waarom je TikTok niet moet negeren

TikTok is een hit. Of je de app nou dagelijks gebruikt, of er nog nooit van gehoord hebt: waarschijnlijk ben je er wel op een of andere manier mee in contact gekomen. De filmpjes die met de app zijn gemaakt, worden namelijk massaal op andere sociale media gedeeld.

De app is niet helemaal nieuw. Mogelijk heb je wel van Musical.ly gehoord, de app waarmee voornamelijk kinderen en jongeren video’s maken met een focus op muziek. Musical.ly is vorig jaar overgenomen door het Chinese bedrijf Bytedance, dat ook TikTok bezit. Deze apps zijn samengevoegd en nu is TikTok populairder dan ooit. Dit is waarom je TikTok niet meer moet negeren als je dat tot nu toe wel hebt gedaan.

1. TikTok is vanaf de eerste seconde vermakelijk

Fijn aan TikTok is dat de app direct leuk is. Je hoeft jezelf niet eerst te registreren of uit te zoeken hoe de app werkt. Bij het voor de eerste keer opstarten word je direct verwelkomd door populaire video’s van Nederlandse makers. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om enkel mensen te volgen die je leuk vindt, maar het hoeft niet. TikTok is prima te gebruiken als toeschouwer.

2. De app is origineel door de grote rol voor muziek

Aanvankelijk werden Musical.ly en TikTok puur gebruikt voor het maken van lipsyncs. Deze lipsyncs werden wel steeds creatiever, met bijvoorbeeld unieke camerastandpunten en edits. Inmiddels is de app uitgegroeid tot veel meer dan dat. De komische video’s nemen de app over, maar muziek blijft een grote rol hebben. Dat maakt de app anders dan andere video-apps.

Gummy Bears Sing Someone Like You By Adele

3. TikTok vervangt Vine als nieuwe plek voor creativiteit

De app Vine was een broedplaats voor creativiteit. In maar zes seconden konden mensen de meest hilarische of indrukwekkende dingen kwijt. Zoek maar eens op YouTube compilaties van Vine-video’s op en je hebt uren plezier.

Twitter heeft Vine helaas stopgezet, maar TikTok heeft nu diezelfde rol overgenomen. In korte video’s doen de gebruikers extreem creatieve dingen, die vaak hilarisch zijn. Scrol een tijdje door de app om te zien wat we bedoelen.

4. De memes!

Als je een beetje op de hoogte wil blijven van actuele memes, dan moet je ook bij TikTok zijn. De ene na de andere succesvolle meme rolt uit deze app. Neem de de video met Adele en de gummy-beertjes en de vele, vele versies die daarna zijn ontstaan. De aandoenlijke vier generaties die je hart doen smelten en natuurlijk ‘this is my voice’ dat ook in Nederland wordt gedaan.

5. Het maken van video’s is erg leuk

De app heeft een laagdrempelige manier om video’s te maken. Je krijgt verschillende opties zoals filters, maskers en stickers om er iets leuks van te maken en kan kiezen uit een enorme database met muziek.

6. Video’s zijn makkelijk te delen

Heb je iets leuks gemaakt, of zie je iets leuks in de app? Dan zijn de video’s super makkelijk te delen. Hoewel dat gebruikelijk is voor apps tegenwoordig, maakt TikTok het je wel heel makkelijk. Druk op de deelknop en de video’s zijn naar onder andere YouTube, Snapchat, Instagram en Instagram Verhalen te sturen, uiteraard wel met een TikTok-logootje in beeld. Je kan ook gewoon een linkje kopiëren. Dat maakt TikTok veel leuker en socialer dan bijvoorbeeld Snapchat.

TikTok

TikTok Ltd.

Gratis via App Store

Vind je muziek niet zo nodig? Dan is Instagram Verhalen de plek om korte video’s te delen. In onze Instagram Verhalen-gids leggen we alles uit.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu