Op deze pagina laten we je zien hoe je aan iPhone mp3 ringtones komt en hoe je ze het makkelijkst op je toestel kunt instellen. Op een iPhone is dit in sommige gevallen wat pittiger dan bij telefoons van andere fabrikanten. Maar als je dit stappenplan doorloopt, is een iPhone ringtone maken zo gepiept!

Stappenplan: zo stel je snel iPhone mp3 ringtones in

iphone ringtone makenApple heeft ervoor gezorgd dat je alleen beltonen kan maken van je gekochte muziek. Dit is eigenlijk best zonde, want na een tijdje ben je die standaard ringtones wel zat. Daarbij koopt niet iedereen zijn muziek in de iTunes. Gelukkig is er een methode om deze beperking te omzeilen en die is niet eens zo lastig; je hebt er naast iTunes geen andere software voor nodig.

Hieronder vind je een overzichtelijk stappenplan voor het toevoegen van nieuwe ringtones op je iPhone. Het gaat hierbij om beltonen die al voor je gemaakt zijn.

 • 1. Download je favoriete ringtone of muzieknummer (bijvoorbeeld via Zedge, maar onthoud dat ringtones maximaal 30 seconden lang mogen zijn)
 • 2. Open iTunes en voeg het bestand toe aan je Bibliotheek (hierbij gaat het meestal om een mp3-bestand, al werkt iTunes zelf met m4a-bestanden)

Volg de volgende twee stappen als je fragment wél langer is dan 30 seconden.

 • 2.A. Klik met je rechtermuisknop op het nummer en ga naar ‘Info tonen’ en dan naar het tabblad ‘Opties’
 • 2.B. Stel de gewenste lengte van je iPhone beltoon in (je ziet nu Begintijd en Eindtijd staan, en mag een fragment van maximaal 30 seconden uit het nummer selecteren)

Nu kun je het reguliere stappenplan weer volgen!

 • 3. Klik met je rechtermuisknop op het geluidsbestand en klik op ’Versie voor AAC aanmaken’

iphone ringtone Het bestand is nu te vinden in je iTunes-map (Vaak is dat ‘/Mijn documenten/Mijn muziek/iTunes/iTunes Music/Onbekende Artiest/Onbekend Album/’). Als je niet precies weet in welke map iTunes het bestand heeft opgeslagen, kun je het bestand ook vanuit iTunes naar je bureaublad verslepen. Daar is het verder aan te passen. Zoals je ziet, is je geluidsbestand nu geconverteerd van ‘.mp3’ (dit is de extensie) naar ‘.m4a’. Maar we zijn er nog niet helemaal!

 • 4. Verander de extensie van ‘.m4a’ naar ‘.m4r’ (dus ‘voorbeeldnaam.m4a’ wordt nu ’voorbeeldnaam.m4r’)

Hiervoor moet je op Windows eventueel in het Configuratiescherm naar Mapopties gaan. Bij Weergave moet je vervolgens ‘Extensies voor bekende bestandstypes verbergen’ uitvinken. Anders is het mogelijk dat je de extensies van bestanden niet mag aanpassen.

 • 5. Sleep het m4r-bestand weer naar iTunes toe (bijvoorbeeld naar je Bibliotheek; je ziet hem nu verschijnen bij het tabblad Beltonen)
 • 6. Synchroniseer je iPhone met de nieuwe beltonen (zorg dat je hebt aangevinkt dat iTunes de iPhone beltoon ook daadwerkelijk synchroniseert)

iphone mp3 ringtonesGefeliciteerd, je hebt je eigen iPhone beltoon ingesteld! En het fijne is dat je met dit stappenplan ieder geluidsbestand dat korter is (gemaakt) dan 30 seconden kunt gebruiken.

→ Lees ook onze tip om het iPhone geluid harder te zetten!
→ Nog geen iPhone? Check ons overzicht en vind de goedkoopste iPhone van dit moment!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • robert

  mooi artikel! ik heb het nog nooit geprobeerd, maar het blijkt dus niet zo moeilijk, ga het dit weekend eens proberen! 🙂 😀

 • Erg interessant, zal ik zeker eens proberen (want ik ben mijn ringtones inmiddels al spuugzat ….).
  Thanks

 • Joppe

  Super thx!

 • rob

  Helaas, mij lukt het dus niet. In mijn bestand heb ik inderdaad de extensie van de ringtone kunnen veranderen in m4r. Maar het kopieeren naar Itunes gaat dus niet. Ja hij komt in mijn album te staan onder muziek, maar niet onder beltonen.

 • jahhgo

  er is al een progamma op de markt gezet heet ringtone maker je klikt je favo nummer aan die zet die binnen 5 sec om in i phoneapp en verzend m gelijk naar je iphone of itunes naar keuze,sneller kan echt niet en twerkt perfekt, t bestandje is maar 700 kb ofzo!heb je nog vragen kan je me rustig mailen grtz! jahhgo

 • jahhgo

  ik heb zelfs een bestandje daar kan je een video recorder op je iphone zetten,erg makkelijk maar je moet wel een beetje verstand hebben van net framework omdat die m via een externe server download in je winscmp super gewoon en t werkt!

 • Loek

  Beste Rob,

  Als je het duplicaatbestand(aac) hebt aangemaakt is het van belang dat je het uit de bibliotheek verwijderd maar met behoud van bestand. Dan ga je op de mp3 staan en geef je “toon in finder” Dan belandt je ook meteen bij je m4a bestand. hiervandaan weer de beschrijving volgen.

  Loek

 • Luc

  Als ik rechts op een nummer klik in Itunes staat er nergens de mogelijkheid om te converteen naar een AAC bestand.
  Heb al in de voorkeuren gaan zoeken of je dat daar ergens moet aanzetten maar niets teruggevonden.

 • maxim

  het is gelukt, het staat nu in mijn beltonen maar er staat nergens dat ik die toon als beltoon wil, in itunes rechterknop niet en niet in instellingen, geluiden, beltoon van iphone

 • NielsvD

  @Luc – ik weet niet welke itunes je heb maar als je de aller nieuwste hebt dan moet je op “AAC – versie maken” klikken!

 • P@trick72

  bij Weergave eerst ff op ‘lijst’ zetten

 • Streamclipper

  mooi artikel en bruikbaar! Nog mooiere oplossing is dat je met mpegstreamclip, gratis te downloaden op http://www.squared5.com/! makkelijker het begin en het eind van je bedoelde tijd van de mp3 (wav kan ook) kunt maken door i in te toetsen bij het stuk waar je wilt beginnen en o bij het einde van je stuk. Daarna” export” je deze naar “other formats” en geef dan even ipod aan EN dat je iphone itunes wilt maken. Het bestand is dan .m4v maar als je dat dan ook wijzigt in m4r zoals hierboven is beschreven en je stop het in je bibliootje dan komt deze ook in je ringtonen. Voordeel van dit alles is dat je goed je begin en eind kunt bepalen van je ringtone.

  Ik hoop dat iedereen er iets aan heeft, voor mij werkt het prima!
  Ps MPEG streamclip is ook uitstekend te gebruiken om je videootjes me te coverteren naar iphone/ipod formaat

 • Dat is dan toch weer leuk voor mesne met een iphone!

 • mike

  ha met mike
  de ringtones kan ik er makelijk op zetten
  maar kan je ook sms tones toevoegen
  gr mike

 • Peter van Kan

  De truuk geprobeerd, maar helaas.
  het converteren naar aac en renamen is uiteraard niet zo’n probleem.
  Wanneer ik echter in Itunes eea wil slepen naar de ringtones map van mijn Iphone weigert Itunes mee te werken.Ofwel: Ik kan het bestand niet droppen in de ringtonesmap van mijn telefoon (krijg ook het icoontje van het verbodsbordje)…
  Iemand enig idee wat hier hier gebeurt?

  Peter

 • Robbie

  Ik kan het naar AAC converteren ook niet vinden als ik rechtermuis klik… boehoehoe

 • Robbie

  Maar op mn apple doet het weer wel… dus toch een blij einde

 • Ron

  Alles is gelukt,alleen hoe werkt het met SMS?

  Bedankt

  Ron

 • Fem

  alles lukt, ook om het in m4r om te zetten. maar ik krijg het onder geen enkele mogelijkheid onder beltonen. Wat een gedoe allemaal zeg! Kan iemand mij aub vertellen hoe ik nou dat m4r bestand in het mapje BELTONEN krijg?!

 • pierre

  kan iemand mij vertellen hoe je de beltoon omzet naar m4r.

 • Jan B.

  Hoe moet ik de extensie precies veranderen?

  Thnx.

 • robin

  hey hoe moet ik die extensie ding veranderen ik zie nergen staan

 • Claud

  Hallo,

  Heb met veel pijn en moeite een ringtone in de Beltoon map gekregen.
  Ooit is me dat al eerder gelukt, dat liedje staat er nu nog steeds, maar nog steeds niet op mijn IPhone. Net zoals het liedje welke in net in de Beltoon map heb gekregen.
  Ik krijg de liedjes dus niet op mijn IPhone…
  Rara hoe kan dat? En wie heeft er voor mij een oplossing. Ben al bezig vanaf kerst, wordt er echt moedeloos van langzaam. Wil eens een andere beltoon dan steeds “Old Phone” of “Piano Riff”
  Ik hoor het heel erg graag.

 • Bij mij gaat het in principe vrijwel allemaal goed. Ook krijg ik hem in de Beltonen map van mijn telefoon zelf maar kan hem in mijn telefoon zelf nergens vinden. Ik neem aan dat hij boven aan bij beltonen zichtbaar moet zijn.

  Voor de mensen die de extensie niet verandert krijgen, ga naar Extra (in de map waar het nummer staat) > Map opties en daar vink je (onder weergave) het blok ‘Extensies voor bekende bestanden verbergen’ uit. Vervolgens krijg je in de naam van het bestand aan het eind de extensie te zien. Deze kun je gewoon door de naam te wijzigen veranderen.

 • Dyna20

  Wat veel mensen denk ik fout doen, tenminste daar ging het bij mij fout. Is dat ze de aac file dus de m4a file niet terug kopieren naar je afspeellijst, en daarna pas renamen naar m4r. Als je dat doet zou het wel moeten werken. Bij mij is het gelukkig gelukt, kostte me wel veel moeite.

  ps. Terug kopieren doe ik trouwens gewoon van windows verkenner de file slepen naar je taakbalk waar Itunes staat en dan opent Itunes en dan laat je de muis los.

  Ik hoop dat jullie er wat aan hebben, ohja ook heel belangrijk is dat de ringtone maar max. 29 seconden mag zijn.

 • arco

  Wat een gekut zeg, ik volg exact de aanwijzigen op zie wel de betoon in de map beltonen, zie hem ook in de map C:\Documents and Settings\user\Mijn documenten\Mijn muziek\iTunes\iTunes Music\Elvis Presley\Elvis Presley – 30 #1 Hits
  maar hij verschijnt niet in de telefoon.

  Heeft iemand nog suggesties hoe dit wel gaat lukken.

 • aeh

  ik snap er ook weinig van, nummer staat nu wel in map beltonen in Itunes, maar na syncen niet in mijn Iphone te vinden ?

 • aeh

  erger nog, onder apparaten en dan Iphone in Itunes staat dat de beltoon op mijn telefoon aanwezig is, maar niks onder geluiden te vinden ??

 • Clemo

  Alles is gelukt, de ringtone staat ook al bij beltonen, maar als ik mijn iphone inplug en dus de ringtones erop wil zetten dan staat er niks bij beltonen als ik op me iphone klik…
  iemand enig idee hoe ik dat kan fixen ?

 • Clemo

  Het is gelukt !
  JE MOET DE BELTOON NIET LANGER MAKEN DAN 29 SECONDEN !
  dan moettie het als het goed is doen , werkte bij mij ook…

 • jor

  Hi Ik zie een aantal keren staan dat mensen wel hun eigen ringtones op de itunes hebben staan in de juiste ringtone folder. Maar dat het slepen/kopieren naar de iphone (3g) niet lukt. Dat lukt mij ook niet. Is er ergens in ‘voorkeuren’ een vinkje dat dan aan moet worden gezet? Of iets andere dat moet worden veranderd? Als iemand een oplossing heeft graag. En ik zie geen oplossingen om dit voor de sms-tones te doen.

 • debke

  hey lijktidd nie moeilijk nee maar ik kom er nog geen wijs uit.
  hoe zet je de m4v om naat m4r ???????
  heb de iphone pas 2 dagen ma heb de neiging om me ma een andere aan te schaffen vnd het een behoorlijk irritant ding en zonder me eigen beltonen al helemaal.

  groetjes debbie

 • wien

  Beste debke,

  Je moet er voor zorgen dat je extensies worden getoond (zoals .avi .doc .mp3). Je veranderd dan handmatig .m4v in .m4r. Vervolgens open je het .m4r bestand en opent hij in je iTunes in de map beltonen.

 • qwerin

  is hier geen makkelijkere manier voor sjesus

 • debke

  jaaaaaaaaaaa ik heb het 😀 gelukkig!!!! met de zoekmachine van windows kom je ook weer een stukje verder had de extensies op verbergen staan dus vandaar dat ik ze niet zag en dus ook niet kon verander.
  maar bedankt voor de info 😀
  vind zowieso dat ff klote is met die iphone maar als je het eenmaal allemaal weet hoe het werkt dan lukt het wel en wordt het makkelijk.
  kortom ik wil ‘m nie meer kwijt.

  groetjes deb

 • yanal

  alles is gelukt maar ik krijg mijn beltoon niet versleept of gescgyngroniseerd naar mijn iphone kan iemand me hierbij helpen

  cheers yanal

 • Joshua

  Mij ook gelukt, maar waarom maar maximaal 29 seconden?? :S

 • Eric Ariens

  Heb een heel simpel programma, werkt perfect!!

  even gekopieerd van web:

  Na al de discussies en topics over hoe je een mp3 kan converteren naar een m4r om als ringtone te instellen in je Iphone zijn met dit script verleden tijd….

  1.Heel simpel, eerst ff downloaden tuurlijk:
  http://rapidshare.com/files/112477024/Iphone_Ringtone.rar.html

  2. Uitpakken met Winrar of Winzip

  3. Na het uitpakken wordt er een map met Iphone Ringtone gemaakt en daarin een map “garyckw”

  4. In “garyckw” zie je een “mp3” en een “m4r” map.

  5. Kopieer alle MP3`tjes die je wilt converteren naar “mp3” map en dubbelklik vervolgens op “convert_mp3_to_m4r.bat” en volg de instructies die je ziet.

  6. Na stap 5 zou je alle MP3`tjes die je hebt geconverteerd terug moeten zien in “m4r” map.

  7. Nou kan je met WinSCP of iets anders alles kopieeren naar je Iphone.

  Houdt er wel rekening mee dat je hoe groot de mp3 is hoe langer het duurt met converteren.

  Succes allemaal.

  PS: Script is geschreven door een Gary Cheung uit Hong Kong…. Dankje Gary

 • Romy

  Heeej!,
  Bedankt voor alle info,
  alleen ik snap niet hoe ik
  nou dat van m4a moet verandere
  naar m4r?
  Gr Romy

 • Kimberley

  Top! Echt super bedankt!

 • Pascal

  Ehm ik heb bovenstaande allemaal gedaan maar niets werkt….

  Ben ook bezig geweest met WinSCP maar snap daar niets van…
  Moet op 1 of andere manier met Iphone connecten maar dat lukt me niet…
  Wat voor instellingen moet ik daar invoeren eigenlijk??

  BTW : Ringtone maker is een heeeel makkelijk programma maar mn ringtones komen helaas niet in mn iphone te staan 🙁

  Hoop snel wat te horen zodat ik mn ringtones zelf kan uitzoeken (gratis) 🙂

 • Femke

  Is dat ringtone maker een apps? Heb nu wel een nummer naar m4r omgezet maar is niet te zien in beltone tap en kan hem ook niet op de Iphone zetten.

  Wie kan me helpen

  Femke

 • ferryw

  Help, ik heb een ringtone geconverteerd naar .m4r. Prima. De ringtone staat okk bij mij beltonen in ITunes maar……hoe krijg ik die rintone in mijn Iphone. Onder instellingen-geluiden-beltoon zie ik mijn nwe beltoon niet staan. Weet iemand een oplossing? Wat doe ik fout of vergeet ik iets?

  Hoor graag van een ieder.

 • Vvunen

  Exact hetzelfde als hierboven, na synchronisatie wordt ie niet weergegeven in pop-up box van beltonen in de iPhone.

 • Michel

  Ik krijg hem wel bij beltonen..
  Maar hoe krijg ik deze beltoon dan op mijn iPhone?
  Als ik gewoon alle beltonen synchroniseren doe, waar zou deze dan moeten komen te staan??

 • mitta

  eey debke hoe kan ik bij extensies verbergen omzetten in tonen ik weet niet waar extensies staan

 • M.Jakobs

  Hoe maak ik van die m4a een m4r en waar vind ik dat?

 • Angy

  Bedankt voor de duidelijke uitleg! Fluitje van een cent.
  Voor bovenstaande vragen. Ik heb Windows Vista, start je verkenner op en selecteer boven in je menubalk Extra –> Mapopties –> en daar tabblad Weergave. Haal het vinkje weg bij extensies voor bekende bestandstypen verbergen. Zorg dat je boven in het menu van je verkenner bij Beeld Details selecteert. Je ziet nu m4a achter je muziekbestandje staan. Klik met je rechtermuistoets op het bestandje en kies Naam wijzigen. Maak van die a gewoon een r. Je krijgt dan wel een melding dat door het wijzigen van de extensie je bestand mogelijk onbruikbaar wordt, gewoon op ja klikken. Als je daarna op je bestandje klikt wordt het meteen in de map Beltonen van iTunes afgespeeld. Daarna je iPhone aan je pc koppelen. Je ziet dan dat daar de map beltonen ook gevuld is. Na het synchroniseren staan de bestandjes boven aan het lijstje beltonen die al standaard op je iPhone staan.

 • jnflkjs

  Kan iemand mij vertellen hoe ik ze in het mapje beltonen krijg?
  Ik krijg ze alleen in mijn bibliotheek.

 • Roos

  Super, in een keer gelukt. Ik ben er heeeel blij mee.
  Thankx

 • viciic

  Super ! mede dankzij de goede tips van Angy is het heel goed gelukt.

 • muriel

  hoi,
  ik probeerd dit ook te doen maar ik kan de optie bestand omzetten naar AAC niet vinden, ik heb itunes 8.2.0.23 kan dit de reden zijn? is er nog een andere manier om dit te doen?
  alvast bedankt 🙂

 • Kim Cuong

  Ik heb een macbook en ik heb jou handleiding uitgeprobeerd, Ik heb nu meerdere nummers bij ringtones staan maar als ik ga syncen dan krijg ik maar 1 nummer op myn iphone als custom ringtone? Heb je daar ook een oplossing voor ?

  Kim

 • Thamaster

  Super!!
  Het werkt en het is heel simpel. Was ook even aan het zoeken en dacht dat de beltonen er niet in stonden maar ik moest naar boven scrollen en daar stond onder aangepaste beltonen al mijn beltonen. Weet iemand of dit ook met sms tonen kan en hoe dit moet?????

  Groetjes Thamaster 😀

 • Henkie

  Gouden tip! Het werkt, super!

  Alleen inderdaad de beltonen niet langer maken dan 30 seconden, dan verschijnen ze niet in het beltonen menu op de iPhone.

 • martin

  kun je ook zelf sms ringtone veranderen danwel toevoegen

 • willy

  graag zou ik sms tone willen toevoegen op mijn iphone 3gs 16gb maar het lukt niet
  alvast bedankt voor de hulp

  m v g

 • Dewi

  Oke even een Handleiding voor de mensen die toch nog problemen hebben met het synchroniseren van eigen beltonen in hun iphone.

  1. Zorg dat je de nieuwste versie van Itunes hebt.

  2. ga naar je muziekbibliotheek en kies je favoriete nummer

  3. Rechtsklik op je favoriete nummer en kies “Info Tonen”

  4. Ga naar Opties en verander de lenge van je nummer naar maximaal 0.29 seconden, maakt niet uit in welk gedeelte van je nummer, als het maar max 0.29 sec is. Druk op toepassen/ok.

  5. Rechtsklik op je nummer en druk op converteer naar AAC.

  6. Ga naar de map Itunes, (Als je dit niet weet ga je naar de windows functie “zoeken” Itunes.)

  7. Zoek het nummer op dat je naar AAC hebt geconverteerd.

  8. Klik bovenin je taakbalk: Extra/Mapopties dan tabblad Weergave, Haal het vinkje weg bij extensies voor bekende bestandstypen verbergen.

  9. Ga terug naar je nummer en pas hem aan nummer.M4R

  10. Sleep je nummer naar Itunes.

  11. Klik op je iphone/beltonen en vink dan aan alleen aangevinkte beltonen synchroniseren.

  Wanneer je nu naar je beltonen gaat op je iphone staat er een tabblad “aangevinkte beltonen” met je nummer erbij.

  Groetjes..

 • fjp

  Kan iemand mij helpen? Alles is gelukt, en heb het nummer om weten te zetten in m4r, maar dan lukt het in mn itunes slepen niet! Heb een mac trouwens. Weet iemand hoe dit kan?

 • babette

  Alles lukt mij idd ook, alleen ik krijg hem neit in mijn itunes gesleept..
  Het is me met 1 nummer wel gelukt (de eerste) maar die daarna niet..
  En ze zijn ook kleiner dan 30 sec..

  Kan ik iemand me please helpen ???

 • Kitana

  Het M4R-bestand slepen naar Itunes lukte mij ook niet. Dubbelklikken op het desbetreffende bestand dan zul je zien dat het terechtkomt in beltonen.

 • Boris

  En als je in Itunes helemaal gheen mapje hebt met ringtones? wat dan? Verder werkt het goed bij mij.

 • Jeffrey

  Hmmm… Heb net dat ene tooltje gedownload van die japans kerel, werkt echt prima. niks om op aan te merken. Maar! als ik dubbel klik op het bestand komt deze netjes in een zogehete “beltoon” map in mijn itunes te staan in de linker kolom. maar als ik dan bijvoorbeeld ga kijken bij “iphone van …” en dan “beltonen” staat daar vervolgens niks en kan ik ook niks kiezen. Laat staan dat er wat in mijn iphone staat.

  Help??

 • Dennis van Holland

  Dewi, kan je je laatste punten nader toelichten?

  11. Klik op je iphone/beltonen en vink dan aan alleen aangevinkte beltonen synchroniseren.

  Wanneer je nu naar je beltonen gaat op je iphone staat er een tabblad “aangevinkte beltonen” met je nummer erbij.

  Alvast bedankt!

 • Dennis van Holland

  pffoeeeeee, laat maar, het is al gelukt!

 • CJ

  Alles gelukt, staat nu ook in mn iphone, geselecteerd als beltone, maar dan … als ik gebeld wordt pakt ie mijn oude belotoon 🙂
  Hahaha … voordat je een geluidje hebt ben je 5 uur verder

 • Lance

  1. Zorg dat je de nieuwste versie van Itunes hebt.

  2. ga naar je muziekbibliotheek en kies je nummer dat je tot een ringtune wilt maken.

  3. Rechtsklik op je favoriete nummer en kies “Info Tonen”

  4. Ga naar Opties en verander de lenge van je nummer naar maximaal 0.29 seconden, maakt niet uit in welk gedeelte van je nummer, als het maar max 0.29 sec is. Druk op toepassen/ok.

  5. Rechtsklik op je nummer en druk op converteer naar AAC.

  6. Ga naar mijn muziek, dan klik je op de map Itunes.
  Dan ga je naar itunes music.

  7. Zoek het nummer op dat je naar AAC hebt geconverteerd. (op artiest naam gesorteerd.)

  8. Zorg ervoor dat je extensies kunt aanpassen.
  In geval je niet weet hoe? –> Klik op het vraagteken rechts boven in het scherm (windowsverkenner). het windows help systheem zal verschijnen. typ :
  extensies. Kies voor optie 1: Bestandsnamen en bestandsnaamextensies: veelgestelde vragen

  Vervolgens kies je deze optie: Hoe kan ik bestandsnaamextensies in de bestandsnaam zien?
  klik nu op: Bestandsnaamextensies weergeven of verbergen

  voer nu uit wat hier staat. Zorg er dus voor dat het vinkje weg is!

  9. Ga terug naar je nummer en pas hem aan: je wijzigd gewoon de naam.
  Van m4a naar m4r op het einde.
  Hij zal een melding geven dat het bestand onbruikbaar kan worden.

  Gewoon ja klikken.

  10. speel het nummer af. (in de map waar je nu in zit)
  (zorg er wel even voor dat je Itunes als standaard afspeel programma hebt geselecteerd.)

  11. Je zult zien dat het nr. nu in de map met beltonen staat.
  Sluit nu je Iphone aan.

  laat hem automatisch synchroniseren.
  klik nu op het kopje iphone in itunes. ga naar tabblad beltonen.

  12. vink dan aan alleen aangevinkte beltonen synchroniseren.

  tadaa!!!

  KLaar.

  Wel nog even op je Iphone onder instellingen, geluiden, beltoon, en dan onder kopje aangepast je nr. selecteren.

  have fun!

 • Onno

  Mooie Help Lance, maar hij werkt niet.
  Ik gebruik Windows XP, nieuwste Itunes, en ik krijg de instellingen voor extensies NIET te vinden. Er is ook geen vraagteken rechtsbovenin bij mij?

  Jammer, want ik word al uren gek omdat ik geen oplossing vind voor mn eigen ringtones. GEK!

  in de “help en ondersteuning” bij start, kan ik het ook niet vinden.

  kan je me helpen? iemand?

  Onno

 • Janjoost23

  Onno,

  Kijk even bij Dewi’s reactie, daar vind je het denk ik wel 😉

  Ik zit met een ander probleem.
  Alles gelukt, maar ik zie mn ringtone niet op mn iphone?

  wat te doen>

 • thanks..

  heb alle reacties gelezen en na een uur ben ik erachter hoe het moet.

  best makkelijk als je het eenmaal weet en de extensie aanpassing gedaan hebt.

  zo moet het dus–>>>

  1. Zorg dat je de nieuwste versie van Itunes hebt.

  2. ga naar je muziekbibliotheek en kies je nummer dat je tot een ringtune wilt maken.

  3. Rechtsklik op je favoriete nummer en kies “Info Tonen”

  4. Ga naar Opties en verander de lenge van je nummer naar maximaal 0.29 seconden, maakt niet uit in welk gedeelte van je nummer, als het maar max 0.29 sec is. Druk op toepassen/ok.

  5. Rechtsklik op je nummer en druk op converteer naar AAC.

  6. Ga naar mijn muziek, dan klik je op de map Itunes.
  Dan ga je naar itunes music.

  7. Zoek het nummer op dat je naar AAC hebt geconverteerd. (op artiest naam gesorteerd.)

  8. Zorg ervoor dat je extensies kunt aanpassen.
  In geval je niet weet hoe? –> Klik op het vraagteken rechts boven in het scherm (windowsverkenner). het windows help systheem zal verschijnen. typ :
  extensies. Kies voor optie 1: Bestandsnamen en bestandsnaamextensies: veelgestelde vragen

  Vervolgens kies je deze optie: Hoe kan ik bestandsnaamextensies in de bestandsnaam zien?
  klik nu op: Bestandsnaamextensies weergeven of verbergen

  voer nu uit wat hier staat. Zorg er dus voor dat het vinkje weg is!

  9. Ga terug naar je nummer en pas hem aan: je wijzigd gewoon de naam.
  Van m4a naar m4r op het einde.
  Hij zal een melding geven dat het bestand onbruikbaar kan worden.

  Gewoon ja klikken.

  10. speel het nummer af. (in de map waar je nu in zit)
  (zorg er wel even voor dat je Itunes als standaard afspeel programma hebt geselecteerd.)

  11. Je zult zien dat het nr. nu in de map met beltonen staat.
  Sluit nu je Iphone aan.

  laat hem automatisch synchroniseren.
  klik nu op het kopje iphone in itunes. ga naar tabblad beltonen.

  12. vink dan aan alleen aangevinkte beltonen synchroniseren.

 • je kunt trouwens de map van itunes open laten staan als je meer beltonen wil maken, in de map m4a wijzigen in m4r,altijd eerst vanuit deze map afspelen, komt dan vanzelf in je beltonen, dan synchroniseren.

 • Erwin

  Ik heb alles perfect gedaan zoals beschreven, de beltoon staat inderdaad in de map beltonen, maar bij de syncronisatie wordt deze niet
  overgezet op mijn i phone. Wat kan ik verkeerd gedaan hebben ?

 • Mogli

  Hallo,
  Bedankt voor de duidelijke uitleg. Alles lukt behalve dat de beltoon in de beltoonmap komt te staan. Wel zie ik wanneer ik op info klik dat het bestandsformaat beltoon is. Maar met geen enkele mogelijkheid lukt het mij om .m4r in de belmap te zetten.
  Ik werk op een mac.

 • ton

  hi, het lukt mij ook niet om de m4r bestanden in mijn itune te slepen. het is me 1 keer gelukt maar daarna niet meer . Ik krijg wel zo’n green +je te zien tijdens het slepen maar komt niet in mijn beltone lijst te staan???
  ik werk op een mac .

 • Naike

  Hoe kan ik die m4a omzetten naar m4r ?

  Naike

 • Marco

  Ik kan het allemaal redelijk volgen.

  Ik gebruik de allernieuwste versie van iTunes (9.0.2), een iPhone 3GS (Jailbreaked met 3.1.2 (7D11) firmware) en een Apple MacBook Pro, maar binnen iTunes lukt het me gewoon niet om muziek te converteren naar AAC … simpelweg omdat deze optie niet vookomt in het nenu van iTunes.

  Wat doe ik verkeerd of zie ik over het hoofd?

 • farah

  het is me in 1 keer gelukt,
  thanks

 • farah

  m4a op gaan staan naam wijzigen naar m4r

 • GasGasR6

  Chup dankjewel, via jou info heb ik het gevonden !

  Moest idd via mapopties gaan.

  Alles is prima gelukt nu !!

  Btw, mijn liedje is 35 sec en lukt prima 😉

 • Iemke

  Super handige uitleg, maar heb net zoals vele anderen het probleem dat ik de beltonen wél in de bibliotheek van itunes krijg, maar absoluut niet op mijn iphone krijg. Krijg steeds de melding dat de onderdelen in de bibliotheek niet zijn gevonden. Is er iemand die mij kan vertellen wat ik fout heb gedaan?

 • Bas

  Alle stappen doorlopen , bestand zit nu ook in beltonen maar bij het synchroniseren wordt het bestand niet gevonden!
  Kan het wel afspelen in itunes.

 • viciic

  Als je het wil veranderen in m4r moet je even naar mapopties onder beeld en dan laat extentie zien aan vinken

 • markerazzi

  Werkt super.

  Thanx

 • compu

  Werkt helaas niet zoals bij velen. Omzetten naar m4r geen probleem, maar komt met geen mogelijkheid in beltonen menu. Heb laatste itunes versie en iphone 3 GS. Heeft niemand hiervoor een oplossing?? Ik lees alleen maar dezelfde problemen en herhaling van de stappen, maar niemand die aan geeft hoe je dit op lost. Wie?

 • Floyd 1200

  Damn; alle stappen gaan goed; maar wanneer ik de ringtone vanuit de bibliotheek naar de iphone wil slepen doetie gewoon nix. Iemand?

 • Lisa

  Gelukt!

  Voor mensen die moeite hebben met het verslepen van het m4r bestand naar je iphone; ik was vergeten de mogelijkheid ‘muziek en video’s handmatig beheren’ aan te vinken (nder het kopje samenvatting). Toen ik dat had gedaan was het bestand versleepbaar.

  Vervolgens moet je in itunes op je iphone klikken en in het mapje ‘beltonen’ op ‘beltonen synchroniseren’ klikken. Dan moet het werken!

 • Tries

  Eindelijk gelukt!!!! Helemaal blij met mijn nieuwe ringtone! Vooral belangrijk om je ringtone op 30 sec in te stellen!

  Thanx voor de tips!

 • Broos

  Mij lukte het ook eerst niet. Maar het is van natuurlijk van cruciaal belang dat je extensie getoond wordt wat bij velen initieel niet het geval is. Dit kun je wijzigen door naar Extra – mapopties – tabblad bestandstypen te gaan. Hier zoek je bij extensies naar m4a bestandstype. Daarna klik je op “geavanceerd” en kun je een vakje aanvinken “altijd extensie weergeven”. Dan ok, klikken, nog eens ok en dan zie je normaal gezien het nummer met m4a erachter. Dit wijzig je dan naar .m4r en klaar is kees. Sleep het nummer naar je beltonen in itunes.

 • Anne

  alles lukt, behalve het liedje op mijn iphone krijgen!
  Heb de laatste versie van Itunes en Iphone 3GS, maar bij mij staat bij het tabje beltonen, beltonen synchroniseren en dan alle beltonen of geselecteerde beltonen, maar ik kan alleen maar de eerste optie selecteren?!?! Iemand een oplossing hiervoor?

 • Steven

  Het is me gelukt eindelijk wist eerst niet hoe je de extensie kon veranderen maar als je de reacties leest kom je der wel
  thanks 😉

 • Henk

  Hoi, ik zit met hetzelfde probleem ik kom zover dat de ringtone in i-tunes in het tabblad beltonen staat maar hoe vaak ik ook sinc hij komt niet op de i-phone in de map beltonen deze blijft gewoon leeg !
  Wat gaat er bij de meeste mis hier !!!

 • Masalci

  He he eindelijk het is me toch gelukt na vele pogingen om mijn zelf ringtone te maken…en ik heb nog een vraag?

  Kunnen we meerdere ringtones maken met die systeem of eentje maar…

  de tijd van die ringtone moet exact 0:30 seconde zijn anders pakt het niet en die andere ringtone die je gemaakt hebt wordt ook gewist…dus pas goed op als je andere ringtone wilt maken…gisteren had ik zo’n probleem…

 • Masalci

  Voor diegene die niet weet…Je voert exact precies zelfde systeem uit die John (nickname) aangeeft…lengte en tijd moet 0:30 sec. zijn anders pakt het niet.
  “Extensies”… doe je zo…Ik heb Windows XP….systeem van Vista en Mac daar heb ik geen idee van…

  als je AAC- versie aanmaken…gedaan hebt dan wordt een bestand geopend daar zie je beltoon (music)..

  Windows XP -> Extra -> Mapopties…-> Weergave -> onder “Geavanceerde Instellingen — Bestanden en mappen — daaronder zie je (vinkje)”Extensies voor bekende bestandstypen verbergen”. (vinkje) weg klicken -> Toepassen -> OK.
  Dan ga je naar je bestand (normaal krijg je automatisch op je scherm) zo niet -> Mijn muziek (map) -> iTunes (map)->iTunes Music -> Music -> Unknown Artist -> Unknown Album -> daar heb je je music – rechterknop van het muis klicken -> Naam Wijzigen -> haal alleen maar a weg (m4a)rest blijft, tick in plaats van (a) een r (m4r), naast die venstertje klicken met muis dan zie je (play systeem) verandert in Ring systeem. klick weer op die bestand met rechterknop van muis — Afspelen — Openen — Openen met…Kies Openen…dan zie je op iTunes venster — Beltonen of (Ringtones) op mijn iTunes staat ( Beltonen )…daar heb je ringtone…En dan ga je Synchroniseren – Beltonen – op klicken dan krijg je Beltonen venster (vinkje) Beltonen Synchroniseren – Alle Beltonen – Geselecteerde beltonen… Onderaan zie een rechthoekige vakje daar in moet jou ringtone in staan – dan klick je rects onderaan Synchroniseren…even wachten…Klaar je hebt eigen ringtone…
  Zo niet als het niet op staat dan is jou tijd van ringtone te lang moet zijn: Begintijd 0:01 en Eindtijd 0:30.
  succes…..

 • Masalci

  eventjes bijvoegen na AAC klick je weer op aangepaste music met rechtermuisknop dan zie “In Windows Verkennertonen…verder gaan Windows XP beschrijving…

 • Bas

  Tnx! Het is gelukt

 • chip

  Hier hetzelfde probleem, renamen is gelukt, maar krijg beltonen niet op iPhone. Waarschijnlijk te lang (want langer dan 30 sec.) Hoe pas je de lengte aan? Als ik in iTunes op ‘info tonen’ klik en dan tabblad opties, zijn alle opties grijs en kan ik dus geen begin en eindtijd instellen. Hoe doe ik dit?

 • saskia

  alles lukt met beltoon aanmaken zie hem ook staan bij beltonen, maar dan zie ik hem helaas niet bij iphone van saskia, om hem te syncroniseren. iemand met oplossing?

 • Sjenienn

  Jaa allemaal mooi en aardig en ik ben ook klaar met dat gekloemel.

  Is er ook 1 persoon die kan helpen op de vraag die al 20x gesteld is:

  Ik doe alles volgens de stappen prima lukt allemaal wel maar ik krijg op geen enkele mogelijkheid mijn m4r bestand geplakt of geopend in itunes. Wat moet ik hiervoor doen ik zie nergens een oplossing staan. Ik gebruik windows vista voor degene die het antwoord heeft.

  En ja ik heb ook al afspelen via itunes gedaan en dan gebeurt er vrijwel niets..*-)

  Groeten en alvast bedankt1

 • eric

  beter;)
  dankje voor deze super tip!!!

 • Fr@nk

  RESPECT!!

  En Angie bedankt voor de extra uitleg over de extensie veranderen!

 • Karla

  hey people!
  ik heb het meest gehad aan Angy dr uileg en het bestand streamclipper! het is me gelukt! thanks!

 • Erik

  Alles lukt met de beltoon sysnchroniseren zoals hierboven omschreven. Echter waar vind ik hem in mijn Iphone?
  Via instellingen –> geluiden —> beltoon staan nog steeds gewoon de oude en niet die van mezelf. Iemand een idee waar ik de beltoon kan vinden??
  Alvast bedankt

 • Dared

  Bij mij ook niet.
  Maakt het uit welke update je hebt geïnstalleerd?

 • hoi bedankt voor je tip.
  ik loop alleen vast bij het verplaatsen van het nummer naar bijv. mijn bibliotheek.
  wat doe ik niet goed?

  gr, piet

 • volkan

  Als ik op rechtermuisknop klik zie ik nergens “Selectie converteren naar AAC” staan…..:S

 • volkan

  is al gelukt XP,

  Thanks voor de hulp…. 😀

 • Juut

  Yep geluk!
  Echt super! Danku

 • Marjolijn

  Jaaa!!! de oplossing als je de m4r wel in je bibliotheek bij beltonen krijgt maar niet gesynchroniseerd op je Iphone.

  Haal de acc versie uit je muziekbibliotheek!

  synchroniseren… en klaar is… Marjolijn

 • pasma

  Maak met ringtone maker je eigen ringtone van 30 sec en sla hem op haal van internet het programaatje iRinger start iRinger op importeer je gemaakte beltoon nadat je de beltoon hebt geimporteerd word hij verwerkt naar de voor de Iphone benodigde bestandsformatie druk nu op exporteer en de beltoon gaat linea recta naar iTunes op je computer.
  De volgende keer als je de iPhone laat sysnchroniseren staat de beltoon in je iPhone boven de Standaard beltonen onder de kop aangepast.
  Quit simpel

 • Isabel

  Nog niet gelukt ondaks ik de aac versie uit de bibliotheek gehaald heb. ik kan de nummers in ieder geval niet terugvinden onder beltonen, noch in de I-Pod

 • Henk

  Super

 • Jarolim

  Mij lukt het niet. De optie staat converteren staat er bij mij niet bij als ik rechtsklik. Wat doe ik fout??

 • Jarolim

  Ik heb het mp3 bestand in een apparte map staan, begintijd 0:00 en eindtijd 0:27. Bij de rechtermuisklik krijg ik een rijtje opties van: afspelen, info tonen tot en met sorteerveld toepassen. Iemand een tip wat deze leek fout doet?

 • Tim

  Ik heb net mijn iphone nieuw

  maar ik wil nu mijn eigen ringtones en heb geprobeerd wat hier boven werd verteld. maar nu staat er bij mijn itunes niet dat ik dat nummer kan converteren naar AAC.
  Mijn Itunes verzie is 9.1.0.79.

  AVB
  Tim

 • PB

  Wauw, in 1x gelukt!

  Kan iemand nu aub vertellen of dit ook mogelijk is met smstones?

  Al vast bedankt!

  Gr. PB

 • huyb

  Na een avondje lezen op de fora en stevig stoeien is het me gelukt.
  Hierbij de complete handleiding voor de Mac-gebruiker die nog problemen ondervindt.

  Handleiding Ringtones maken voor iPhone

  Zorg dat in iTunes bij “Voorkeuren-algemeen” een vinkje staat bij “Beltonen”
  Zorg dat in iTunes-iPhone in het tabblad “beltonen” bij “synchroniseer beltonen” een vinkje staat
  1 Selecteer in iTunes een MP3 bestand
  2 Verkort de tijd in tabblad “info – opties” bij “begintijd / eindtijd” tot max 29 sec (eindtijd aanvinken en begintijd ook als die niet “0:00” is)
  3 Klik op tabblad “geavanceerd” en “maak versie voor AAC aan”
  4 Klik met rechtermuisknop op nieuwe bestand in iTunes (staat onder de oude) en op “toon in finder”
  5 Klik met rechtermuisknop op het bestand en op “toon info”
  6 Verander de extensie in “m4r” bij “naam en extensie”
  7 Klik op het rode bolletje en beantwoord de vraag met “ja”
  8 Kopieer bestand naar bijv bureaublad of een locatie naar keuze
  9 Verwijder het “mr4” bestand uit iTunes bibliotheek (klik met rechtermuisknop en kies “verwijder”
  10 Ga in Finder naar “mr4” bestand in bureaublad en klik erop.
  11 Bestand wordt nu automatisch in map “beltonen” van iTunes gezet
  12 Synchroniseer iPhone
  13 Het originele “m4r” bestand mag naar de prullenbak, de beltoon staat in de Findermap “ringtones” in “iTunes music”.
  14 Haal de vinkjes bij “begintijd / eindtijd” weg bij het originele muziekbestand in iTunes

 • huyb

  Nog ter aanvulling voor diegenen die dit allemaal gelukt is maar in de iPhone bij “geluiden” de nieuwe ringtone(n) niet kan vinden; deze staan in een apart venstertje boven de bestaande dus ff scrollen naar boven!

 • Digital

  In 1x gelukt 😀

  Maarre hoe zit het met SMS-tones?
  Kunnen we die al toevoegen? (of misschien bij firmware 4.0)

  Mis dat namelijk wel een beetje. Huidige sms-tones zijn nou niet je-van-het.

  Dat en de batterij-duur zijn de enige nadelen. Verder een toptoestel!
  Had hiervoor een Samsung H1 van Vodafone. Zou een iPhone-vergelijkbaar toestel moeten zijn, nou niet dus. Wat een baggerding 😀

 • Shirley

  Ontzettend bedankt huyb! het is me gelukt!

 • Chris

  zo heb er enkele beltonen kunnen opzetten naar veel gedoe
  maar nu zie ik boven bij aangepast maar 1 ringtone staan….
  hoe kan dit ik heb er 5 opgezet of is het normaal dat je maar 1 ziet.

 • YunuS

  Vergeet dit erbij niet te vermelden.

  Wanneer je de naam van de ringtone alleen als ‘naam’ ziet, zonder ‘.m4a’ erachter, doe dan het volgende:
  Neem de map waar de ringtone in staat voor je. Klik bij Windows Vista op Organiseren -> Map- en zoekopties -> Tabblad Weergave -> Vink ‘Extensies voor bekende bestandstypen verbergen’ af.
  Klik op toepassen. Nu staat er ‘.m4a’ achter je ringtone. Je kunt nu gewoon de naam wijzigen.
  Voor de mensen met Windows XP: Bij Bewerken of ergens anders in dat menu staat ook Mapopties. Daarna kun je gewoon wat je hier boven gelezen hebt gebruiken.

 • Samantha

  Hoii

  Bij mij gaat alles gode tot stap 5 ik klik dan weer met me rechtermuisknop op het nummer.. maar conventreren naar aac dat kan ik niet vinden..

  doe ik iets niet goed?

  Gr

 • lanno

  hoi even een reactie

  als je de converteren naar aac niet kan vinden (dat kan ik nl ook niet en ik heb toch de aller nieuwste iphone enz)
  ik heb het programma Launch Switch Sound File Converter gedownload

  en daar kun je al je mp3 wav enz converteren naar wat je maar wil.. aac of wat ik gedaan heb gelijk naar m4a .plaats het gelijk in de juste iphone map op verander het bestand in m4r en open het in itunes dat zou moeten werken (nu staat het bij je beltones)synchroniseren en klaar

 • Alichemicali

  Oplossing voor iedereeen, heb een hele makkelijke site: http://audiko.net

  stap 1: upload je mp3
  stap 2: selecteer welk gedeelte van de song, max 30 sec.
  stap 3: open het bestand in itunes en hij staat bij beltonen en syncroniseren maar, et voila

 • Tja, Vergeet al het bovenstaande.
  Het is eerder genoemd: http://www.iringer.net/ -> download en installeer IRinger.

  Start IRinger op.

  1. Klik op: import -> selecteer je mp3.
  2. Klik op: export -> geconverteerd bestand wordt in ITunes geplaatst.
  3. In ITunes: Bestand -> Iphone van “IPhone naam” synchroniseren.

  Ringtone staat op IPhone!

  Alleen nog even: instellingen –> geluiden —> beltoon. Selecteren en klaar is klara.

  Groeten,
  Maup

 • Sorry, IRinger gebruik ik op de PC. In mijn geval Windows 7.

 • Stephan

  Ik heb Iringer gedownload en de ringtone geimporteerd en vervolgens geexporteerd naar Itunes. Nu staat de ringtone wel in Itunes onder beltonen maar na het synchroniseren staat deze niet onder
  Instellingen -> Geluiden -> Beltoon. Iemand hier een oplossing voor?

  Alvast bedankt!

 • Elise

  Hallo
  ik heb nu op itunes een map bij mijn iphone staan beltonen maar op mijn iphone zelf zie ik niets staan hoor , help?!

 • Teun

  Kan iemand mij nog helpen? Kan mijn probleem nergens vinden, alles lukt bij mij, ik heb nu een lijstje met 5 ringtones zelgemaakt bij beltonen staan. Maar ik zie maar 1 beltoon in mijn iphone bij aangepast, als ik deze die in de iphone staat weg haal in itunes krijg ik de volgende beltoon in mijn telefoon. Maar ik krijg er dus maar max. 1 in mijn iphone en niet allemaal? Iemand suggesties.

 • Michelle

  Voor de mensen waarbij het niet lukt om het mp3 bestand te veranderen in m4a (AAC) omdat deze niet in de lijst staat met ‘rechter muisknop’, moet het volgende even doen:

  1. De bestandsindeling van een nummer wijzigen
  Kies ‘Bewerken’ > ‘Voorkeuren’, klik op ‘Algemeen’ en vervolgens op
  de knop ‘Importinstellingen’.

  2. Kies uit de keuzelijst ‘Importeren met’ de indeling waarin u het
  nummer wilt omzetten (AAC in dit geval) en klik op ‘OK’ om de
  instelling op te slaan.

  3. Selecteer een of meer nummers in uw bibliotheek en
  kies ‘Geavanceerd’ > ‘AAC-versie aanmaken’.

  Dus niet meer met rechtermuisknop converteren naar AAC maar het nummer selecteren en dan op tab ‘geavanceerd’ en dan ‘AAC-versie aanmaken’.
  Dan het nummer opzoeken, extensie veranderen naar m4r, slepen naar itunes, en voila, hij staat bij beltonen. Nu alleen nog synchroniseren met je iPhone.

 • Danny Crijns

  Ik had ook het probleem dat ik de Ringtone niet gesynchroniseerd kreeg. Ik heb toen de speelduur teruggezet naar 27sec en toen deed hij het wel. Het is inderdaad zo dat er in de iphone bij de beltonen een apart balkje verschijnt waarin jouw beltoon te vinden is. Veel succes

 • Y.Y.Eagle

  Toen iRinger er nog niet was moest je het één en ander doen maar nu hoeft dat niet meer. iRinger werkt snel en goed!

 • sabine

  hallo mensen,
  heb een vraagje ik krijg mijn bestand niet omgezet in m4r.
  ik heb een mac computer dus mss ligt het daar aan?

  kan iemand mij helpen??

  groetjes.

 • Rinus

  Hoe verander ik de extensie van het bestand van m4a naar m4r?

 • Cheryl

  Weet er iemand of je meer dan 1 ringtone in je aangepaste beltonen kunt plaatsen? In Itunes staan er bij mij 2, maar in de iphone pakt hij alleen de eerste!

 • fleur

  Ik heb 10 zelf gedownloade ringtones op mijn iphone staan (iphone 4). Had er geen problemen mee ze er op te zetten. Heel simpel via http://www.zedge.com

 • Pingback: Eigen ringtone voor je iPhone()

 • nathan

  hey ik heb ff een vraagje ik heb dat hele AAC geval niet .om het om te zetten … ken dat hoor het graag

 • Sylvia

  Klopt het, dat je op de iphone maar 1 aangepaste ringtone kan zetten? Ik gebruik graag voor meerdere personen hun eigen ringtone, maar hij pakt steeds alleen maar de laatst gesynchroniseerde..

 • Sylvia

  Even vergeten, ..ik heb de iphone 3G s.

 • nina

  ik heb alles gedaan zoals geschreve ik heb het ook van m4a naar m4r kunnen zetten ik heb ook mn map met beltonen maar als ik het syncroniseer neemt mn iphone et nie wa nu?

 • MellieM

  Heel hartelijk dank. Door de instructie is het gelukt om de gewenste ringtone op mijn iPhone 4 te krijgen. 🙂

 • Herman

  super uitleg, lukt in 1 keer (y)

 • Danny Peters

  veel te moeilijk allemaal gewoon het hierop volgende programma downloaden werkt super.

  Eerst de uitleg bekijken en aan de slag ermee

  http://www.iringer.net/

  succes

 • Danny Peters

  O ja voor ik het vergeet ik heb de simple installer gedaan, het werkt als een trein.

  Nogmaals succes

 • Leon

  Voor alle mensen die het niet lukt om de ringtone op de iPhone te krijgen moet het denk ik zo zijn dat je ringtone maar 30 sec of korter moet zijn (omdat denk ik het 30 sec duurt voordat je voicemail kont) en als je het niet kan vinden in je iphone dan moet je waarschijnlijk naar boven scrollen om je aangepaste ringtones te zien. Als het nog niet lukt weet ik het ook niet meer want ik heb nog geen iPhone maar door alle reacties te lezen kom je er waarschijnlijk wel

 • Leon

  Srry voor de spelfout als laatste in de zin tussen haakjes komt door mijn iPod die klikt soms de verkeerde letter aan het moet komt zijn

 • Edwin

  Klinkt goed maar ik heb in itunes (v10) helemaal geen tabblad beltonen. Of kijk ik verkeerd?

 • JinXx

  @ Edwin :

  Ik heb net (na veel gevloek en doorbijten) mn eigen beltoon weten te installeren! Allereerst met iRinger.. werkte toch beter, dan handmatig gek genoeg.. maar probleem beltonen-tabblad had ik dus ook. Ik kon nergens dat tabje vinden om mn beltonen te syncen. Puur door stom toeval wist ik deze tab zichtbaar te krijgen. Overal zegt men, dat je bij voorkeuren> algemeen het vinkje bij beltonen moet AAN vinken. Dan zie je in iTunes bibliotheek inderdaad beltonen, zo ook op je iPhone, links in het menu. Maar géén tabblad! Ik heb het vinkje weggehaald, zag in het linkermenu van iTunes bieb beltonen verdwijnen. Maar in het menu van mn iPhone stond deze nog wel… en toen ik die aanklikte : Tadááá!! Het tabblad beltonen werd weergegeven, kon ik eindelijk synchroniseren en heb nu mn beltoon! Errug vaag en sowieso omslachtig maar bij mij werkte het!! Succes en laat ff weten als t gelukt is 😉

 • blondje

  Voor de mensen die m niet op hun iphone kregen, ben vanmiddag er mee aan de slag gegaan. Bij mij werkte alles tot ze op mn iphone moesten verschijnen maar ik had de lengte ingesteld op 29 seconden. Toen ze allebei terug gezet naar 27 sec en toen pakte ie ze allebei.. hopelijk hebben jullie er wat aan! xx

 • sandra

  Hey allemaal!

  Ik heb ook enorm lopen worstelen om ringtones op mijn iPhone 4 te krijgen. Net als heel veel hier kreeg ik ze wel in mijn iTunes, maar niet op mijn iPhone. Toen ben ik ze maar gaan maken via iringer en dat werkt perfect! Dan krijg je ze wel op je iPhone!

  Succes!!

 • mello

  het lukte mij ook niet, wel in me bibliotheek zetten maar niet op de iphone. nu wel. je moet i tunes openen, en als de nummer well in beltonen staat maar nog niet in de telefoon, moet je het volgende doen.
  links zie je staan, o.a.
  BIBLIOTHEEK
  STORE
  APPARATEN
  AFSPEELLIJSTEN

  bij appareten staat daar onder een pijltje met de naam van je i phone. naar rechts of naar beneden. als hij naar rechts staat staat er niets onder, als je erop drukt staat er o.a. onder muziek, films tv boek beltonen.
  je moet dus nu op de naam van je phone drukken, dan zie je bovenaan dat blad staan: overzicht info apps beltonen..muziek enz

  ik heb daar dus het vinkje BELTONEN SYNCHRONISEREN aangevikt.
  ik ben wel me films kwijt die op me phone stonden, maar de beltonen staan er nu wel in in mijn telefoon…

  he he eindelijk me nest in

 • maanno17

  Nadat ik de extensie van mijn custom beltoon heb veranderd, heb ik de begin-eindtijd ingesteld, namelijk: 0:01 tot 0:30, maar wanneer ik deze naar mijn iphone 3g wil overzetten geeft de Iphone een melding van het bestand duurt te lang, ik heb daarna geprobeerd om het bestand nog korter te maken maar dit werkte niet, ik kreeg nog steeds de zelfde melding!
  hoe kan ik dit verhelpen?

  Menno

 • Steetje

  Hoi, ik ben van Belgie, en daar vind ik weinig website met nuttige info, maar dit was super nuttig en dit is super simpel ! 🙂

  Dank je wel voor de goeie info ! 😉

 • Jolyne

  Hallo. Ik heb sinds kort een Iphone 4. Hoe los ik het probleem op dat ik maar 1 ringtone erop kan zetten?

 • stes

  Hallo, ik heb net een nieuwe iphone 4. En ik had er al de pest in dat je mp3’s niet als beltoon kon gebruiken. Dankzij jullie info gaat dat nu wel. thnx

 • chantie

  super thx! nu kan ik eindelijk originele ringtones gebruiken 🙂

 • dee

  handig artikel en duidelijk!
  maar 1 vraag hoe maak je van je bestand (mp4) een m4r bestand?
  ik ben een leek en weet di dus niet. :'(

 • Lionnetje

  Vind je na het synchroniseren je beltoon niet terug bij Instellingen – Beltoon?
  Je iPhone even uit- en aanzetten, en je zult hem bovenaan zien staan bij Instellingen – Beltoon – Aangepast!

 • rick
 • dewi

  waar komt het dan te staan op je iphone..??

  want ik kan het nerguns trg vinde op de iphone zelf

 • Jaimy

  Werkt perfect!

 • Anneke

  Gelukt ! Ben d’er héél blij mee, merciekes !!

 • Frits

  kleine cursus extentie omzetten:

  1. Klik boven op menubalk op EXTRA en kies MAP OPTIES (dit is bij Vista, mapopties staan bij andere versies misschien onder een ander menu)
  2.Klik op WEERGAVE
  3.zorg dat de optie “EXTENTIES VOOR BEKENDE BESTANDSSTYPE VERBERGEN” NIET staat aangevinkt.
  4. In je bstandsmap staan je file nu met de extentie m4a vermeld, bijvoorbeeld hit.m4a
  5. klik met de rechtermuisknop op deze file en kies bestandsnaam veranderen.
  6. Ga mer cursor naar einde van naam en verwijder a en type r zodat er m4r staat

  7. sla op….dat is het

 • berend B

  allemaal heel leuk, maar voor een leek zoals ik ben is erg geen aardigheid aan, beltonen is nu eindelijk gelukt, maar sms tonen uploaden dan? of kan dit niet?
  gr berend B

 • Mark Heijne

  Ik heb het geprobeerd zoals bovenaan beschreven, maar ik krijg elke keer de melding zodra ik de beltone op mijn Iphone wil synchroniseren ‘Het onderdeel (NUMMER) is niet naar de iPhone iPhone van Mark gekopieerd, omdat het niet is gevonden.’. Dit terwijl ik alle stappen zoals hierboven nadrukkelijk heb nagevolgd.

  Iemand een idee?

  Met vriendelijke groet,
  Mark Heijne

 • Chavi

  Allemaal heel leuk, ik heb de mp3 naar m4r kunnen converteren, is naar m’n iPhone gezet en ik kan ‘m afspelen als muziek in m’n iPod, maar bij ‘geluiden’ in de iPhone zelf vind ik ‘m niet, dus ik kan ‘m nog niet gebruiken als ringtone!!

 • Goncho

  Hoi allemaal,
  Het is allemaal leuk en aardig.. Maar misschien is het verstandig om te vermelden wat voor iphone/firmware/itunes je hebt…
  Want ik had eerst een iphone 3gs met 3.2.1 gejailbreakt en bij mij werkte alles perfect. Sinds kort heb ik een iphone 4 met 4.1 en weer gejailbreakt, aan de itunes heb ik niet gezeten. Maar bij de nieuwe iphone krijg ik de beltonen niet te zien. Dus wel onder de tabblad beltonen en syncen gaat ook zonder foutmeldingen, maar ik kan de ringtonen nergens op de iphone vinden….

 • MikeH

  ik heb alles geprobeert, heb de instructies gevolgd en als ik eenmaal klaar ben met het veranderen van m4a. naar m4r. en het bestandje dan in mijn bibliotheek wil slepen, dan verschijnt die daar niet in. hij verschijnt dan ook niet in de lijst van ringtones of iets dergelijks op mijn iphone. kan iemand mij uitleggen wat ik fout doe of wat voor handelingen ik nog meer moet doen?

 • linda

  Alles is gelukt tm verschijnen in itunes als beltoon maar na synchroniseren verschijnt er geen nieuwe beltoon in de iphone 4. Wat gaat er mis?

 • linda

  ok het is nu wel gelukt. het bestand mag echt max 29 sec zijn dus echt niet 30 zoals soms wordt gezegd!

 • MikeH

  hoe is het je dan gelukt? want ik liep op hetzelfde punt vast ook al had ik een ringtone die maar 21 seconden duurt.

 • MikeH

  hoe is het je gelukt? want ik liep op hetzelfde punt vast (dat de ringtone niet in het scherm in itunes en op de iphone verscheen). ook al duurde de ringtone die ik bewerkt had maar 21 seconden, hij verscheen nog steeds niet in het schermpje….

 • Tony Montana

  Ringtone is wel gelukt, maar nu wil ik hetzelfde doen voor de SMS-toon, maar dan kan ik niet uit de geconverteerde beltoontjes kiezen. Hoe moet ik dat doen?

 • Linda

  Hoi, het is mij gelukt om van een mp3 een ringtone te maken.
  Ik zie hem staan bij mijn instellingen voor de beltoon, ik heb hem aangevinkt. Alles lijkt oke maar dan wordt ik gebeld en dan klinkt toch weer de oude ringtone. Hoe kan dat?

 • Irene

  Alles gaat goed, maar ringtone niet zichtbaar op iPhone bij geluiden. Ik heb 2 iphones, iPhone 3GS lukt het wel, op iPhone4 lukt het niet, zelfde ringtone! Graag reactie zsm!

 • Anneke

  Hoi, met Windows Vista lukte het perfect.
  Nu heb ik Windows 7 en het veranderen van m4a naar m4r lukt niet. Ik weet niet hoe…. Ik vind de beltoon wel in m’n documenten, maar dan he….
  Iemand die kan helpen ?

  Greetz, anneke

 • iPPPPPieter

  Als de ringtone langer is dan 28 sec zal hij níet in de lijst van Ringtones worden getoond! Reden? Maar ‘t is wel zo.

 • Marten

  Hoe zet ik m4a om in m4r?

 • Digital

  Heel simpel.

  Zorg dat je via mapinstellingen de extensies op weergeven hebt staan.
  Daarna is het simpelweg een kwestie van de bestandsextensie te hernoemen.

 • Franky

  @Mark (10 Jan)

  Ik had ook de melding ‘nummer niet gevonden’ bij het synchroniseren. Beltoon verscheen na synchroniseren eerst niet op iPhone terwijl het in iTunes wel bij beltonen stond.

  Oplossing was om het .AAC bestand weg te gooien uit de iTunes Bibliotheek.

 • hicham74

  Thanks! Het is gelukt!

 • hoe doe je da extensie ? waar vind je da trg

 • Sylvia

  Dit werkt echt perfect!!!

  Voor de mensen met windows7 en een Iphone4:

  Zodra je in Itunes je begin en eindtijd hebt aangemaakt, klik je weer op het bestandje (in Itunes)Dan klik je op AAC versie aanmaken, dan gaat ie converteren.

  Dan ga je naar Bibliotheken in Windows, Muziek. Dan zie in je werkbalk Organiseren. Aanklikken en dan Map en ZOekopties selecteren. Onder de tab “weergave”—-> Extensies van bekende bestansdtypes verbergen het vinkje weghalen.

  Dan klik je weer op de map Itunes en dan vind je je bestand terug in de map die daarvoor aangemaakt is. Daar wijzig je de extensie naar .m4r Als je dat hebt gedaan sleep je hem naar Itunes links bovenin. (daar moet als het goed is een mapje beltonen staan onder films en muziek e.d., anders die map even weer laten geven bij bewerken, weergeven in Itunes) Daar ga je op staan, dit hoeft niet per se die map te zijn want hij zet automatisch de .m4r in de beltonen map.

  Vervolgens sluit je je Iphone aan. Let op: je moet dan in je beltonen map je bestand slepen naar je Iphone (want synchroniseert je beltonen niet automatisch!!!!), die ook in beeld komt bij Itunes zodra je hem hebt aangesloten. Je ziet dat je telefoon gaat synchroniseren en als dat klaar is (duurt 1 a 2 seconden) staat de beltoon keurig op je Iphone!

 • danny

  zo hehe na veel pijn en moeite gelukt je moet om je bestandje om te zetten van m4a naar m4r in de map waar je bestand staat naar organiseren dan mapopties daar ga je naar weergave en dan vink je extensies voor bekende……… die vink je UIT daarna verander je de naam van de beltoon want achteraan de naar staat nu .m4a dat verander je handmatig in .m4r en die sleep je dan weer terug naar itunes>

 • neal

  gelukt, alleen hoe krijg ik hem op me iphone, hij staat nu bij beltonen op itunes..

 • Mustafa

  Het is mij gelukt.
  Alles wat hierboven on top staat klopt. (max lengte 29sec)
  Enige wat er nog gedaan moet worden is dat je de beltoon in iTunes beltonen map moet oppakken en slepen naar je telefoon. (APPARATEN – IPhone van …)
  Op deze manier komt het beltoon in je telefoon terecht.
  Succes.

 • neal

  moet ik hem dan eerst verkorten tot 29 seconden? want ik kan niet dat mapje met beltolnen slepen naar mijn ipone. wel dat ene nummer wat erin staat maar die is nog neit verkleint.

 • Appie

  LET OP: Als je in iTunes bij Apparaten op je iPhone klikt, ga dan naar tabblad Beltonen en vink het hokje Beltonen synchroniseren aan.
  Anders komt de beltoon niet op je iPhone te staan!

  Verder werkt het prima!

 • Thanks!
  Zo komen we ergens…:)

 • Laura

  haha ok, ik zag ‘conver to AAC’ nergens staan..
  toen dacht ik laat ik mijn Itunes eens naar het engels zetten.
  En ja hoor.. toen stond ie er op eens wel bij -,-” lame

 • Laura

  mm, nee had er dus niks mee te maken..
  Je kunt hem alleen converteren wanneer je in je library zit (NIET bij devices dus).

  maar ik kan het m4a bestandje niet vinden..

 • Danielle

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen! De uitleg hier werkte perfect, maar sinds kort zet mijn Iphone de beltonen toch gewoon in het Ipod gedeelte en niet meer bij de beltonen, waardoor ik ze dus alsnog niet kan gebruiken 🙁 Zelfs de beltoon die ik had verdween tijdens het bijwerken opeens naar mijn Ipod gedeelte 🙁 Wie oh wie weet wat ik hieraan kan doen???

 • Willy

  Ik heb alles geprobeerd en het lukt om het bestandje te maken,, maar,,,
  Bij mijn iphone tabs staat geen tab “beltonen” dus deze kan ik niet synchroniseren???
  Als ik een ipod aan de itunes koppel komt dit tabje er wel boven???
  Wie weet hoe dit kan en hoe ik ook het tabje “beltonen” zichtbaar kan maken bij mijn iphone??

 • Ivana

  Eerste x prima gelukt !
  bedankt!

 • shelly

  Bedankt voor de les! Het is gelukt!!

 • Rinus

  Works perfectly! For Iphone 4 / Itunes 10.
  No need for additional software, just perfect.
  Many, many thanks.

 • Sjon

  Deze handleiding werkt uitstekend, maar het stopt op het moment dat ik een tweede ringtone erbij wil zetten. In het mapje in de libary staan er dan wel 2, maar op de Iphone blijft het er bij één. Klopt dit?

 • D.

  Ik kan inderdaad ook de tabs ‘beltonen’nergens vinden kan
  iemand mij misschien vertellen hoe ik die zichtbaar krijg
  Alvast bedankt

 • F.

  Het is mij ook gelukt! Alleen wil ik graag weten wat Sjon ook al vroeg.
  Er komt telkens maar 1 aangepaste beltoon te staan. Kunnen er niet meer bij?

 • Karlijn

  Alles lukte perfect, totdat ik het m4r bestand aan mijn bibliotheek wilde toevoegen. ik krijg het niet voor elkaar hem bij ‘beltonen’ te krijgen.
  kan iemand hierbij helpen?
  verder erg bedankt voor de hulp

 • Hoi,

  Ik hoop dat ik antwoord krijg..
  Ik heb namelijk met succes mn ringtone in het mapje beltonen gekregen. Maar hoe stel ik nu die ringtone in als beltoon op mijn 3gs?

  Groet shanne

 • Alain

  Zojuist in de Appstore het programma Ringer-Ringtone Maker gedownload op mijn Imac.
  Werkt perfect. Alles spreek voorzich. Zodra je een nummer geselecteerd hebt en veranderd hebt. Druk je op Create en plaatst hij het gelijk in je Itunes.
  Zorg wel van te voren dat je Iphone is gekoppeld met Itunes, let wel op dat je in het Tapblad beltonen, het knopje synchroniseer beltonen hebt aangekleed. Hierdoor ontstaat er een mapje bij je bibliotheken “beltonen”
  Zodra je dan een nummer hebt aangemaakt bij de Ringtone Maker zal hij die direct in dat mapje plaatsen. Dan synchoniseren met je Iphone en alles staat gelijk op de juiste plek.
  Werkt perfect!! Try it out zou ik zeggen!!

 • Lex

  mij lukt het niet, waar kan ik het tabblad beltonen vinden?

 • Pingback: Vraag beltoon | My T-Mobile Forum()

 • marijke

  he hallo heb het geprobeerd en is allemaal gelukt de ringtone staat in de itunes bibliotheek onder beltonen maar hoe krijg ik deze op mijn i phone???? hoop op een reactie weet het even niet meer

 • marijke

  ook het synchroniseren gaat goed maar de aangepaste nummers worden niet meegenomen omdat de iphone ze niet kan afspelen

 • Danny

  Op de nieuwe site http://www.ringtoneforyouriphone.com kun je de Ringtones nu ook direkt downloaden op je iPhone zonder iTunes. Toestel moet wel gejailbreaked zijn. Staat ook een handige how to op. Succes

 • Annemiek

  Hallo!
  Ik heb hetzelfde probleem als Marijke. De beltonen staan wel in itunes maar ik krijg ze niet op me telefoon.
  Kan iemand me helpen?

 • Annemiek

  Het is gelukt! Na lang prusten eindelijk resultaat. Kan je ook nieuwe sms tonen toevoegen?

 • Dave

  Thanks!

 • Paul

  Na Ringtones – het begin v.d. handleiding – en na punt 7, het volgende als aanvulling.
  Telefoon aansluiten/Telefoon gaat synchroniseren/ Daarna naar: Iphone van….gaan ( zie linker kolom in de iTunes) / Ga naar Beltonen/ Beltonen synchroniseren aanvinken/ Rechts onder “synchroniseren” aanklikken.
  Zet wel een v bij de te downloaden toon en schakel de anderen uit. Indien je er meer wilt downloaden, zelfde procedure, maar niet tegelijkertijd.

 • Paul

  Nog even ter aanvulling van bovenstaand.
  Bij meerder beltonen downloaden, vink je “Geselecteerde beltonen”aan en vink aan welke je wilt hebben.
  Daarna rechtsonder toepassen en synchroniseren.

 • Behrati

  Super thanks!!
  Ik moest eerst even zoeken, en ik had bijna de hoop opgegeven.. maar blijkt dat je na alle handelingen, het m4r bestand (in het document) nog even moet afspelen. Zodra je dit doet, verschijnt er een tabje met ‘ringtones’ in iTunes (rechts onder music, movies, etc).

  Nogmaals bedankt!

 • M

  Met geen mogelijkheid krijg ik een .mp3 in mijn windows bibliotheek. Heb nog windows XP, zou dat er iets mee te maken kunnen hebben?

 • Jule

  Ik heb meerdere beltonen in Itunes staan en 1 wil er maar op mijn Iphone geladen worden. De anderen krijg ik er niet op! Ook niet na het synchroniseren. Please Help!

 • Bart

  Dit alles werkte voor mij, maar heb onlangs nieuwe update gedaan voor mn Iphone 4 en als ik nu naar mijn instellingen ga en dan geluiden , dan beltoon, dan zijn mijn 2 andere beltonen weg. ze staan nog in mijn iTunes, gewoon verdwenen van de telefoon , vreemd, iemand raad ?

 • Bart

  heb het gevonden,

  ik had namelijk de mp3 file van map verplaatst, waardoor iTunes het ‘ niet terug ‘ vond. gewoon afspelen in je iTunes, het liedje zoeken op je pc en hupla alles is weer in orde

 • theo

  ik heb op heel itunes geen kopje ringtone staan…
  hoe kan dat ???

 • gerhard

  ik kan idd de map beltonen ook niet vinden .

 • frank gelmers

  ik kan een bestand niet van m4a veranderen in een m4r bestand.
  kun je me helpen.

 • Maurice

  Hallo,

  Bij mij is alles gelukt. Hij staat in mijn itunes
  Bij beltonen op mijn pc maar als laatste moet
  Je dan toepassen en synchroniseren. Toepassen knop
  Zie ik niet en als ik mijn telefoon synchhroniseer
  En ik ga naar beltonen op mijn iphone staat die
  Er niet bij.
  Kan iemand mij vertellen wat er fout gaat?

  Gr en bedankt
  Maurice

 • Celeste

  Dit is top!
  Iets waar ik al heeel lang naar op zoek ben!
  Duidelijke uitleg ook. Super

 • Pierre

  Mij is het eerst wel gelukt maar nu heb ik gisteren de nieuwe iTunes erop gezezet en ook de ios 5 maar nu lukt het me niet meer om de ringtonen op de i phone te zetten
  imand ideeën??

 • mij lukte het eerst wel om ringtones te maken maar nu heb ik de nieuwe iTunes en de nieuwe ios5 en nu lukt het me niet meer.

 • Marc

  Voor diegenen die een echte computer hebben met een appeltje werkt het als volgt:
  1. surf naar: http://audiko.net/
  2. upload daar een nummer dat je wil omkatten naar een ringtone
  3. bepaal van welk deel je een ringtone wil maken (met schuifjes)
  4. druk dan op converteren
  5. download naar je pc
  6. dubbelklik op nummer (staat nu in je downloadsmap)
  7. ga naar itunes
  8. sluit je iphone aan
  9. ga naar beltonen binnen het synchronisatiemenu
  10. vink je nieuwe beltoon aan
  11. synchroniseer
  12. ga naar iphone zelf en zet de beltoon daar aan.

  Kind kan de was doen en dan heb je al die ingewikkelde AAC convert etc. niet meer nodig!

 • Kwabber

  Ringtone WEL in Itunes te zien maar gaat niet naar je toestel? In Itunes boven onder het appeltje beltonen kiezen en daar sync aanzetten, klaar.

 • ilona

  wil iemand mij aub helpen, ik heb de beltoon nu wel in mijn bibliotheek van de pc maar krijg hem niet na me iphone.
  Met synchronisren doet ie dat ook niet wat nu?
  Heb bovenstaande gelezen maar snap er niets van..heb ook geen knop met synchoniseren ofzo.
  Liejdes van de pc gewoon muziek dus lukt me wel maar dat doe ik met automatisch aanvullen maar dat kan bij de beltonen niet.

  Wil iemand mij aub helpen???
  Alvast bedankt,

  Ilona

 • Patricia

  Prima gebruikershandleiding, dank je! 🙂
  Heb het extensie veranderen gegoogled (http://forum.iculture.nl/f47/archief/f48/archief/53802-m4a-extensie-veranderen-naar-m4r.html) en hij in itunes staat, lukt het mij ook niet om hem naar mijn iphone te zetten. 🙁

 • Appeltje

  Het omzetten van m4a naar m4r is niet zo moeilijk. Je moet even bij “start” en dan programma’s en bestanden zoeken in typen : mapopties. Dan moet je naar weergave en dan het vakje “extensies voor bekende bestandstypen verbergen” NIET aanvinken. Dus hij moet niet aangevinkt staan.
  Dan ga je weer terug naar je map waar het liedje stond en dan kan je erop klikken, naam wijzigen, en dan .m4a veranderen in .m4r
  😉 Niet zo moeilijk.

 • Hans

  Het is mij (een poosje geleden) gelukt om 2 rintones er op te zetten. 1 voor wekker en 1 voor ringtone.

  Selectie van 30 sec. weer ongedaan gemaakt en geen problemen. Echter sinds ik IOS5 heb speelt 1 van de liedjes slechts de eerste 30 sec. af en verder niet!?!? Ik heb nu zelfs het bestandje vervangen, maar dat ene nummer blijft slechts 30 seconden spelen waar dit dus eerder niet het geval was… Het andere liedje doet gewoon wat hij moet doen…

  Help!

 • lariss

  Hallo

  Ik heb alles gedaan zoals hierboven beschreven.
  Nu staat de ringtone bij beltonen onder het kopje BIBILIOTHEEK links boven… echter staat hij niet in mijn iphone en kan ik nergens synchroniseren zien staan. Als ik bij bestand iphone synchroniseren doe, komt de beltoon niet in mijn iphone.

  Ook staat beltonen onder het kopje APPARATEN.
  Hier staat het liedje alleen niet in.

  Wat moet ik doen?
  Hoop van iemand te horen.
  Het gaat bij mij om een iphone 4

 • Edgar

  heb de iphone 4s maar op mijn mac in itunes krijg ik nergen het kopje of map of wat dan ook met beltonen, werkt zeker niet meer met de nieuwe software

 • Caroline

  Dikke merci Marc, http://www.audioko.net werkt perfect na heel lang zoeken is’t mij gelukt om eigen muziek als beltoon op iPhone te zetten!!!!

 • Syl

  ik heb maar een klein stukje uit een nummer, 17 seconde, stopt mijn beltoon dan ook na 17 seconde als ik gebeld word? Of speelt hij het dan op nieuw af? Kan ik anders dit stukje ook 2x aan elkaar plakken, zodat ik een langere versie heb? Weet iemand dit misschien?

 • Martijn

  @Syl
  Een beltoon van 17 seconden speelt ie daarna gewoon opnieuw af. Loopt in een loop zeg maar.

 • Richano

  Hallo,
  Het is al een paar keren genoemd.
  Beste optie is googlen op iPhone ringtone maker.
  En deze gebruiken dan hoef je ook niet meer te klunzen .
  En een ringtone kun je niet langer dan 30 sec doen.
  Dit zal waarschijnlijk door Apple beveiligd zijn.
  Aan de ander kant hoef het niet langer want als je voicemail gebruikt heeft het ook geen nut dat ie langer is.

  Maar voor de degene die deze methode gebruiken , succes.

 • michal

  Je kan het bestand *.m4r wel afspelen in itunes maar het komt niet bij Tonen te staan.
  Weet iemand raad?

 • Laura

  Hoe moet ik het bestand van m4a veranderen in m4r? Geprobeerd in het muziekbestand, maar het lukt niet. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

 • Willem

  @Laura:

  Je moet het bestandje even buiten de itunes opzoeken (via de zoek mogelijkheid vind je hem sneller) dan op het bestand beltoon.m4a gaan staan en met rechts klikken dan naam veranderen, dan verander je heel simpel die a in een r en sla je hem op. `Je krijgt dan een melding of je de m4a of de m4r wilt gebruiken hier kies je m4r ;-)…..

  @iedereen die er verstand van heb 😉 Ik heb iPhone 4 met iOS 5.1 en ik krijg het NIET voor elkaar om er een ringtoon op te zetten alles gaat prima het bestandje is ook al ready (.m4r) alleen krijg hem niet naar itunes gesleept, wat doe ik fout want het zou ook met de 5.1 moeten werken 🙁

 • Jesse

  3 BELANGRIJKE DINGEN!

  1. Als je .m4a in .m4r wilt veranderen, dan moet je dit doen: menubalk Extra –> Mapopties –> en daar tabblad Weergave. Haal het vinkje weg bij extensies voor bekende bestandstypen verbergen. Daarna kun je handmatig de extensie veranderen.

  2. Je ringtone mag niet langer dan ongeveer 29 seconden zijn!

  3. Als je je ringtone wilt syncen, dan moet je wel de Sync Tones(in het Engels) optie aanvinken!

 • judith

  Mocht alles gelukt zijn, maar je ziet de beltonen niet op je iphone onder beltonen? Synchroniseer dan je iphone met itunes. Let op, ga hierin naar het tabje ‘tonen’. Hier zet je een vinkje bij ‘tonen synchroniseren’ en daaronder zet je een vinkje bij ‘alle tonen’. Als je nu gaat synchroniseren, zou het moeten werken.

  Succes

 • Ronny

  Voor degenen die de beltoon niet op de iphone vinden: je moet zorgen dat je je originele mp3 terug op gewone tijd zet (dus geen 20sec ofzo) en dan komt hij op de iphone gewoon tussen de beltonen te staan

 • Joeri

  Als ik mijn liedje versleep terug naar itunes naar mijn bibliotheek, gebeurt er niets en volgens het stappenplan zou dit moeten openen in de map beltoon, dit gebeurt dus niet, moet ik deze zelf eerst aanmaken of gebeurt dit automatisch ? Iemand raad ? 🙂

 • greyyo

  Geweldig het werkt prima…goed en duidelijk beschreven.
  Ik heb 2 beltonen gemaakt…eentje van 39 sec en een van 40 sec.
  Een keer gaf itunes aan dat de beltoon te lang was.Heb de eindtijd vervolgens opnieuw ingevoerd, (let op het : teken,dus bijv 0:39 )
  Na synchro stonden ze in mijn iphone.
  Konfiguratie: windows 7 machine , Iphone 4s en itunes 10.5.2

 • estelle

  hallo allemaal,

  na veel gepruts heb ik een heel mooi mapje; tonen in i-tunes, waar mijn ringtone te vinden is, maar wat nu? het is allemaal gesynchroniseerd, maar wat nu? hoe krijg ik die ringtone op mn iphone? en waar zou die dan moeten staan?

  GRAAG ANTWOORD!

 • greyyo

  Nadat je iphone gesynchroniseerd is met itunes staan ze op je telefoon hier:
  Instellingen-Geluiden-Beltoon-(jouw tonen)

 • Bullit

  werkt perfect!

 • STA

  Hallo alleen,

  Ik krijg het niet voor elkaar hoor, kan best aardig met computers overweg maar het gaat fout met Itunes dat snap ik nog niet zo goed.

  Omzetten naar M4r gedaan.
  Dan gaat het fout met het overzetten naar Itunes.

  Moet het nou in de map Bibliotheek en dan Muziek of Tonen?? of naar Apparaten en daar in Tonen plaatsen?

  Het staat nu bij Apparaten dan in de map Tonen maar het blijft grijs en kan er niets meer mee zelf niet verwijderen. Ookal druk ik 100x op sync er gebeurd niets! Heel frustrerend dit…

  Ik gebruik IRinger daar zet ik het bestand mee om, word automatisch naar Itunes gezet zelfs dat lukt niet.

  Hoop dat iemand me kan helpen aub.

  Mailen ook goed!

  Thnx!!

 • Yavuz

  Eigen rington

 • ans

  lukt voor geen meter het blijft mp3

 • Cyn

  Ik kom niet verder als Map Opties, kan iemand mij vertellen hoe dat nou verder moet? Met dat extentie gval uit te zetten

 • Martijn

  Als je bij Mapopties bent, ga je naar het 2e tabblad (weergave).

  Daar staat tussen “Extensies voor bekende bestandstypen verbergen”. Deze moet NIET aangevinkt zijn.

  Dan terug naar de map waar je de .m4a file hebt staan, en deze dan omnoemen naar .m4r

  Voor de rest, zie bovenaan deze pagina voor de beschrijving.

 • JJ

  De beschrijving hierboven gewoon stap voor stap opvolgen! Ti’s echt heel makkelijk! Het ging bij mij alleen even mis toen ik de ringtone wel in bibliotheek had staan ( Tonen) en nog niet naar het mapje ( tonen) van apparaten had gesleept 🙂 das alles

 • Havi

  Alle mensen die het probleem hebben dat ze de toon niet in het mapje beltonen in je telefoon zien..

  Verplaats het bestandje dat bij tonen in iTunes staat naar iPhone van …
  Synchroniseer dan je telefoon en als het goed is zie je het nu wel (als je de rest tenminste goed hebt gedaan)

 • Giovanni

  Heb een groter probleem, na het onlangs aanschaffen van de 4S. Veranderen naar AAC en wijzigen in M4R lukt, evenals het terug zetten in de iTunes bibiliotheek…. Maar dan… Is er geen map Beltonen of Tonen te vinden! Enkel Muziek, Videos, etc… Erg frustrerend dus! Of doe ik het nog steeds niet goed? Wie o wie kan me helpen?

 • Malleco

  Top uitleg, werkte ook meteen!
  Na vier ander ‘oplossingen’ te hebben gelezen en geprobeerd gelukkig deze tegen gekomen!

 • Kris

  Kan het muziek-bestand omzetten naar .m4r Da’s geen probleem. Maar als ik het liedje beluister hoor ik alleen maar een gekraak. Hoe komt dit???

 • Patricia

  Help….
  ook mij is het gelukt stukje te kiezen en om te zetten naar .r bestand.. ook zie ik een nieuw mapje Beltonen in mijn iTunes op mijn laptop.. en alles is tot zover in orde.. maaar ook mij lukt het niet de beltoon op mijn iPhone te laten verschijnen..
  kan iemand me helpen dit juist te doen? ik heb veel oplossingen die al aangedragen waren geprobeerd.. helaas zonder succes..
  ik hoop dat iemand me kan helpen..
  Dank

 • Patricia

  Gelukt!! (na drie uur worstelen..)
  eerst iTunes op mijn laptop (Windows) updaten, daarna laptop incl. iTunes synchroniseren met iPhone, dan verschijnt er in je iTunes venster links in de kolom een gedeelte voor je iPhone met al je folders (aangezien het mijn eerste keer was moest ik nog wel wat vragen beantwoorden voor het daadwerkelijke synchroniseren),vervolgens open je de folder ‘tonen’ in je bibliotheek, dan wordt de ringtone zichtbaar en die sleep je vervolgens met je muis naar de folder beltonen van je iPhone.
  LET OP: dit werkt alleen als je iPhone en laptop verbonden zijn met het kabeltje.. indien je deze loskoppelt is je folder iPhone ook links weg op/in je iTunevenster (kader links).
  daarna staat hij op je iPhone.. bij de beltonen..
  hoop dat het iemand kan helpen..

 • Hehe t is me eindelijk na een half uur gelukt

  xxx

 • Hi, op een of andere manier komt hij niet in mijn beltonen. Ik zie hem onder beltonen van me iphone maar hij is grijs. Er staat een synchroniseer tekentje bij. Wat moet ik doen?

 • Tim

  Waar komt dan die ringtone te staan op je mobiel hij komt niet bij mijn ringtones te staan

 • HL

  Hij moet zowel onder BIBLIOTHEEK als submap TONEN staan als onder ‘APPARATEN’ met submap tonen staan. Zolang hij onder ‘APPARATEN – IPHONE van XX’ kan afspelen, doet hij het.

  DUS: zet in Itunes: bibliotheek, dan versleep je m OOK naar IPHONE van XX

  Dit lost het probleem op dat hij wel onder RINGTOON van IPHONE staat (op itunes), maar niet op je telefoon onder beltonen tevoorschijn komt.

 • hendrik

  wie wil mij ff helpen?

  ik heb een 4s heb het hele circus behandeld maar zie nergens het kopje beltonen staan. wel tonen daarna lukt het niet meer ook niet na opnieuw aan te sluiten, weet iemand wat ik moet doen?

  thanks

 • Mark

  Ik zie heel dat ”AAC” gedoe niet staan als ik er op klik?

 • RobvanO

  essentiële eis:
  het mp3-bestand waarmee begonnen wordt, mag maximaal een bitrate hebben van 96. Daarna werken de stappen van de handleiding zoals (helder) beschreven.

 • Sander

  Hallo,

  Ik krijg niet de mogelijkheid om converteren naar AAC te selecteren.
  Weet iemand waar ik dat kan vinden??
  Ik maak gebruik van Itunes 10.

  Alvast hartelijk dank.

 • Dimme

  hallo, ik heb dit namelijk geprobeert en mijn ringtone dat ik verkiez komt inderdaar bij tablad ringtonen te staan maar als ik deze synchroniseer vindt ik dit bestand niet tussen de beltonen of sms tonen van mijn iphone. iemand die dit ook heeft gehad en mij kan verder helpen?

  Mvg dimme

 • Jaleesa

  Hallo,

  Ik heb alles geprobeerd. Ook in Itunes staat hij onder mijn beltoon.
  Maar als ik naar mijn iphone ga staat hij bij mijn Muziek ipv bij Beltonen.

  Weet iemand hier raad mee?

  Alvast bedankt!

 • Muisaap

  Tot zo ver is alles gelukt wat hierboven beschreven staat!
  Maar hoe moet ik de beltoon terug vinden op mijn telefoon?

 • slender

  Muisaap,
  je kunt ze vinden onder settings/sound/ringtone en dan staan ze boven aan als het goed is

 • Anne

  Wat een gedoe! Heb het 3 keer gedaan en alle stappen volgen, dan lukt het inderdaad als je beltoon 29 seconden duurt. Even synchroniseren en hoppa 🙂

 • Lisanne

  De veranderde bestanden laden niet in in iTunes… Hoe los ik dat op?

 • Martin

  Mooi, maar kan die beltoon niet selecteren in mijn iPhone bij geluiden! Iemand een suggestie?

 • Martin

  Heel mooi, maar kan deze niet selecteren bij geluiden in mijn iPhone !

 • Paulus

  Werkt de uitleg van Huyb 21 april 2010 did it!

  Thx

 • Daphne

  Heel erg bedankt, heb nu eindelijk mijn favo liedje als ringtone!

 • J.Bos

  Ik heb dit alles nu stap voor stap gedaan, maar bij stap 6 gaat het mis! Als ik ‘m naar ITunes sleep komt ie wel in m’n bibliotheek te staan, maar als muziek!! Er komt geen tabblad met beltonen tevoorschijn… Wat doe ik verkeerd??

  Ik hoop dat iemand me kan helpen!
  Groeten Josee

 • Loraintje

  Jaaaaa!!!!!Het is mij gelukt! Bedankt..! (het kan dus gewoon echt!)

 • Kathleen

  Gelukt , dankjewel Huyb voor de uitleg van MAC gebruikers

 • van Vroenhoven

  Hallo dit werkt voor geen meter ik kan het niet omzetten tot acc is alles goed maar daarna klopt er geen reet van m4a m4r komt helemaal niet voor in mijn i tunes nou vind ik i tunes tegenover andere programma s zeer gecompliceerd andere zijn een beetje eenvoudiger erg genoeg heb ik me tot apple laten verleiden maar het is een grote <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<K ……zooi.
  mvg

 • Het is een verschrikkelijk K….zooi dat hele apple tot aac kom ik maar m4a m4r komt helemaal in mijn itunes niet voor het is t.o.v andere smartphones zeer gecompliceerd en voor mij als computer leek gewoon k
  mvg

 • Martijn

  @van Vroenhoven:

  je moet, na het omzetten naar AAC ook niet in itunes kijken, maar in de map op je pc waar je de bestanden hebt opgeslagen. Daar vind je dan wel de m4a extensie. Die even omzetten naar m4r.

  Dan de bestanden met de m4r extensie weer naar itunes slepen. Makkie.
  Is inderdaad wel iets meer werk tov andere telefoons, maar als je het eenmaal door hebt…

 • Theo

  Het is me al eerder gelukt om zo een ringtone te maken, maar nu lukt het me niet meer, ik kan bij de optie’s het begin en einde van de ringtone maken, als ik het nummer bijvoorbeeld 10 seconden later wil laten starten, en ik klik dan op de eindtijd, springt het weer op de originele begintijd. Andersom ook bij de eindtijd. Kan er zo geen ringtone van maken iphone zegt dat de ringtone zo te lang is.

  gr. Theo

 • Jasper

  Ik heb ook een probleempje. Ik heb 2 bestandjes gemaakt (1 ringtone en 1 sms-tone) maar slechts 1 van de 2 komt op mijn iphone terecht. Ik heb de sms-tone erop gekregen maar dan is mijn ringtone weer weg en omgekeerd. Kan je miss maar 1 eigengemaakte erop zetten?

 • RDC

  Hallo, ik probeer de ganse tijd een beltoon van mijn eigen muziek op mijn iPhone 4 te zetten, maar het lukt mij totaal niet 🙁
  Ik geraak net toniet tot de stap hieronder 🙁
  Kan er soms iemand mij helpen???

  “Hiervoor moet je wel bij configuratiescherm/map opties/beeld de optie “verberg extenties voor bekende bestandstypen” uit hebben staan.”

  RDC

 • Zeer goed en volledig uitgelegd. Door deze uitleg heb ik mijn zelfgemaakte beltoon terug kunnen gebruiken op mijn Iphone 4S
  Bedankt voor de uitleg

 • Babs

  Hellow,

  Bij mij is het uiteindelijk ook gelukt, alle stappen lukten tot ik het moest synchroniseren.. Het kwam maar niet op de Iphone. Dan merkte ik dat in mijn tabbladen van de Iphone (dit zie je wanneer je op de Iphone in Itunes gaat gaan staan) het vinkje TONEN SYNCHRONISEREN niet aangevinkt stond. Dit gedaan, nogmaals gesynchroniseerd et voila, het lukte!! Hopelijk kan ik jullie hiermee helpen..

 • Ron

  Alles lukt, totdat ik hem onder “TONEN” op mn foon heb staan. Daar staat ie wel, maar hij is niet te bewerken, aan te klikken, of te belusiteren. Als ik ga synchroniseren (tonen) dan gooit ie mn muziek er af! HELLUP

 • femke

  Bij mij komt de ringtone onder muziek te staan in de genre ringtone, maar niet onder het tabblad ringtone. Ik kan hem helaas nog steeds niet gebruiken 🙁 Ik heb al op verschillende sites dit gedaan, maar het blijft mislukken :((

 • Yannick

  Waar vind ik de map beltonen? die staat niet in mijn itunes

 • Kim Ephraim

  hoe kan je tonen terugvinden op je iphone zelf? want onder betonen bij geluiden staat de ringtone niet

 • Joop

  Geweldig uitgelegd, werkt als een tierelier, wel even YTvideo erbij nemen

 • Bart

  Verschillende nrs kan ik niet inkorten, klinkt dat bekend?