Apple opent champagnefles: 500 miljoen iPhones verkocht

Wouter Nijsen
25 maart 2014, 19:29
1 min leestijd
Apple opent champagnefles: 500 miljoen iPhones verkocht

De champagnefles kan bij Apple geopend worden. De Amerikaanse fabrikant heeft een uitzonderlijke mijlpaal bereikt. Volgens de laatste cijfers van het doorgaans betrouwbare Forbes is ergens ter wereld de vijfhonderdmiljoenste iPhone over de toonbank gegaan.

iPhone verkoopcijfers

Apple bereikt dat gigantische aantal zeven jaar nadat het de allereerste iPhone op de markt bracht. Het kostte Apple bijna vier jaar om honderd miljoen toestellen te verkopen. Nog niet eens een jaar later werd dat aantal alweer verdubbeld.

De iPhone werd met het jaar populairder. Tien maanden na de verdubbeling stond de teller op het enorme aantal van driehonderd miljoen. Weer acht maanden later kwamen er weer honderd miljoen verkochte toestellen bij.

Indrukwekkende iPhone verkoopcijfers

iPhone verkoopcijfers

De vijfhonderdmiljoenste iPhone werd op 8 maart verkocht, twee weken geleden. De iPhone is de laatste zeven jaar aan flink wat verandering onderhevig geweest. De website EverythingApplePro publiceerde een video waarbij alle acht modellen voorbijkomen. Daarin kun je goed zien wat er allemaal is veranderd aan de wereldberoemde smartphone van Apple.

De iPhone verkoopcijfers wekken enorm veel indruk. Het aantal iPhone 5 verkopen zorgde misschien wel voor de grootste omzet van Apple. Het toestel vertegenwoordigt maar liefst één derde van alle iPhones die wereldwijd in gebruik worden genomen.

De iPhone 6 wordt hoogstwaarschijnlijk de naam van de volgende iPhone; de opvolger van de iPhone 5C en iPhone 5S. Naar verwachting zal de iPhone 6 release in september of oktober 2014 plaatsvinden.

De beste iPhone aanbiedingen

Geen zin om te wachten? Hieronder vind je de voordeligste iPhone aanbiedingen van dit moment.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 4
Apple iPhone 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu