Een Microsoft Teams-achtergrond instellen: zo doe je dat in 5 stappen

11 januari 2021, 14:51
3 min leestijd
Een Microsoft Teams-achtergrond instellen: zo doe je dat in 5 stappen

Ben je jouw huiskamer na al dat thuiswerken beu? Zo kun je een Microsoft Teams-achtergrond instellen en in vergaderingen doen alsof je heel ergens anders bent.

Tip: zo stel je een Microsoft Teams-achtergrond in

Veel scholen en bedrijven maken gebruik van Microsoft Teams, een app waarin je gemakkelijk kunt vergaderen of colleges kunt volgen. Met de frontcamera van je iPhone, iPad, MacBook of ander apparaat kun je zo vanuit huis makkelijk contact houden met klasgenoten en collega’s.

Veel mensen zullen hun huis- of slaapkamer als achtergrond hebben terwijl ze aan het bellen zijn met Teams, maar dat kan gelukkig ook anders. In de app heeft Microsoft de optie toegevoegd om een andere achtergrond in te stellen. De app gebruikt objectherkenning om jou uit te snijden en vervolgens een afbeelding achter je te plakken. Daardoor lijkt het net alsof je ergens anders zit.

Microsoft Teams achtergrond instellen

Je Teams-achtergrond aanpassen: een stappenplan

Dit instellen is heel gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is Microsoft Teams openen en een vergadering starten. Let wel op: je achtergrond aanpassen werkt alleen via de macOS- en Windows-app van Teams. In je browser of op iOS en iPadOS is deze optie niet beschikbaar. Ook kun je een achtergrond alleen wijzigen als je al in en vergadering zit, of een geplande vergadering opzet. Het werkt als volgt.

  1. Neem deel aan een vergadering en zet je camera aan;

  2. Beweeg met de cursor over het scherm om de taakbalk te openen;

  3. Tik op de drie bolletjes om extra opties te kiezen;

  4. Tik vervolgens op ‘Toon achtergrondeffecten’;

  5. Kies uit één van de achtergronden uit door erop te klikken.

Naast lege kantoren komen we in het aanbod van standaard afbeeldingen ook wat afbeeldingen tegen van bekende Microsoft-games: zo kun je jezelf in de vierkante wereld van Minecraft wanen, of die belangrijke vergadering inbellen vanuit een multiplayermap uit Halo.

Ook is het mogelijk om je eigen achtergronden te uploaden, vergelijkbaar met concurrerende apps als Zoom. Dat werkt als volgt:

  1. Klik in de lijst met achtergronden op ‘Nieuwe toevoegen’
  2. Kies jouw eigen afbeelding uit je bestanden;
  3. Klik op ‘Open’ om de achtergrond aan de lijst toe te voegen;
  4. De afbeelding staat nu onderaan de lijst. Klik op ‘Voorbeeld’ om te zien of het werkt, en klik op ‘Toepassen’ om de achtergrond in te stellen, zodat deze ook voor anderen zichtbaar wordt.

Microsoft Teams is enorm uitgebreid en dat maakt de app breed inzetbaar, maar ook wat verwarrend. In onze Microsoft Teams beginnersgids hebben we daarom wat praktische tips op een rij gezet om een snelle start met de dienst te maken.

Meer tips om goed thuis te werken

Op zoek naar meer handige tips en apps om thuiswerken te verbeteren? Check ons overzicht:

Bedankt voor de tip Sebastiaan en Marc!

Zo stel je een eigen achtergrond in met Zoom, Microsoft Teams en Skype
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu