De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple Shows: 6 verwachtingen voor de Netflix-concurrent van Apple

Lars Paijmans
12 maart 2019, 19:22
4 min leestijd
Apple Shows: 6 verwachtingen voor de Netflix-concurrent van Apple

Over twee weken heeft de tv-industrie er een nieuwe grote speler bij. Apple presenteert op 25 maart zijn tv-dienst, maar wat kunnen we hier van verwachten? We zetten onze verwachtingen voor Apple Shows op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

1. Een flinke lading aan exclusieve films en series

Netflix is groot geworden dankzij de Netflix Originals en Apple gaat dit nog eens dunnetjes overdoen. Ter voorbereiding van de Apple Shows-lancering heeft het bedrijf uit Cupertino tientallen exclusieve films en series op zijn naam gezet. Van Star Wars-regisseur JJ Abrams tot Jennifer Aniston en Steve Carell: er zijn straks genoeg nieuwe dingen te zien die je enkel en alleen bij Apple kunt bekijken.

Of dit aanbod genoeg zal zijn om mensen bij Netflix weg te trekken, blijft nog even de vraag. Wie weet zijn tv-liefhebbers wel klaar voor een abonnement op een tweede dienst naast Netflix; in dat geval zou Apple een goede kans maken.

Apple Shows verwachtingen

2. Op 25 maart onthuld, maar nog niet direct beschikbaar

Dat Apple Shows (de voorlopige naam van de dienst) op 25 maart in de spotlights staat, is zo goed als zeker. Bij het versturen van de uitnodiging voor het eerste event van 2019, wond Apple er geen doekjes om. De uitnodiging telde in de stijl van een oude bioscoopfilm af van drie naar één en ging gepaard met de slogan ‘It’s Show Time’.

Toch betekent dit niet direct dat de tv-dienst vanaf die dag te gebruiken is. Verschillende geruchten wijzen erop dat Apple de dienst wel zou presenteren, maar het daarna nog een paar maanden duurt tot de dienst wordt gelanceerd. Wat we op dat evenement nog meer te zien krijgen is even afwachten, maar in het onderstaande artikel kun je nu alvast terecht voor onze uitgebreide verwachtingen.

Lees verder: Apple maart-event 2019: 8 aankondigingen om naar uit te kijken

3. Deels gratis voor Apple-gebruikers, maar niet helemaal

Een paar maanden voor de onthulling van Apple Shows doken er meerdere opvallende geruchten op. Het bedrijf zou de dienst namelijk gedeeltelijk gratis willen maken voor iedereen die een Apple-product heeft.

Op die manier kunnen eigenaren van een iPhone bijvoorbeeld gratis toegang krijgen tot een deel van het aanbod van Apple Shows. Een mooie kans voor Apple om zijn producten weer wat aantrekkelijker te maken en te onderscheiden van de concurrentie. Daarnaast is het een laagdrempelige en vrijblijvende manier voor consumenten om kennis te maken met de tv-dienst.

Apple Shows verwachtingen

4. Een gratis proefperiode voor iedereen

Apple Music was de vorige grote dienst die Apple lanceerde, dus door daar naar terug te kijken kunnen we een goede inschatting maken voor wat er met Apple Shows gaat gebeuren.

Destijds lanceerde het bedrijf zijn muziekdienst met een gratis proefperiode van drie maanden. Op die manier kon iedereen kennismaken met het aanbod, en na drie maanden beslissen of het goed genoeg beviel om er een abonnement op te nemen.

Later draaide Apple deze proefperiode terug naar één maand, dus we hopen dat we met Apple Shows een soortgelijke ruime periode krijgen om de dienst een kans te geven. Het zal waarschijnlijk voor veel mensen namelijk niet meevallen om een alternatief voor Netflix te kiezen.

Apple Shows verwachtingen

5. Te bekijken in de TV-app op iOS, macOS, tvOS en AirPlay

Apple wil natuurlijk zoveel mogelijk kijkers aanspreken, dus moet de tv-dienst ook op zoveel mogelijk apparaten beschikbaar komen. Dat betekent niet alleen op de iPhone, iPad en Apple TV, maar ook op de Mac en alle tv’s die in de loop van 2019 AirPlay gaan ondersteunen. Wel vragen we ons af of Apple wederom een uitstapje maakt naar de concurrent met een eigen Android-app van de Apple Shows.

6. Toegang tot het aanbod uit de iTunes Store?

De kans lijkt minimaal dat filmstudio’s hier mee akkoord gaan, maar Apple zou iedere concurrent een flinke klap uitdelen als een abonnement op Apple Shows ook toegang geeft tot het enorme aanbod van de iTunes Store.

Al jaren kun je hier films huren en kopen, maar nog nooit was er een manier om voor een vast bedrag toegang te krijgen tot alles wat deze catalogus te bieden heeft. Wij verwachten niet dat dit gebeurt, maar mocht het zo zijn, dan heeft Netflix een flinke uitdaging om het wat films betreft van Apple te winnen.

Op maandagavond 25 maart zit de hele iPhoned-redactie om 18:00 uur in de startblokken om jou alles te vertellen over de tv-dienst van Apple. Houd onze website de komende weken dus in de gaten en download alvast onze iPhoned-app om die avond de livestream live in de app te volgen.

Lees meer over Apple Shows

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu