Tip: zo laat je je iPhone veel sneller aanvoelen

Wouter Nijsen
14 maart 2016, 9:37
1 min leestijd
Tip: zo laat je je iPhone veel sneller aanvoelen

Door een bug in iOS 9 kun je je iPhone veel sneller laten aanvoelen. Dit doe je door de zogeheten systeemanimaties uit te schakelen. We laten zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Systeemanimaties uitschakelen

systeemanimaties uitschakelen

Onlangs werd door een Reddit-gebruiker een manier ontdekt om je iOS-apparaten veel sneller te laten aanvoelen. Hiervoor dienen de systeemanimaties in iOS 9 uitgeschakeld te worden. De systeemanimaties zijn de overgangen die je ziet wanneer je bijvoorbeeld een app opent en sluit. Hoewel het niet mogelijk is om deze animaties uit te schakelen, is er een trucje om ze te verbergen. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

  1. Open de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen > Toegankelijk’ en veeg naar beneden;
  2. Onder het kopje ‘Interactie’ zie je de functie ‘AssistiveTouch’ staan. Zorg ervoor dat deze feature is ingeschakeld;
  3. Hierna verschijnt een doorzichtig knopje aan de rechterkant van het scherm. Keer terug naar je homescreen en verplaats het knopje naar de hoek rechtsonder;
  4. Veeg vervolgens op het scherm naar beneden om Spotlight te activeren;
  5. Je ziet dat wanneer Spotlight wordt ingeschakeld, het AssistiveTouch-knopje naar boven beweegt. Je dient Spotlight weer af te sluiten zodra het knopje boven het toetsenbord schiet. Dit doe je door op het scherm te tikken. Herhaal dit een aantal keer totdat je de juiste timing hebt;
  6. Na een (flink) aantal pogingen merk je dat de animaties van Spotlight veel sneller zijn. Je hebt de systeemanimaties succesvol uitgeschakeld.

Wanneer je nu door de interface navigeert, merk je direct dat iOS veel sneller aanvoelt. Je kunt hierna het knopje verwijderen door AssistiveTouch weer uit te schakelen. Wil je toch weer terug naar de normale instellingen, start dan je iOS-apparaat opnieuw op.

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu