De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Apple Shows verschijnt eerst zonder originele films en series’

Florence Peeters
13 maart 2019, 12:55
2 min leestijd
‘Apple Shows verschijnt eerst zonder originele films en series’

Apple presenteert op 25 maart zijn tv-dienst Apple Shows, maar mogelijk nog zonder exclusieve content. Uit een rapport blijkt dat de originele films en series op z’n vroegst pas in de herfst verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Vertraging Apple Shows eigen content

Terwijl de release van de Netflix-concurrent voor over twee weken gepland staat, is Apple druk om nog alle losse eindjes aan elkaar te knopen. Uit een nieuw rapport van Bloomberg blijkt dat het bedrijf uit Cupertino nog niet klaar is om alle eigen producties aan de dienst toe te voegen.

Apple Shows zou in het begin geen tot nauwelijks eigen content aanbieden. In de afgelopen maanden heeft Apple talloze overeenkomsten gesloten met allerlei acteurs, producenten en filmhuizen. Zij maken een flinke hoeveelheid originele documentaires, series en films. De ontwikkeling hiervan zou nog in volle gang zijn. De meeste content verschijnt daarom pas op z’n vroegst eind dit jaar.

Apple Shows verwachtingen

Eerder ging er al het gerucht rond dat Apple-topmannen zich volgens de filmmakers teveel zouden bemoeien met de makers. Dit zou voor veel vertraging zorgen. Apple geeft de voorkeur aan familievriendelijke shows en heeft daarom veel ideeën afgewezen, omdat shows bijvoorbeeld gaan over controversiële onderwerpen als religie en ‘de negatieve consequenties van technologie’.

Lees ook: Apple Shows: 6 verwachtingen voor de Netflix-concurrent van Apple

Daarnaast zou Apple niet alle deals rond hebben met andere aanbieders zoals HBO en Showtime. Om ervoor te zorgen dat deze bedrijven voor de release van Apple Shows hebben getekend, doet het bedrijf uit Cupertino enkele concessies. De bedrijven zijn het nog niet eens op punten zoals de marketing, promotie en gebruikerservaring van de nieuwe tv-dienst.

In de aanloop naar de onthulling van de Netflix-concurrent, hamerde Apple er op dat de dienst vooral draait om exclusieve, eigen content. Nu de deadline voor veel van deze films en series te vroeg komt, is het opvallend dat Apple Shows daarom met voornamelijk content van concurrenten gepresenteerd gaat worden.

Nieuwsdienst krijgt los abonnement

Naast een eigen tv-dienst, presenteert Apple tijdens de eerste keynote van het jaar waarschijnlijk ook een eigen nieuwsdienst. Tegen betaling kan je hiermee onbeperkt kranten en magazines lezen. Hierin lijkt het op een variant op Blende of de app Texture, waar je tegen een maandelijks bedrag van 10 dollar eveneens onbeperkt kranten en magazines leest.

Onlangs werd al duidelijk dat deze nieuwsdienst ook voor de Mac beschikbaar wordt. Apple is van plan om abonnementen op de tv-dienst en nieuwsdienst los te verkopen, maar zou mogelijk ook nog een combideal kunnen bieden ter promotie. Het is onduidelijk of het al vrij succesvolle Apple Music straks ook in zo’n combideal wordt aangeboden.

Lees meer over Apple Shows

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu