Snapchat introduceert groepsgesprekken en Shazam-ondersteuning
Snapchat

Snapchat

Gratis

Onze score

8,5

Net als bij privégesprekken verdwijnen de berichten in groepschats na 24 uur. De update voor Snapchat is nu te downloaden.

Snapchat groepsgesprekken

Snapchat is de afgelopen tijd een groot communicatieplatform geworden, maar hoe leuk die selfies, foto’s en korte filmpjes ook zijn, er miste nog wel iets: groepschats. Met de nieuwste update voegt Snapchat die mogelijkheid toe. Voortaan kun je met je vrienden in één kanaal chatten, als het er niet meer dan het limiet van 16 personen zijn.

De snaps die je aan de groep stuurt blijven maximaal 24 uur staan, daarna verdwijnen ze vanzelf. Ze kunnen voor de ontvangers sneller verdwijnen, want na het openen verdwijnen de berichten ook.

Groepen aanmaken

Het aanmaken van een groep is simpel. Je doorloopt de volgende stappen:

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

  1. Ga naar het chat-venster in Snapchat (vanaf de camera naar rechts vegen);
  2. Tik linksboven in beeld op het icoontje met spraakballon en plusje;
  3. Voeg uit je contactenlijst de personen toe;
  4. Kies voor de knop ‘Chat’ en de groep is gemaakt.

Door op een groepschat naar links te vegen, kun je zien wanneer de berichten zijn verzonden. Tik op het hamburgermenu linksboven in beeld om te zien welke personen er in de chat zijn en wie er online is. In dit menu kun je ook de groepsnaam wijzigen, mensen toevoegen of de groep verlaten. Daarnaast is het mogelijk om meldingen van de chat in of uit te schakelen.

snapchat shazam

Herinneringen en Shazam

Naast groepschats zijn er meer opties aan Snapchat toegevoegd. Zo voegt Snapchat een kwast toe aan het bewerken van een Snap in herinneringen, waarmee je foto’s een nieuwe uitstraling geeft. Ook kun je het camerascherm ingedrukt houden om een muzieknummer met Shazam te herkennen. De nummers die je eerder hebt opgezocht, worden opgeslagen in ‘Instellingen > Shazam’.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.