De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Overzicht: deze iPhones zijn waterbestendig of waterdicht

Mike Peek
4 december 2021, 10:00
2 min leestijd
Overzicht: deze iPhones zijn waterbestendig of waterdicht

De meeste nieuwere iPhones zijn waterbestendig of waterdicht. Maar deze begrippen worden vaak onterecht als synoniemen van elkaar gebruikt. Wat is het verschil precies? En is jouw iPhone waterbestendig, waterdicht of geen van beide?

Lees verder na de advertentie.

Deze iPhones zijn waterbestendig

iPhones die waterbestendig zijn hebben een zogenaamde IP67-certificering. Dat wil zeggen dat je iPhone maximaal 30 minuten en niet meer dan één meter diep onder water kan blijven. Je iPhone is dan bijvoorbeeld wel bestand tegen een val in de wc, maar het is verstandig om hem er direct uit te halen. Ook zijn deze iPhones stofdicht. De volgende iPhones hebben een IP67-certificering en zijn dus waterbestendig:

Voorgangers van de iPhone 7 zijn niet waterbestendig. Als je een oudere iPhone hebt, is het dus aan te raden om hem niet te gebruiken in de regen of op een vochtige plek neer te leggen.

iPhone onderwater bedienen

Deze iPhones zijn waterdicht

iPhones met een IP68-certificering zijn waterdicht en blijven dus gewoon bruikbaar wanneer je ze onder water houdt. Daar zitten overigens wel grenzen aan. Een waterdichte iPhone mag niet dieper dan 3 meter onder water komen. De volgende iPhones hebben een IP68-certificering en zijn dus waterdicht:

Deze iPhones kan je gerust gebruiken tijdens een zware regenbui. Ook als je één van deze iPhones in bad laat vallen, zou hij het moeten overleven. Toch is het verstandig om je iPhone niet mee te nemen op hele vochtige plekken, zoals de sauna of het zwembad.

Naarmate je iPhone slijt, kan de waterdichtheid afnemen. Als je scherm bijvoorbeeld is gebarsten, is je iPhone niet meer waterdicht. Zoek het gevaar daarom niet op, want je hebt geen (automatische) garantie op waterschade. Zie het meer als een bescherming tegen ongelukjes.

Meer handige tips

Wil je meer weten? Op iPhoned lees je dagelijks handige tips om alles uit je iPhone te halen. Je leest bijvoorbeeld hoe het zit met iPhone-garantie of hoe je je iPhone op de juiste manier schoonmaakt. Ook geven we je een overzicht van welke iPhones draadloos opladen ondersteunen.

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu