iPhone geluid harder zetten: zo doe je dat

Gijs Ettes
12 juni 2019, 14:00
2 min leestijd
iPhone geluid harder zetten: zo doe je dat

Zo nu en dan zal het voorkomen dat je het iPhone geluid harder moet zetten, wegens uiteenlopende redenen. Maar hoe gaat dat precies? Lees verder en kom erachter hoe je te werk moet gaan.

Hoe wijzig je het volume op de iPhone?

iphone geluid harder zettenHet iPhone geluid harder zetten kun je gemakkelijk doen door de volumetoetsen aan de linker zijkant van het toestel in te drukken. Bij de iPad en iPad Mini vind je ze eveneens aan de zijkant. Zodra je de volumetoets indrukt, zie je in beeld een balkje waarop te zien is hoe hoog of laag het volume staat.

Je kunt daarnaast het iPhone volume opkrikken door het bedieningspaneel te openen middels een veeg van onder naar boven vanuit een van de homescreens. Op de iPhone X-modellen schuif je van rechtsboven naar het midden van je scherm om dit te openen. Verschuif in het snelmenu vervolgens het balkje met het luidsprekertje erin. Wil je de ‘Niet storen’-modus inschakelen en alle iPhone geluiden dempen, druk dan op het maan-pictogram.

‘Hé Siri, zet het volume hoger’

Een andere manier om het geluid op de iPhone harder te zetten, is door het te vragen aan Siri. De digitale assistent snapt wat je bedoelt, en kan zelf het volume aanpassen. Met het spraakcommando ‘Hé Siri’ activeer je de assistent. Vervolgens kun je een vraag stellen als: “zet het volume hoger”, of “Zet het geluid harder”.

Via ‘Instellingen > Horen en Voelen’ of ‘Instellingen > Geluiden’ kun je verder instellen hoe hard de bel- en sms-toon en overige meldingen klinken. Dat gaat doormiddel van een schuifje onder het kopje ‘beltoon en meldingen’. Met het schuifje ‘bedienen met knoppen’ kun je ervoor kiezen het volume van je meldingsgeluidjes aan te passen met de volumeknoppen op de zijkant van de iPhone. Dit staat standaard uit. Daarnaast kun je bepalen of je geluid wilt horen als je een e-mail, tweet of Facebook-bericht ontvangt. Desgewenst kun je alle geluiden dempen.

→ Bekijk ook ons stappenplan om een iPhone ringtone te maken!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Cyber Monday