‘Siri ondersteunt Spotify en andere audio-apps vanaf iOS 13’

Lars Paijmans
6 juni 2019, 9:04
2 min leestijd
‘Siri ondersteunt Spotify en andere audio-apps vanaf iOS 13’

Na Siri jarenlang exclusief beschikbaar te maken voor Apple Music en Apples eigen Podcast-app, luistert de spraakassistent vanaf iOS 13 ook naar Spotify en andere apps.

Lees verder na de advertentie.

Siri ondersteunt Spotify vanaf iOS 13

‘He Siri, speel het album In Rainbows van Radiohead’, is een vraag aan Siri waar alleen abonnees van Apple Music nu een bevredigend antwoord op krijgen. Ben je lid van Spotify of een andere muziekdienst, dan geeft de assistent niet thuis en wordt men overgehaald om lid te worden van Apples muziekdienst. Dit tot grote ergernis van ontwikkelaars en gebruikers, die hierdoor een belangrijke functie van iOS niet kunnen gebruiken.

Vanaf iOS 13 en iPadOS lijkt Apple eindelijk toe te geven aan deze kritiek, zo schrijft MacRumors. Apple zou het SiriKit-framework openstellen voor muziek-, podcast-, radio- en audioboek-apps van derden. Dat betekent dat de keuze nu bij deze diensten ligt om wel of geen ondersteuning voor Siri in te bouwen.

Siri Spotify

In het geval van Spotify is de kans groot dat dit gaat gebeuren. Dat zou Siri direct een stuk nuttiger maken, omdat je hiermee bijvoorbeeld handsfree tijdens het rijden andere muziek kunt opzetten, een podcast start of je favoriete radiozender activeert op een app als TuneIn.

Het is ook een grote stap voor de HomePod, de slimme speaker van Apple die je het gemakkelijkst bedient door er tegen te praten. De HomePod ondersteunt nu enkel audio-apps van derden via AirPlay, maar daar komt dit najaar op deze manier ook verandering in. Laten we hopen dat Apple de speaker dan meteen in Nederland uitbrengt.

De aanklacht van Spotify

Spotify diende onlangs nog een klacht in tegen Apple, waarin het bedrijf beschuldigd werd van een monopolistische houding. Eén van de voorbeelden die Spotify toen noemde was het gesloten houden van Siri voor concurrenten van Apple Music.

Apple onthulde iOS 13 afgelopen maandag tijdens de WWDC 2019-keynote. De update verschijnt dit najaar (waarschijnlijk in september) voor alle ondersteunende toestellen. Wij hebben de eerste bètaversie al getest, lees onze bevindingen in de iOS 13 preview.

Lees alles over iOS 13

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu