Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Helft van de Nederlandse iPhone-gebruikers heeft iPhone 4 of 4S

24 november 2014, 10:32
1 min leestijd
Helft van de Nederlandse iPhone-gebruikers heeft iPhone 4 of 4S

De iPhone 4 en 4S stammen alweer uit 2010, maar zijn nog altijd populair onder Nederlandse iPhone-bezitters. Ruim de helft heeft nog één van de twee toestellen in gebruik.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 4 in Nederland

Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. De iPhone 4 en iPhone 4S vormen samen de meerderheid van iPhones die bij Nederland in gebruik zijn. In het derde kwartaal van 2014 gebruikte 24 procent de iPhone 4 en 31 procent de iPhone 4S. Dat zoveel mensen deze toestellen nog gebruiken is opmerkelijk, want sindsdien zijn er al vier nieuwere iPhones op de markt verschenen. Met de komst van iOS 8 hebben gebruikers zelfs meer baat bij een nieuw model, dat de software beter kan draaien. Op de iPhone 4 is iOS 8 helemaal niet meer beschikbaar en bij iOS 9 zal waarschijnlijk de iPhone 4S ook wegvallen.

ios 8 op iphone 4s k

Bij Apple is de iPhone 4 overigens niet meer te koop, dat geldt ook voor het 4S-model. Andere winkels en telefoonaanbieders bieden het toestel nog wel aan. Zo levert KPN de iPhone 4 nog als prepaid-toestel. Voor het refurbished toestel betaal je nog 200 euro.

iPhone 5-generatie

Het is misschien niet heel verrassend, maar de iPhone 5C was in het derde kwartaal van dit jaar niet erg populair bij Nederlandse bezitters. Slechts vier procent liep er mee rond. De iPhone 5S moest het met 15 procent doen. Samen komt de iPhone 5 generatie (5, 5S en 5C) uit op 37 procent. Daarmee blijft het achter op populariteit bij de iPhone 4 en 4S.

Over hoe de iPhone 6 en iPhone 6 Plus er momenteel voor staan, is nog niet te zeggen, omdat het onderzoek van Telecompaper over het derde kwartaal van dit jaar ging.

Lees meer over de iPhone 4

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu