Netflix bevestigt: geen Netflix-series te vinden op Apple Shows

Florence Peeters
19 maart 2019, 9:59
2 min leestijd
Netflix bevestigt: geen Netflix-series te vinden op Apple Shows

Toekomstige abonnees van Apples eigen videodienst Apple Shows zullen het zonder Netflix-series moeten doen. Netflix-ceo Reed Hastings bevestigt dat content van zijn streamingdienst niet bij de nieuwe concurrent te zien zal zijn.

Lees verder na de advertentie.

Geen Netflix-series op Apple Shows

Het bedrijf uit Cupertino presenteert over minder dan een week, op maandag 25 maart, zijn eigen tv-dienst. Sinds de geruchtenmolen hierover is begonnen met draaien, werd Apple Shows regelmatig een Netflix-concurrent genoemd. Nu is het duidelijk dat de twee diensten ook daadwerkelijk concurrenten blijven.

Apple tv-dienst april

Ondanks dat Apple volgens de Netflix-topman een ‘geweldig bedrijf’ is, is Netflix niet geïnteresseerd in het aanbieden van zijn content op de nieuwe dienst van Apple. De razend populaire streamingdienst wil dat mensen ‘onze shows via onze dienst bekijken’, aldus de ceo.

Lees ook: Apple Shows: 6 verwachtingen voor de Netflix-concurrent van Apple

Hoewel er dus geen vijandigheid is tussen de twee bedrijven, is het niet de eerste keer dat Netflix een handreiking van Apple links laat liggen. Zo kun je op een Apple TV een snel overzicht krijgen van je gekeken series, maar dit wordt niet ondersteund door de Netflix-app.

Apple Shows is combi van originele en externe content

Apples eigen streamingdienst gaat een combinatie worden van originele content en content van derden. Dus niet van Netflix, maar waarschijnlijk wel van onder meer Showtime en HBO. Verder is het inmiddels duidelijk dat Apple in het begin nog niet alle originele series kan aanbieden. Door vertraging zouden nog lang niet alle opnames afgerond zijn.

Op maandagavond 25 maart zit de hele iPhoned-redactie om 18:00 uur in de startblokken om jou alles te vertellen over de tv-dienst van Apple. Houd onze website de komende weken dus in de gaten en download alvast onze iPhoned-app om die avond de livestream live in de app te volgen.

Lees het laatste nieuws over Apple Shows

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu