Zo werkt de Nachtmodus van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max)

Michel van 't Klaphek
25 september 2019, 14:56
2 min leestijd
Zo werkt de Nachtmodus van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max)

Met de Nachtmodus van de iPhone 11 (Pro) maak je ook met weinig licht uitstekende foto’s. Dit is alles wat je moet weten over de nieuwe functie.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 11 Nachtmodus: zo werkt het

Een nieuwe functie van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max is de Nachtmodus. Deze optie verschijnt automatisch in beeld wanneer je iPhone merkt dat je in het donker een foto probeert te maken. In de linkerbovenhoek verschijnt op dat moment een nieuw icoon, naast het flitser-teken.

Zodra je hierop tikt, kleurt het knopje geel en wordt de sluitertijd van de camera verlengd. Op die manier kan er meer licht opgevangen worden. Vervolgens krijg je de instructie om het toestel gedurende een aantal seconden zo stil mogelijk te houden.

iPhone 11 verkoop

De iPhone berekent namelijk aan de hand van de hoeveelheid omgevingslicht hoe lang de sluiter open moet blijven. Wanneer het cijfer 2 in het maan-symbool staat, moet je de iPhone 11 (Pro) dus gedurende twee seconden stil houden. Hierna wordt het plaatje automatisch nabewerkt en opgeslagen op je iPhone.

De Nachtmodus is overigens niet beschikbaar wanneer je de ultragroothoeklens gebruikt. De modus werkt alleen met de reguliere groothoekcamera. Ook werkt de Nachtmodus niet wanneer je een filmpje aan het opnemen bent. Het is niet erg waarschijnlijk dat de functie ook naar eerdere toestellen komt, zoals de iPhone XS of iPhone XR. De Nachtmodus maakt namelijk gebruik van de nieuwe A13 Bionic-chip en extra rekenkracht in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max).

Ook interessant: Eerste testfoto toont iPhone 11 Nachtmodus in actie: vergelijk het verschil

Over de nieuwe iPhones

Wil je de iPhone 11 kopen, of twijfel je nog? Check dan eerste onze vergelijking van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en Pro Max om te zien welk toestel het best bij jou past. Voor de beste iPhone 11 Pro deals en iPhone 11 Pro Max aanbiedingen neem je een kijkje in onze prijsvergelijkers.

Apple iPhone 11 Pro

Apple iPhone 11 Pro prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 784,95

Bekijken

Los refurbished

€ 374,99

Bekijken
Apple iPhone 11 Pro Max

Apple iPhone 11 Pro Max prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 875,-

Bekijken

Los refurbished

€ 389,-

Bekijken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu