iPhone geluid harder zetten: zo doe je dat
Gijs Ettes

Zo nu en dan zal het voorkomen dat je het iPhone geluid harder moet zetten, wegens uiteenlopende redenen. Maar hoe gaat dat precies? Lees verder en kom erachter hoe je te werk moet gaan.

iPhone geluid harder zettenHet iPhone geluid harder zetten kun je gemakkelijk doen door de volumetoetsen aan de linker zijkant van het toestel in te drukken. Bij de iPad en iPad Mini vind je ze eveneens aan de zijkant. Op het beeld zie je een indicatie van hoe hoog het volume is ingesteld.

Je kunt daarnaast het iPhone volume opkrikken door het Controlecentrum te openen middels een veeg van onder naar boven vanuit een van de homescreens. Verschuif in het snelmenu vervolgens het balkje linksonder. Wil je de ‘Niet storen’-modus inschakelen en alle iPhone geluiden dempen, druk dan op het maan-pictogram.

Via ‘Instellingen > Geluid’ kun je verder instellen hoe hard de bel- en sms-toon en overige meldingen klinken. Daarnaast kun je bepalen of je geluid wilt horen als je een e-mail, tweet of Facebook-bericht ontvangt. Desgewenst kun je alle geluiden dempen.

iPhone geluid harder zetten middels jailbreak

Gebruikers die ervaring hebben met het jailbreaken van hun toestel, kunnen de app Volume Amplifier installeren om het iPhone geluid op te krikken. Jailbreaken is de handeling die het mogelijk maakt om op een iOS-apparaat apps te laden die niet door de Apple zijn geautoriseerd. Volume Amplifier maakt het mogelijk om het geluid van je Apple-toestel in theorie met 200 procent te laten toenemen. Het installeren en gebruiken ervan is echter op eigen risico!

→ Bekijk ook ons stappenplan om een iPhone ringtone te maken!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.