Snapchat brengt speciale lenzen voor de iPhone X uit

Wouter Nijsen
6 april 2018, 10:55
2 min leestijd
Snapchat brengt speciale lenzen voor de iPhone X uit
Snapchat

Snapchat

Gratis

Reviewscore

8

Snapchat rolt drie nieuwe ‘Lenses’ uit, die gebruikmaken van de TrueDepth-camera op de iPhone X om maskers op een veel realistischere manier om je gezicht te zetten. Daarmee is het één van de eerste grote apps die de techniek op deze manier toepast.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat iPhone X-lenzen

Tijdens het iPhone-event in september werden de nieuwe lenzen al getoond door Apple-topman Craig Federighi. Hij liet toen zien dat de TrueDepth-camera, die veel gezichtsdata verzamelt, toegepast kan worden om de maskers op je gezicht te leggen. Dat ziet er een stuk realistischer uit dan eerdere maskers van Snapchat.

Dat verschil zie je vooral doordat maskers dichter op je gezicht zitten en rekening houden met het omgevingslicht. Ook wordt de TrueDepth-camera van de iPhone toegepast door de achtergrond een blur-effect mee te geven. Dat doet een beetje denken aan de Portretmodus van de nieuwste iPhones, waarmee de achtergrond wazig wordt gemaakt, terwijl de voorgrond juist heel scherp is.

De drie nieuwe lenzen zijn logischerwijs alleen beschikbaar voor gebruikers van de iPhone X. De TrueDepth-camera komt dit jaar waarschijnlijk naar verschillende nieuwe iPhones. Ook de nieuwe iPad Pro, die we mogelijk later dit jaar te zien krijgen, zou over de TrueDepth- en Face ID-techniek beschikken.

Meer nieuwe features voor Snapchat

Deze week werd nog een toffe feature aan Snapchat toegevoegd. Het is voortaan mogelijk om groepsvideogesprekken op te zetten, waarmee je tot vijftien van je vrienden aan een gesprek kunt toevoegen. Al je vrienden (of familieleden) verschijnen dan tegelijk op het scherm, wat de nodige chaos met zich meebrengt. Kies je voor een audiogesprek, dan kan dit met maximaal 32 personen. Check het artikel hieronder om te zien hoe je de functie gebruikt.

In 5 stappen een Snapchat-videogesprek starten met 16 mensen

Snapchat downloaden

Via onderstaande link kun je Snapchat gratis downloaden in de App Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je wel iOS 10 of nieuwer nodig.

Download Snapchat in de App Store (gratis)

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu