How-to: zo stel je je eigen mp3 ringtones in op de iPhone

Gijs Ettes
6 juni 2019, 12:00
2 min leestijd

Op deze pagina laten we je zien hoe je aan iPhone mp3 ringtones komt en hoe je ze het makkelijkst op je toestel kunt instellen.

Op een iPhone is dit in sommige gevallen wat pittiger dan bij telefoons van andere fabrikanten. Maar als je dit stappenplan doorloopt, is een iPhone ringtone maken zo gepiept! Op zoek naar een nieuw toestel? Check dan ons overzicht met de beste iPhone aanbiedingen.

Stappenplan: zo stel je snel iPhone mp3 ringtones in

iphone ringtone makenApple maakt het niet heel gemakkelijk om een persoonlijke beltoon in te stellen. Dit is eigenlijk best zonde, want na een tijdje ben je die standaard ringtones wel zat. Daarbij koopt niet iedereen zijn muziek in de iTunes. Gelukkig is er een methode om deze beperking te omzeilen en die is niet eens zo lastig; je hebt er naast iTunes geen andere software voor nodig.

Hieronder vind je een overzichtelijk stappenplan voor het toevoegen van nieuwe ringtones op je iPhone. Het gaat hierbij om beltonen die al voor je gemaakt zijn.

  • 1. Download of zoek je favoriete ringtone of muzieknummer (onthoud dat ringtones maximaal 30 seconden lang mogen zijn. Hoe je een langere mp3 op de juiste lengte maakt, komt in stap 2.A aan de orde.)
  • 2. Open iTunes en voeg het bestand toe aan je Bibliotheek (hierbij gaat het meestal om een mp3-bestand, al werkt iTunes zelf met m4a-bestanden)

Volg de volgende twee stappen als je fragment wél langer is dan 30 seconden.

  • 2.A. Klik met je rechtermuisknop op het nummer en ga naar ‘Info tonen’ en dan naar het tabblad ‘Opties’
  • 2.B. Stel de gewenste lengte van je iPhone beltoon in (je ziet nu Begintijd en Eindtijd staan, en mag een fragment van maximaal 30 seconden uit het nummer selecteren)

Nu kun je het reguliere stappenplan weer volgen!

  • 3. Klik met je rechtermuisknop op het geluidsbestand en klik op ’Versie voor AAC aanmaken’

Het bestand is nu te vinden in je iTunes-map (Vaak is dat op Windows ‘/Mijn documenten/Mijn muziek/iTunes/iTunes Music/Onbekende Artiest/Onbekend Album/’). Als je niet precies weet in welke map iTunes het bestand heeft opgeslagen, kun je het bestand ook vanuit iTunes naar je bureaublad verslepen. Daar is het verder aan te passen. Zoals je ziet, is je geluidsbestand nu geconverteerd van ‘.mp3’ (dit is de extensie) naar ‘.m4a’. Maar we zijn er nog niet helemaal!

itunes mp3 ringtone iphone

  • 4. Verander de extensie van ‘.m4a’ naar ‘.m4r’ (dus ‘voorbeeldnaam.m4a’ wordt nu ’voorbeeldnaam.m4r’)

Hiervoor moet je op Windows eventueel in het Configuratiescherm naar Mapopties gaan. Bij Weergave moet je vervolgens ‘Extensies voor bekende bestandstypes verbergen’ uitvinken. Anders is het mogelijk dat je de extensies van bestanden niet mag aanpassen.

  • 5. Sleep het m4r-bestand weer naar iTunes toe (bijvoorbeeld naar je Bibliotheek; je ziet hem nu verschijnen bij het tabblad Beltonen)
  • 6. Synchroniseer je iPhone met de nieuwe beltonen (zorg dat je hebt aangevinkt dat iTunes de iPhone beltoon ook daadwerkelijk synchroniseert)
  • 7. Stel jouw nieuwe beltoon in op je iPhone Horen en voelen > Beltoon’ en selecteer daar de ringtone die je zojuist zelf hebt gemaakt.

Gefeliciteerd, je hebt je eigen iPhone beltoon ingesteld! En het fijne is dat je met dit stappenplan ieder geluidsbestand dat korter is (gemaakt) dan 30 seconden kunt gebruiken.

iringg iphone mp3 beltoon

Stel MP3-ringtone in op je iPhone met iRingg

Vind je het bovenstaande stappenplan te ingewikkeld of teveel werk? Of zoek je meer opties? Dan biedt het programma iRingg wellicht uitkomst. Dit is te downloaden voor Mac en Windows en speciaal gemaakt om, buiten iTunes om, ringtones op je iPhones te zetten. iRingg laat je geluidsfragmenten zoeken, ze gemakkelijk bijknippen op de juiste lengte en zet ze om naar het juiste bestandsformaat. Je kunt geluidsfragmenten ook bewerken en voorzien van effecten. Als je klaar bent, zet je jouw nieuwe ringtone via wifi in één keer over naar je smartphone. Daar heb je geen kabeltje en geen iTunes bij nodig. iRingg is gratis uit te proberen. Wil je het vaker gebruiken, dan kost een licentie 23 euro.

→ Lees ook onze tip om het iPhone geluid harder te zetten!
→ Nog geen iPhone? Check ons overzicht en vind de goedkoopste iPhone van dit moment!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Cyber Monday