Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple beperkt HomePod-functies voor Spotify en andere muziekdiensten

Lars Paijmans
31 oktober 2017, 11:11
2 min leestijd
Apple beperkt HomePod-functies voor Spotify en andere muziekdiensten

Je zou het door de iPhone X bijna vergeten, maar eind dit jaar verschijnt er nog een gloednieuw Apple-product: de HomePod komt eraan. Dankzij nieuwe firmware weten we nu eindelijk wat apps van derden ermee kunnen doen.

Lees verder na de advertentie.

Geen HomePod Spotify-ondersteuning

Gisteravond verscheen iOS 11.2, een update die niet alleen voor iPhones en iPads interessant is. In de nieuwe versie zit namelijk SiriKit voor de HomePod verwerkt, de software die nodig is om apps te laten draaien op Apples slimme speaker. Apple moedigt ontwikkelaars nu aan om hun apps klaar te maken voor de HomePod, door SiriKit op de iPhone te gebruiken als test.

Omdat de HomePod geen touchscreen heeft, bedien je het apparaat vrijwel volledig met je stem. Daarom is het cruciaal dat apps een goede ondersteuning voor Siri hebben ingebouwd. Het werkt als volgt: zodra je een opdracht voor een iOS-app aan de HomePod geeft, wordt deze opdracht naar je iPhone of iPad verzonden.

HomePod firmware

In feite draaien er dus geen apps van derden op de HomePod zelf, maar worden alle spraakopdrachten verzonden en uitgevoerd op de gekoppelde iPhone of iPad. De mogelijkheden hiervan zijn relatief beperkt voor apps van derden. Ze kunnen alleen via de HomePod berichten sturen, een lijst opstellen of een notitie maken. Je kunt dus vragen aan de speaker of hij jouw partner een bericht kan sturen via WhatsApp, of een paar boodschappen toe te voegen aan het lijstje dat je in de Notities-app of Things gemaakt hebt.

HomePod verschijnt in december

Door de beperkingen van SiriKit kun je echter geen andere muziek-apps aansturen via de HomePod. Vooralsnog lijkt het er dus op dat je alleen Apple Music effectief kunt aansturen via de speaker. Spotify en andere diensten kun je wel met AirPlay naar de HomePod sturen, maar vervolgens heb je gewoon je iPhone of iPad nodig om naar een volgend nummer te gaan.

Zo lijkt Apple de HomePod ook in te zetten als een middel om meer Apple Music-abonnees te werven. De HomePod verschijnt in december voor 350 dollar in de eerste groep landen, maar Nederland hoort hier nog niet bij. Of en wanneer de slimme speaker naar andere landen komt is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod 2023
Apple HomePod 2023

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu