Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Laden je AirPods niet meer op? Probeer deze oplossingen (video)

Redactie
2 mei 2023, 16:03
5 min leestijd
Laden je AirPods niet meer op? Probeer deze oplossingen (video)

Laden je AirPods ineens niet meer op? Dat is vervelend, maar waarschijnlijk kun je het probleem redelijk makkelijk zelf oplossen. iPhoned zet zeven tips voor je onder elkaar!

Lees verder na de advertentie.

Als je AirPods niet meer opladen

AirPods laad je op door ze in de meegeleverde oplaadcase te stoppen. Die hoes heeft, afhankelijk van welke versie je hebt, genoeg stroom om de oordopjes drie tot vijf keer op te laden. Maar, wat doe je wanneer de AirPods ineens helemaal niet meer opladen?

1. Is er contact?

Wanneer je je AirPods in het oplaaddoosje stopt zou je een klikgeluid moeten horen. Op dat moment maken de magneten van de oordopjes namelijk contact met die van de case en kunnen de AirPods worden opgeladen.

Hoor je geen klikgeluid? Controleer dan of er toevallig vuil in de case van de AirPods zit, waardoor de oordopjes net niet helemaal passen of aansluiten. Er is weinig ruimte in de oplaadcase, dus een beetje vuil gooit al snel roet in het eten. Tip: je kunt de viezigheid eventueel verwijderen met een wattenstaafje.

AirPods pro 2 met usb c

2. Maak je AirPods schoon als ze niet opladen

Eveneens belangrijk: wanneer je AirPods smerig zijn, zit er misschien stof of iets anders rondom de connectorpunten onderaan. Hierdoor kunnen de oordopjes mogelijk niet aansluiten op de magneetjes van de oplaaddoos. Het is dus altijd de moeite waard om even de onderkant van je AirPods schoon te maken.

Lees ook: Tip: AirPods schoonmaken in 3 stappen

3. Een andere kabel doet wonderen

Zie je geen groen lichtje bij het opladen van je AirPods-case? Dan is er op dit moment misschien geen verbinding met het stroomnet, dus controleer eerst of de kabel goed in het doosje zit. Verwijder eventueel stof of ander vuil uit de aansluiting van de case.

Check ook direct of de stekker wel echt in het stopcontact zit. Laden je AirPods nog steeds niet op? Probeer dan of het opladen met een andere kabel wel werkt.

Ben je draadloos aan het opladen? Probeer de AirPods-oplaadcase dan op verschillende plekken van de draadloze oplaadmat te leggen, om zo te checken op welke punten het wel lukt.

koptelefoon apple

4. Firmware van de AirPods updaten

Wanneer je je AirPods al even niet hebt bijgewerkt zit het probleem mogelijk in de firmware. Om de zoveel tijd brengt Apple een nieuwe software-update uit en die updates heb je nodig om de oordopjes goed te laten werken. Probeer daarom om de AirPods even te updaten. Het is namelijk goed mogelijk dat je AirPods niet optimaal meer opladen, omdat ze nog op verouderde firmware draaien.

5. Eén van de twee AirPods laadt niet op

Het komt ook wel eens voor dat één van de AirPods niet oplaadt in de case. Controleer in dat geval extra goed of er geen vuil in het doosje zit bij de AirPod die niet oplaadt. Zorg er vervolgens voor dat de case van de AirPods volledig is opgeladen en doe beide AirPods er weer in. Laadt dan nog steeds maar één oortje op? Dan is het verstandig om de AirPods opnieuw in te stellen.

AirPods Pro

6. Resetten van de oortjes

Hebben bovenstaande tips niet geholpen? Probeer de AirPods dan te resetten. Op dat moment gaan de oordopjes naar de fabrieksinstellingen en moet je ze dus opnieuw koppelen met je iPhone, iPad of Mac. Het voordeel van resetten is dat onverklaarbare problemen ineens opgelost kunnen zijn. Eerder legden we uit hoe je de AirPods in drie simpele stappen volledig reset.

7. Wanneer je AirPods nog steeds niet opladen

Laden je AirPods nog steeds niet op én heb je alles al geprobeerd? Dan zit er niets anders op dan ze terug te sturen. Controleer of je nog garantie op de oordopjes hebt en retourneer ze bij Apple (of de plek van aankoop).

Lees ook: AirPods updaten werkt niet? Dit is de bizarre oplossing van Apple

Voor het oplossen van batterijproblemen vraagt Apple nu bij zowel de reguliere AirPods als de AirPods Pro (alle generaties) 65 euro. Bij de AirPods Max is dat zelfs 85 euro. Ben je benieuwd hoeveel Apple vraagt voor het oplossen van overige schade? Op deze reparatiepagina van Apple zie je hoeveel geld je kwijt bent voor iedere generatie AirPods.

AirPods update

AirPods kopen (of toe aan een upgrade?)

Ben je op zoek naar nieuwe AirPods, omdat je batterij het echt begeven heeft? Of wil je een keer upgraden? Dan moet je eerst beslissen welke AirPods je wilt kopen. De AirPods Pro, Pro 2 en AirPods Max hebben ruisonderdrukking en siliconen oordopjes. De AirPods 1, AirPods 2 en AirPods 3 hebben dat niet. De AirPods Max is juist een hoofdtelefoon, die je over je oren draagt.

Apple AirPods Pro 2 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 239,95

Bekijk beste prijs

Zoek je dus oordopjes met noise-cancelling? Dan raden we je de AirPods Pro 2 aan. Vind je de pasvorm van de AirPods Pro niet fijn? Of ben je op zoek naar AirPods tegen een lagere prijs? Dan zijn de AirPods 3 een goede keuze. Check voor de beste prijzen onze prijsvergelijker:

Apple AirPods 3 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 185,-

Bekijk beste prijs

Meer tips voor AirPods

Bij iPhoned schrijven we regelmatig tips om alles uit je AirPods te halen. Weet jij bijvoorbeeld hoe je een telefoongesprek met je Apple-oordopjes aanneemt? Of hoe je snel je muziek of podcast op pauze zetten? In onderstaande video geven we je een paar handige tips voor je AirPods.

AirPods: 8 handige tips om in je oren te knopen

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu