Simcontacten importeren op je iPhone: zo doe je dat

Lars Paijmans
13 augustus 2019, 13:03
3 min leestijd

Als je een nieuwe iPhone hebt gekocht, wil je ongetwijfeld alle contacten van je oude telefoon overzetten. Wij laten zien hoe iPhone simcontacten importeren in zijn werk gaat.

De iPhone gebruikt een simkaart om het telefoonnummer, de aanbieder en de functies van het toestel beschikbaar te maken voor de gebruiker. Het is alleen niet mogelijk om contacten en telefoonnummers op de simkaart van een iPhone op te slaan. Wel kun je simcontacten importeren naar je iPhone. Volg daarvoor onderstaande stappen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 2018 dualsim

1. Simcontacten importeren

Je kunt de oude simkaart waar alle contactgegevens opstaan gebruiken om de gegevens te importeren. Controleer wel even of het dezelfde soort simkaart is, want anders kan deze vast komen te zitten in het toestel. Vanaf de iPhone 5 werken telefoons van Apple met een nano-simkaart. Wil je weten hoe je een iPhone simkaart plaatst? Lees dan onze tip die stap voor stap beschrijft hoe je dit doet. Vervolgens kun je met de volgende stappen simcontacten importeren:

  1. Verwijder de simkaart van je iPhone en vervang hem door je oude simkaart;
  2. Wellicht moet je de telefoon opnieuw activeren. Als dat zo is, maak je verbinding met iTunes;
  3. Ga naar ‘Instellingen > Contacten > Importeer simcontacten’. De contacten worden nu overgezet naar het interne geheugen van de iPhone;
  4. Je kunt nu de oude simkaart uit je iPhone halen en de nieuwe erin steken.

2. Contacten overzetten door middel van e-mail

Heb je geen nano-simkaart zoals in de iPhone, dan kun je contacten ook met een omweg importeren. Je hebt daarvoor een e-mail-adres nodig. Het handigst als Android-gebruiker is misschien wel Gmail, omdat Google je de mogelijkheid geeft om alle contacten met je Google-account te synchroniseren. Of dat daadwerkelijk het geval is, check je bij Android via ‘Instellingen > Accounts’, waarna je op het desbetreffende Gmail-account klikt. Daarna kun je aanvinken welke zaken (zoals je contacten) worden synchroniseerd.

Vervolgens moet je het account op je iPhone toevoegen, dat doe je zo:

  1. Ga naar ‘Instellingen > Mail, Contacten, Agenda > Nieuwe account’;
  2. Kies jouw e-mail-cliënt uit het rijtje dat wordt aangeboden of kies voor ‘Anders’;
  3. Vul je gegevens in en tik op ‘Volgende’;
  4. Na het instellen ga je naar ‘Instellingen > Mail, Contacten, Agenda > je e-mail-account > Schakel Contacten in’.

3. Move to iOS

Stap je over van Android naar iOS en wil je het jezelf gemakkelijk maken, dan kun je ook gebruikmaken van de Android-app Move to iOS. Hiermee kun je in een handomdraai al je contacten, berichten, foto’s, video en bladwijzers overzetten van een Android-toestel naar een iPhone. Hetzelfde geldt voor e-mail-accounts, agenda’s, achtergronden, rechtenvrije muziek en boeken.

move to ios app

Move to iOS kan geen Android-apps en app-data overzetten, maar geeft wel suggesties voor (betaalde) apps die jij gebruikt en die ook beschikbaar zijn in de App Store. Is dat niet het geval, dan worden goede alternatieven gegeven. De meeste apps zijn echter voor zowel Android als iOS beschikbaar, dus gewoon te downloaden. Via deze link kun je de app downloaden voor Android 4.0+. Er is nog geen app die je helpt om de omgekeerde weg te maken.

→ Lees ook onze gids: overstappen van Android naar iPhone: alles wat je moet weten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen