Overzicht: deze iPhones zijn waterbestendig of waterdicht

Dilara Isik
4 april 2021, 12:15
2 min leestijd
Overzicht: deze iPhones zijn waterbestendig of waterdicht

De meeste nieuwere iPhones zijn waterbestendig of waterdicht. Maar deze begrippen worden vaak onterecht als synoniemen van elkaar gebruikt. Wat is het verschil precies? En is jouw iPhone waterbestendig, waterdicht of geen van beide?

Lees verder na de advertentie.

Deze iPhones zijn waterbestendig

iPhones die waterbestendig zijn hebben een zogenaamde IP67-certificering. Dit wil zeggen dat je iPhone maximaal 30 minuten en niet meer dan één meter diep onder water kan blijven. Je iPhone is dan bijvoorbeeld wel bestand tegen een val in de wc. Ook zijn deze iPhones stofdicht. De volgende iPhones hebben een IP67-certificering en zijn dus waterbestendig:

Voorgangers van de iPhone 7 zijn niet waterbestendig. Als je één van deze iPhones hebt, is het dus aan te raden om ze niet te gebruiken in de regen of op een vochtige plek neer te leggen.

iPhone onderwater bedienen

Deze iPhones zijn waterdicht

iPhones met een IP68-certificering zijn waterdicht en blijven dus gewoon bruikbaar wanneer je ze onder water houdt. Een waterdichte iPhone mag niet dieper dan 3 meter onder water komen. De volgende iPhones hebben een IP68-certificering en zijn dus waterdicht:

Deze iPhones kan je gerust gebruiken tijdens een zware regenbui. Als je één van deze iPhones in bad laat vallen, dan zou deze het moeten overleven. Apple heeft deze trend ook bij de iPhone 12-serie doorgezet. Toch is het verstandig om je iPhone niet mee te nemen op hele vochtige plekken, zoals de sauna of het zwembad.

Naarmate je iPhone slijt kan de waterdichtheid ook afnemen. Als je scherm bijvoorbeeld is gebarsten, is je iPhone niet meer waterdicht. Zoek het gevaar daarom niet op, want je hebt geen (automatische) garantie op waterschade.

Meer handige tips

Wil je meer weten? Op iPhoned lees je dagelijks handige tips om alles uit je iPhone te halen. Je leest bijvoorbeeld hoe het zit met iPhone-garantie of hoe je je iPhone op de juiste manier schoonmaakt. Ook geven we je een overzicht van welke iPhones draadloos opladen ondersteunen.

Categorie: Overig

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen