De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple implementeert Genius Bar- en Workshop-afspraken op apple.com

Rutger Otto
23 augustus 2015, 11:01
2 min leestijd
Apple implementeert Genius Bar- en Workshop-afspraken op apple.com

Apple zet een nieuwe stap om van apple.com een complete ervaring te maken. Straks maak je ook afspraken voor de Genius Bar of Workshops via de hoofdwebsite.

Lees verder na de advertentie.

Genius Bar

Dat schrijft 9to5Mac op basis van bronnen die plannen van Apple hebben ingezien. Volgens hen moet de verandering op 25 augustus ingaan. De verandering die Apple wil doorvoeren op de website valt onder de afspraken-dienst die door het bedrijf uit Cupertino ‘Concierge’ wordt genoemd. Dat is de website waar je momenteel terecht komt als je een datum en tijd wil prikken om langs te gaan bij de Genius Bar of als je een Workshop wil bezoeken.

De Concierge gaat ook op een andere manier op de schop. De dienst is helemaal herschreven, waarbij de focus nu ligt op toegankelijkheid en mobiele apparaten. In een brief aan werknemers van de winkel schrijft Apple: “Klanten met een visuele beperking of gehoorbeperking kunnen de service nu gemakkelijker gebruiken”. Afhankelijk van of je Concierge gebruikt op je Mac of iPhone, zal de website op het beeldscherm aangepast worden, zodat je altijd de optimale Apple-ervaring hebt, belooft Apple verder.

concierge

Verbeteringen in Workshops

Inplannen bij de Genius Bar zal verder niet veranderen met hoe het nu gaat, maar voor de Workshops komen verbeteringen. Volgens de bronnen van 9to5Mac hoef je straks niet meer uit tientallen categorieën te kiezen, maar worden de workshops onderverdeeld in drie groepen: Ontdekken, Maken en Organiseren. Daarmee moet het voor klanten veel gemakkelijker worden om workshops te vinden om aan deel te nemen. In deze workshops leer je bijvoorbeeld wat de beste accessoires zijn voor je iPhone of hoe je er de mooiste filmpjes mee maakt.

Het is niet de eerste aanpassing die Apple aan zijn website maakt. Eerder deze maand werd apple.com al helemaal vernieuwd. Daarbij werd de ooit losgekoppelde online winkel aan de hoofdwebsite toegevoegd. Je hoeft dus niet meer naar store.apple.com te gaan om iets te bestellen, dat kan nu ook gewoon via apple.com.

Lees meer over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu