Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Snapchats grootste update ooit is hier: de 4 veranderingen op een rij

Lars Paijmans
29 november 2017, 16:28
3 min leestijd
Snapchats grootste update ooit is hier: de 4 veranderingen op een rij
Snapchat

Snapchat

Gratis

Het noodlijdende Snapchat zet vandaag een grote stap: een compleet nieuw design van de app waarmee de dienst zich weer moet kunnen meten met Instagram en Facebook. Dit is Snapchats grootste update ooit.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat 2.0 scheidt vrienden van media

Tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers een paar weken geleden, kondigde Snapchat het al aan: de app zou een grondig redesign krijgen, in de hoop om meer mensen aan te spreken en de huidige gebruikers actiever te laten worden. Het resulteert in een nieuw ontwerp dat niet alleen overzichtelijker is, maar ook heel wat ingrijpende veranderingen met zich meebrengt. Dit zijn de vier belangrijkste.

Snapchat 2.0

1. Een dynamische vriendenlijst voor chat en Stories

Snapchat was altijd een mix van de video’s van je vrienden en die van professionele partijen. Daar komt met het nieuwe Snapchat verandering in. Voortaan opent Snapchat een dynamische vriendenpagina, die zowel chatberichten als Stories bevat. De berichten van je beste vrienden worden automatisch bovenaan de lijst gezet, omdat je deze waarschijnlijk als eerste wilt openen.

2. Een duidelijke scheiding tussen vrienden en merken

Het nieuwe design van Snapchat is ontworpen met een duidelijke visie: het scheiden van je vrienden en de merken die je volgt in de app. Dit werkt als volgt: in het ‘midden’ van de app is nog steeds de camera verwerkt. Veeg vervolgens naar links om met je vrienden te praten, veeg naar rechts om een zoekopdracht in te vullen en te kijken waar professionele partijen en merken over praten.

3. Een overzichtelijk ontwerp, ook voor nieuwkomers

Met het nieuwe ontwerp wil Snapchat de app overzichtelijker maken voor buitenstaanders. De belangrijkste reden dat het niet goed gaat met Snapchat is namelijk dat er nauwelijks nog nieuwe gebruikers bij komen. Door deze stap te zetten hoopt Snapchat meer gesprekken tussen mensen aan te moedigen, en dat daardoor ook andere mensen die voorheen geen Snapchat gebruikten de app toch een kans geven.

4. Negatieve gevolgen voor uitgevers

Wat vooral goed nieuws voor gebruikers is, zal aanvankelijk slecht nieuws betekenen voor uitgevers. Nu worden hun Stories nog gewoon tussen de verhalen van je vrienden getoond, maar dat is vanaf het nieuwe design voorbij. Gebruikers zullen bewust naar de ‘mediapagina’ moeten navigeren om deze foto’s en video’s te bekijken. Snapchat heeft al toegezegd om media nieuwe tools te geven om beter op te vallen, maar hoe dit gaat werken is vooralsnog onduidelijk.

Wanneer verschijnt de Snapchat update?

De grootste update die Snapchat ooit heeft gehad verschijnt vandaag voor een kleine groep gebruikers. Daarna wordt hij in de loop van de week uitgerold onder alle Snapchat-gebruikers op iOS en Android. Houd de App Store dus in de gaten, of volg iPhoned op Twitter om als eerste te te weten wanneer de update klaar staat. De grote vraag is nu natuurlijk of deze veranderingen genoeg zijn om de app uit het slop te trekken. Dat er iets moest gebeuren was duidelijk, het is nu afwachten of deze maatregelen het effect hebben waar Snap Inc. op hoopt.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Bron: Snapchat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu