De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Tip: zo gebruik je drag & drop op de iPad met iOS 11

Rick van der Veer
21 september 2017, 17:01
2 min leestijd
Tip: zo gebruik je drag & drop op de iPad met iOS 11

Eén van de belangrijkste nieuwe functies van iOS 11 is drag & drop. In dit artikel laten we je zien hoe het werkt en wat je ermee kan doen.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt drag & drop op de iPad

Drag & drop is in het leven geroepen om je productiever te maken als je op je iPad werkt. Met deze feature kun je informatie verplaatsen tussen verschillende apps. Zo zijn niet alleen afbeeldingen te verplaatsen, maar ook tekst en andere elementen die je in een andere app zou kunnen gebruiken.

iPad drag drop

Om drag & drop te gebruiken hoef je niets speciaals te doen, behalve zorgen dat je iPad op iOS 11 loopt. Je houdt een stukje tekst, afbeelding of ander element lang ingedrukt, waarna hij oplicht. Vervolgens sleep je het naar de plaats van bestemming binnen de app die je open hebt, of een andere app.

Om een bestemming voor je geselecteerde item te vinden, kun je multitouch gebruiken. Terwijl je het object vast hebt, kun je het dock openen door omhoog te vegenen en een andere app openen. Een andere handige oplossing is om je tweede app in Split View of Slide Over te openen. In dat geval kun je meteen alles tussen de twee apps heen en weer swipen.

Drag & drop werkt ook op de iPhone, maar dan in beperkte vorm. Je kunt alleen binnen specifieke apps items verplaatsen. Zo kun je binnen de Notities-app stukken tekst en afbeeldingen van de ene notitie naar de ander slepen. Alleen op iPad kun je items tussen erschillende apps verplaatsen.

Deze apps ondersteunen het al

Om drag & drop te kunnen gebruiken, moeten app-makers er wel ondersteuning voor inbouwen. Zo kun je nu items naar de populaire lijstjes-app Todoist slepen, kun je wachtwoorden uit 1Password naar andere apps slepen en ondersteunt de e-mail-app Astro het slepen van bestanden. Voor nu zijn het vooral schrijf-apps en productiviteits-apps die met drag & drop werken, maar op termijn zul je vrijwel overal op je iPad bestanden tussen apps kunnen slepen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu