Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Overzicht: deze iPhones ondersteunen draadloos opladen

Dilara Isik
11 maart 2020, 16:02
2 min leestijd
Overzicht: deze iPhones ondersteunen draadloos opladen

Als je een iPhone draadloos wil opladen, moet het toestel dit natuurlijk wel ondersteunen. Benieuwd welke iPhones dit doen? We zetten ze in dit artikel voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Draadloos opladen: deze iPhones ondersteunen het

Om een draadloze oplader met je iPhone te gebruiken, moet je wel in het bezit zijn van een toestel dat draadloos opladen ondersteunt. Gelukkig wordt draadloos laden ondersteund door de nieuwere iPhones. Als je een iPhone 7 of ouder gebruikt is het helaas niet mogelijk om je toestel zonder kabeltje op te laden. De volgende iPhones ondersteunen draadloos opladen:

Apple cadeautips

Het is wel belangrijk dat je een Qi-gecertificeerde oplader gebruikt. Qi is een universele standaard voor draadloos opladen en je vindt dit dus ook in de meeste draadloze opladers terug. Om draadloos op te laden, sluit je de oplader aan op een voedingsbron.

Vervolgens leg je de iPhone simpelweg met het scherm naar boven op de oplader. Door middel van magnetische inductie maakt je iPhone contact met de oplader. Je iPhone licht op en begint met opladen. Het kan wel enkele seconden duren voordat het opladen begint.

Lukt het niet?

Ondersteunt je iPhone wel draadloos opladen, maar gebeurt er niets? Probeer dan je toestel iets te verschuiven, zodat het contact maakt. Daarnaast mag er niks tussen de oplader en iPhone liggen. Ook als je een wat dikker hoesje of een magnetische case hebt, kan het zijn dat je iPhone niet oplaadt. Haal dan eerst je hoesje er vanaf. Haal ook eventueel je pasjes uit je iPhone-hoesjes, want de oplader kan de magneetstrip beschadigen.

Lees ook: De 5 beste draadloze opladers voor je nieuwe iPhone

Meer tips

Wil je meer handige iPhone-tips lezen? Op iPhoned lees je dagelijks handige tips om alles uit je iPhone te halen. We leggen bijvoorbeeld uit hoe je een iPhone het beste kan schoonmaken. Zit je iPhone-geheugen vol? Dan lees je hier hoe je ruimte vrijmaakt. Wil je Apple AirPlay gebruiken? Check dan onze tip!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's