Alles wat je moet weten rondom draadloos opladen

Erwin Vogelaar
11 maart 2020, 16:02
2 min leestijd
Alles wat je moet weten rondom draadloos opladen

Als je een iPhone draadloos wil opladen, moet het toestel dit natuurlijk wel ondersteunen. Benieuwd welke iPhones dit doen? We leggen je in dit artikel alles uit over draadloos opladen

Lees verder na de advertentie.

iPhone draadloos opladen: alles wat je moet weten

Draadloos opladen is een praktische manier om je iPhone op te laden, omdat je geen kabel hoeft te gebruiken. Daarvoor gebruik je een Qi-gecertificeerde draadloze oplader. Dat is een universele standaard voor draadloos opladen en vind je dus in de meeste draadloze opladers terug.

Helemaal draadloos is deze manier van opladen natuurlijk niet. Je moet de oplader zelf nog via een kabel in het stopcontact stoppen. Alleen tussen de oplader en je iPhone komt er geen kabel te pas.

iPhone SE 2 draadloos opladen

Hoe dat werkt? In de oplader zit een elektromagnetische spoel en in je smartphone ook. Door ze op elkaar te leggen gaat de energie van de spoel in de oplader naar de spoel van de smartphone.

Om een iPhone draadloos op te laden, leg je het toestel met het scherm naar boven op de oplader. Je iPhone licht op en begint met opladen. Het kan wel enkele seconden duren totdat het opladen begint.

Welke iPhones ondersteunen draadloos opladen?

Om een draadloze oplader met je iPhone te gebruiken, moet je wel in het bezit zijn van een toestel dat draadloos opladen ondersteunt. Gelukkig wordt draadloos laden ondersteund door de nieuwere iPhones.

Als je een iPhone 7 of ouder gebruikt is het helaas niet mogelijk om je toestel zonder kabeltje op te laden. Sinds de iPhone 8 ondersteunen alle toestellen draadloos opladen.

Lukt het niet?

Ondersteunt je iPhone wel draadloos opladen, maar gebeurt er niets? Probeer dan je toestel iets te verschuiven, zodat het contact maakt. Daarnaast mag er niks tussen de oplader en iPhone liggen.

Ook als je een wat dikker hoesje of een magnetische case hebt, kan het zijn dat je iPhone niet oplaadt. Haal dan eerst je hoesje er vanaf. Haal ook eventueel je pasjes uit je iPhone-hoesjes, want de oplader kan de magneetstrip beschadigen.

Lees ook: Hoe zit het nu met Apples geschrapte draadloze oplader?

Meer tips

Wil je meer handige iPhone-tips lezen? Op iPhoned lees je dagelijks handige tips om alles uit je iPhone te halen. We leggen bijvoorbeeld uit hoe je een iPhone het beste kan schoonmaken. En wat je moet doen als je AirPods niet meer opladen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu