5 tips voor de perfecte iPhone-foto van het kerstdiner

Colin Baak
25 december 2019, 15:52
2 min leestijd
5 tips voor de perfecte iPhone-foto van het kerstdiner

De kans is groot dat je vanavond aanschuift bij een gezellig kerstdiner met familie en vrienden. Maar hoe leg je de heerlijke gerechten vast met je iPhone?

iPhone kerstdiner foto’s

Met kerst verschijnen de lekkerste gerechten weer op tafel. Ook is de aankleding vaak iets gezelliger en uitbundiger dan normaal. In dit artikel geven we een paar tips om je te helpen de mooiste foto van je diner te maken. Gewoon met je iPhone.

1. Let op de belichting

Sfeerverlichting met kerst, zoals lampjes in de boom en kaarsen, zijn gezellig, maar onhandig voor foodfotografie. Een foto wordt dan al snel donker of gelig. Voor de foto van een gerecht is het daarom aan te raden om heel even een extra lamp aan te doen. Gebruik de flits van je iPhone niet, want daarmee verlies je én sfeer en de smaakvolle uitstraling van je eten.

2. Presenteer je eten mooi

Het is natuurlijk wel zo belangrijk om het diner zo mooi mogelijk te presenteren. Let dan ook op dat je bijvoorbeeld niet je hele bord vol schept, maar dat je op de presentatie en positionering let. Houd het overzichtelijk. Meer leegte op een bord ziet er mooier uit dan een volle lading.

3. Zorg voor goede nabewerking

Heb je een foto gemaakt, dan ben je misschien nog niet klaar. Wat je kunt doen, is gebruikmaken van nabewerking om het plaatje nog mooier te maken. Dat kan gewoon vanuit de foto’s-app. Nadat je een foto hebt geselecteerd, tik je op het icoon met de drie schuifjes onder in beeld. Vervolgens kun je gemakkelijk filters instellen of bewerkingen doen aan belichting, kleurwaardes en meer.

kerstdiner iphone foto's

4. Zoom ook eens in

Het is mooi om een overzichtsfoto te maken van je gehele bord, maar probeer het ook eens van dichterbij. Pak een onderdeel van je bord of ‘zoom in’ op het stuk vlees of een stoofpeer. Doe dat gewoon fysiek, gebruik niet de zoom van je iPhone, want dat wordt vaak snel onscherp en lelijk. Door te spelen met positie en afstand maak je wat dynamischere foto’s.

5. Gebruik de Foodie-app

Natuurlijk zijn er in de App Store genoeg fotografie-apps die je kunnen helpen om fijne foto’s van het kerstdiner te maken. De app Foodie is een aanrader, omdat die speciaal geschikt is voor foodfotografie. Daarvoor heeft de app een aantal filters, speciaal voor verschillende soorten voedsel, zoals vlees en ijs. Je kunt de sterkte van de filters zelf nog aanpassen, ook is er een geinige kerstomlijsting voor tijdens de feestdagen (die je ook uit kunt schakelen).

Foodie - Camera for life

SNOW INC.

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's