Thuiswerken: 4 projectmanagement-apps om op afstand te werken

Michel van 't Klaphek
18 maart 2020, 17:04
3 min leestijd
Thuiswerken: 4 projectmanagement-apps om op afstand te werken

Ga jij de komende tijd thuiswerken? Dan moet je duidelijke werkafspraken met collega’s maken. Een goede projectmanagement-app komt hierbij goed van pas.

Lees verder na de advertentie.

4 goede projectmanagement-apps voor thuiswerken

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, adviseert de Nederlandse overheid om zoveel mogelijk thuis te werken. Ben jij in de gelukkige positie dat dit kan? Dan ben je er vast achter komen dat thuiswerken wel wat haken en ogen kent. Overzicht bewaren is bijvoorbeeld essentieel, en daar komt een goede projectmanagement-app goed bij van pas. iPhoned zet vier goede werkverdelers met iOS-apps op een rij.

1. Basecamp

Basecamp is één van de bekendste projectmanagement-programma’s, en dat is niet zonder reden. De tool is namelijk ontzettend compleet. Een planning bijhouden, onderling (groeps)chatten, documenten doorsturen, bestanden opslaan en takenlijsten bijhouden: Basecamp kan het allemaal. Bovendien kun je net zoveel gebruikers, teams en projecten toevoegen als je wil.

Hier komt echter ook een nadeel van Basecamp naar voren. De projectmanagement-app is erg uitgebreid en kan daardoor voor beginners nogal overweldigend overkomen. Bovendien is de abonnementsprijs van 99 dollar per maand aan de hoge kant, helemaal voor kleine bedrijven. Wel biedt Basecamp een gratis versie (met beperkingen) aan, voor bijvoorbeeld freelancers en studenten.

Basecamp - Project Management

Basecamp, LLC

Gratis via App Store

2. Freedcamp

Hik je tegen de hoge kosten van Basecamp aan, maar zoek je wel een complete app voor het beheren van projecten? Dan is Freedcamp het overwegen waard. Zoals je op basis van de naam mag verwachten, is het programma gratis voor individuele gebruikers. Wel betaal je voor het aansluiten van extra collega’s.

projectmanagement app freedcamp

Met Freedcamp kun je onder meer taken beheren, samenwerken aan projecten, rapportages opstellen en projecten volgen. Daarnaast is het mogelijk om uren te registreren en bijvoorbeeld Gantt-grafieken op te maken. Ook fijn is dat alle abonnementen over onbeperkte opslag beschikken, zelfs de gratis variant.

Freedcamp

Freedcamp LLC

Gratis via App Store

3. Asana

Basecamp en Freedcamp zijn hele complete projectmanagement-apps. Het steeds populairder wordende Asana richt zich daarentegen meer op het inzichtelijk maken van workflows. Je kunt zodoende op een flexibele manier projecten aanmaken, taken verdelen en een vinger aan de pols houden.

projectmanagement app

Asana is hiermee absoluut niet de meest uitgebreide projectmanagement-app. Sterker nog, als je bijvoorbeeld met collega’s wil chatten moet je eerst een extensie installeren. Asana beschikt over een gratis abonnement waar jij en maximaal veertien collega’s gebruik van kunnen maken. Een betaald abonnement (met meer functies) kost minstens 10,99 euro per gebruiker, per maand.

Asana: Work in one place

Asana, Inc.

Gratis via App Store

4. Avaza

Tot slot is ook Avaza het overwegen waard. Deze verrassend complete projectmanagement-app valt qua prijs in het middensegment en staat vooral bekend om haar goede klantenservice. Vrijwel alle klantbeoordelingen zijn lovend. Vooral de snelheid en hulpvaardigheid van medewerkers komt veel naar voren in recensies.

Verder biedt Avaza alles wat je van een degelijke projectmanagement-app mag verwachten. Je kunt taken beheren en verdelen, projecten plannen, focusgebieden aanmaken en bijhouden, uren registreren, offertes opstellen en ook factureren. Bovendien oog het programma fris en overzichtelijk.

Avaza - Unified Team Work

Avaza

Gratis via App Store

Meer productiviteitstips

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep. Om verspreiding te voorkomen is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen aan de keukentafel aan de slag gaan. Op afstand werken kan echter nog best pittig zijn.

In ons overzicht met thuiswerk-apps zetten we enkele handige hulpmiddelen op een rij om alsnog productief te zijn. Een goede videobel-app is in ieder geval onmisbaar, want anders gaat overleggen wat lastig. Ook in een hoop Apple-apps kun je overigens makkelijk samenwerken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu