Dit zijn de 10 beste iOS-games van maart – 2016

Erwin Vogelaar
31 maart 2016, 14:15
6 min leestijd
Dit zijn de 10 beste iOS-games van maart – 2016

Maart was qua games vooral een maand waarin Lingo uitkwam, maar er is nog veel meer te ontdekken op iOS. Wij zetten de beste games van maart op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games maart 2016

Maart was voor velen natuurlijk de maand waarin Lingo terugkwam. Niet op de televisie met François Boulangé of Lucille Werner, maar als app voor iOS. Hoewel de game geplaagd werd door vervelende bugs, weerhield dit fans er niet van om Lingo massaal te spelen. Toch was het niet de enige opvallende game. Daarom ook deze maand weer een lijst met de tien beste nieuwe iOS-games met voor ieder wat wils. Snelle multiplayerpotjes in Clash Royale, duistere puzzels met Deep Terror, een eigenaardige adventuregame met Fran Bow en veel meer.

1. Clash Royale

Als je wel eens een game op je smartphone speelt, heb je ongetwijfeld van Clash of Clans gehoord. De game is ongekend populair, dus het is niet gek dat de makers het merk doorzetten naar andere titels. Toch is Clash Royale niet zomaar een spin-off, aangezien de game volledig op zichzelf staat. Alle units zijn herkenbaar uit Clash of Clans, maar de game is verder helemaal anders.

In elk potje vecht je tegen een andere speler om elkaars gebouwen te vernietigen. Dit doe je door kaarten te spelen. Speel je een kaart, dan verschijnt er een unit op het strijdveld die vanzelf naar de tegenstander wandelt. Elke kaart kost een bepaald aantal punten. Hoe hoger het aantal punten, des te sterker de unit is. Het idee is dat je de juiste kaarten speelt om zo de soldaten van de tegenstander te stoppen, je eigen gebouwen te beschermen en de gebouwen van de tegenstander te vernietigen. Dat allemaal in potjes die niet langer dan drie minuten duren. Clash Royale is een enorm goede game waarin je troepen constant verbeteren en je een hoop verschillende kaarten kunt verdienen om je ultieme deck samen te stellen.

Clash Royale

Supercell

Gratis via App Store

2. Dream Machine The Game

In Dream Machine: The Game moet je zorgen dat een klein robotje veilig van het startpunt naar het eindpunt raakt in een serie aan ingewikkelde levels. Dit doe je voornamelijk door aan wieltjes te draaien, waardoor er van alles gebeurt in de ingewikkelde bouwwerken. Het robotje zelf bestuur je niet zelf, maar je kunt wel aangeven dat het wezentje de andere kant op moet lopen of even stil moet staan.

De game doet heel erg denken aan het fantastische Monument Valley. De levels hebben heel veel gelijkenissen en ook het design doet ons terugdenken aan de inspiratiebron. Dat je ook nog met perspectief aan de slag moet om de levels uit te spelen, maakt de vergelijking wel heel snel gemaakt. Toch is Dream Machine: The Game meer dan zomaar een kloon. Het is zijn eigen ding dat zeer de moeite waard is om te spelen.

Dream Machine : The Game

GameDigits Ltd

€ 2,49 via App Store

3. Road to be King

Road to be King is weer de zoveelste endless runner. In plaats van de nadruk te leggen op het zover mogelijk lopen, gaat het in deze game om het halen van zoveel mogelijk punten. Het hoofdpersonage kan hiervoor diamanten verzamelen en vijanden verslaan. De nadruk ligt verder vooral op het ontwijken van alle obstakels in de wereld. Besturen doe je door je vinger op het personage te houden. Laat je los, dan staat de game direct op pauze. Een erg leuke game in het overvolle endless runner-genre, met een fijne stijl.

Road to be King

Noodlecake

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. Lingo

Lingo heeft zo zijn problemen, maar wat is het toch leuk om het spelletje weer actief te zien. Helaas zijn er geen groene ballen in deze iOS-versie te vinden en roept er niemand ‘groen! groen!’ als je mag grabbelen. Wel kun je woorden raden tegen andere spelers. Heb je het woord goed en grabbel je daarna niet naar de rode bal, dan mag je door blijven spelen en punten verdienen. De makers zijn druk bezig om de app te verbeteren, maar de aanwezige bugs halen wel wat van het plezier weg.

5. Deep Terror

Deep Terror is een eigenaardige puzzelgame. Aan de ene kant speel je hele aardige puzzels, waarin je alle punten op het scherm via lijnen met elkaar verbindt. De uitdaging ligt in het feit dat elk punt maar een maximaal aantal lijnen mag raken. De puzzels worden steeds lastiger, vooral omdat de lijnen elkaar ook niet mogen kruizen. De makers hebben daarnaast gekozen voor een bijzonder duister en luguber thema, want die lijnen die je verbindt vormen uiteindelijk duivelse pentagrammen. Een puzzelspelletje voor als je niet al te vrolijk bent.

ios games maart

Deep Terror

MEGOCORP

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

6. Fran Bow

Fran Brow is een adventuregame met een bijzonder duistere sfeer. Hoewel door de getekende stijl het wellicht lijkt dat de game ook voor kinderen geschikt is, wordt het meisje Fran al snel geconfronteerd met beelden van bloed en afgehakte ledematen. Ze komt in een gekkenhuis terecht waar de doktoren niet willen geloven dat er niets met haar mis is. Als speler ga je ook al snel twijfelen. Zijn de dingen die met Fran gebeuren echt, of gaat het toch niet helemaal goed in haar hoofd? De game is opgedeeld in losse hoofdstukken die je apart kunt kopen in de App Store.

Fran Bow Chapter 1

Killmonday Games

€ 2,49 via App Store

7. Dirac

In Dirac kom je in een abstracte wereld terecht. Hier moet je blauwe of rode stipjes via een lijn met elkaar verbinden, waarna ze verdwijnen. Weet je een cirkel te maken, dan verdwijnen alle stipjes in die lijn en verdien je een hoop punten. Het doel is om zo weinig mogelijk stipjes te verliezen en het centrale punt niet leeg te laten lopen. Verdien zoveel mogelijk punten in de verschillende moeilijkheidsgraden en kom zo aan de top in de ranglijsten.

Beyondium

Mediocre AB

€ 2,49 via App Store

8. Retro City Rampage DX

Retro City Rampage DX heeft zich een weg naar iOS geschoten. De game kwam eerder al voor pc uit. Retro City Rampage DX werd origineel gemaakt als een ‘remake’ voor Grand Theft Auto, maar in de loop van de ontwikkeling breidde het project zich steeds verder uit tot een compleet eigen ding. De wereld zit vol humor en referenties naar andere games, maar bevat ook gewoon sterke gameplay.

Retro City Rampage DX

Vblank Entertainment Inc.

€ 5,99 via App Store

9. King Rabbit

King Rabbit was qua timing natuurlijk handig gepland voor pasen, maar de game is ook buiten deze feestdagen de moeite waard. Je speelt als een konijntje dat een ander konijntje moet redden door naar haar toe te hoppen. Ondertussen kom je allerlei obstakels en puzzeltjes tegen die je voortgang versperren. Door slim na te denken kun je niet alleen je doel bereiken, maar ook alle muntjes in de levels verzamelen.

King Rabbit - Classic

RareSloth LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

10. Beat Stomper

Beat Stomper heeft een erg simpel concept, maar toch waren we prettig verrast door de stijl, muziek en snelle gameplay. Je springt met je hoofdpersonage van platform naar platform om hoger en hoger te komen. De twist is echter dat je alleen op een platform kunt landen als je er op stompt. Daarom moet je goed uitkijken waar je staat, want anders zak je zo door het scherm.

Beat Stomper

Rocky Hong

€ 2,49 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu