‘Apple stopt met One to One-programma in winkels’

Rutger Otto
25 augustus 2015, 10:44
2 min leestijd
‘Apple stopt met One to One-programma in winkels’

Nog meer veranderingen in de Apple Store. Waarschijnlijk wordt het One to One-programma om Mac- en iOS-gebruikers les te geven binnenkort geschrapt.

Lees verder na de advertentie.

Niet langer één op één

Dat schrijft MacRumors op basis van een betrouwbare bron. Volgens de bron houdt Apple op met One to One zodat werknemers in de Apple Store zich kunnen focussen op gratis workshops. Daarmee bereikt Apple in een klap meer mensen dan in één op één-sessies met klanten.

Met One to One biedt Apple trainingen aan voor beginners en gevorderden, om beter met Macs of iOS-toestellen om te kunnen gaan. Dit soort workshops kosten 99 euro per jaar en als klant krijg je dan instructies van Apple Store-medewerkers. Voor de One to One-sessies kun je kiezen uit persoonlijke training, waarbij je een heel uur één op één met een trainer werkt aan een onderwerp naar keuze. Verder is er ook open training, waarbij je werkt aan een eigen project, maar waar altijd een trainer rondloopt om je te helpen met vragen. Deze sessies duren anderhalf uur.

Apple Store Den Haag

One to One-programma

De One to One-trainingen zijn handig voor mensen die niet goed met Apple-apparatuur of -software kunnen omgaan, maar dat wel willen leren. Je kunt sessies volgen die over bijna alles van Apple gaan, denk aan iPhones, iPads en Mac, maar ook Apple-diensten als iCloud en iTunes. Daarnaast zijn zelfs lessen te volgen voor apps van Apple, zoals Foto’s, Mail en iMovie. Op de website van Apple worden One to One-programma als volgt omschreven:

One to One biedt je de kans om echt alles uit je Mac te halen. Eerst configureren we je e‑mail, zetten we je foto’s, muziek en andere bestanden voor je over en laten we je zien hoe je met iCloud alles synchroon kunt houden. Vervolgens stellen we een lesprogramma samen dat helemaal is afgestemd op jouw doelen, leerstijl en ervaring.

In de toekomst zal One to One vervangen worden door gratis workshops waar iedereen naartoe kan. Eerder werd al bekend dat Apple de structuur van deze lessen om gaat gooien en dat inschrijven voor dit soort programma’s versimpeld wordt.

Lees meer over de Apple Store

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu