5 tips voor de perfecte iPhone-foto van het kerstdiner

Colin Baak
25 december 2020, 12:00
2 min leestijd
5 tips voor de perfecte iPhone-foto van het kerstdiner

De feestdagen zien er dit jaar net even anders uit dan normaal. Toch ga je waarschijnlijk wel gewoon lekker eten. Maar hoe maak je mooie foto’s van het kerstdiner met je iPhone? Wij laten het zien.

Lees verder na de advertentie.

Zo maak je mooie foto’s van het kerstdiner met je iPhone

Het gezelschap is in coronatijd misschien iets kleiner, maar feestelijke foto’s maken van het kerstdiner kan gelukkig nog wel. In dit artikel geven we een paar tips om de mooiste plaatjes van je maaltijd te schieten.

1. Let op de belichting

Sfeerverlichting met kerst, zoals lampjes in de boom of kaarsen, is natuurlijk heel gezellig. Voor foodfotografie zijn al die zwakke lichtbronnen echter niet zo handig. Een foto wordt dan al snel donker of gelig. Het is daarom aan te raden om even een extra lamp aan te doen voor je een kiekje neemt. Gebruik de flits van je iPhone niet, want daarmee verlies je de sfeer en de smaakvolle uitstraling van je eten. Heb je een iPhone 11 of nieuwer? Dan kan de Nachtmodus wél voor betere foto’s zorgen.

2. Presenteer je eten mooi

Als je met je iPhone goede foto’s wilt maken van het kerstdiner is het belangrijk om het voedsel mooi te presenteren. Schep dus niet je hele bord vol, maar houd het overzichtelijk. Dat ziet er aantrekkelijker uit dan een chaotische berg eten.

3. Zorg voor goede nabewerking

Het maken van een foto is pas de eerste stap. Voor het beste resultaat bewerk je jouw meesterwerk na. Dat kan gewoon in de Foto’s-app. Nadat je een foto hebt geselecteerd, tik je op het icoon met de drie schuifjes onder in beeld. Vervolgens kun je gemakkelijk filters instellen en bijvoorbeeld de belichting en kleurwaardes aanpassen.

4. Zoom ook eens in

Een overzichtsfoto van je gehele bord is mooi, maar probeer ook eens een close-up te maken. Pak een onderdeel van je bord of ‘zoom in’ op het stuk vlees of die sappige stoofpeer. Doe dat gewoon fysiek. Als je de telecamera van je iPhone gebruikt krijg je vaak onscherpe en lelijke plaatjes.

kerstdiner iphone foto's

5. Gebruik de Foodie-app

In de App Store vind je verschillende apps die je kunnen helpen om goede foto’s van het kerstdiner te maken met je iPhone. De app Foodie is een aanrader, omdat die speciaal geschikt is voor foodfotografie. Foodie heeft een aantal filters voor verschillende soorten voedsel, zoals vlees en ijs. Je kunt de sterkte van deze filters zelf nog aanpassen.

Foodie - Filter & Film Camera

SNOW Corporation

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu